Svamppod

Avsnitt 214: GOTY 2017

Äntligen är dagen här, dagen då alla vänskapsband lämnas i ruiner, allt för att utse årets spel. Nästan hela redaktionen tar plats i panelen med Anna åter som moderator. Striden kan börja…

Trevlig lyssning.

Hämta avsnittet här!

Kommentarer

 1. Pär skriver:

  Då var den alltså klar, listan på årets bästa spel och hyfsat smidigt gick det också med tanke på att ingen lämnade chatten förutom att Ludde var på väg.
  Siri, du borde slagits hårdare för Horizon. Satt i bilen när jag lyssnade på avsnittet och tänkte att Siri fixar en första plats till Horizon men men.
  Anders, inget Fifa i år heller men nästa år, då jäklar……. Du lär ha ganska många timmar Fifa känns det som, varje gång jag sett att du är on the line så spelar du fifa. Borde finnas en räknare som visar hur många tim man spelat ett spel precis som på steam.

  Att Zelda blir året spel på varje sida är nog årets säkraste bet. Dock gjorde jag tvärtom och körde Horizon före Zelda och då orkade jag med 5tim kanske innan jag lade ner det. Sprang dock igenom nästan allt i Zelda nu i höst och har bara Ganon kvar. Men det finns så mycket kvar att göra och kör jag Ganon så kommer jag nog inte återvända…. fast det har gått 3mån snart sedan jag körde nu så snart är det dags att ta ett beslut.

  Bra kämpat i alla fall och efter 3tim 55min så hade ni ändå fel. Som att missa 3 straffar i CL finalen på stopp tid, som att åka och köpa en pizza och när man kommer hem ligger det grus i kartongen.

  Väntar spänt på GOTY 2018….. väntar…… väntar….

 2. Lasselelle skriver:

  Jaha… inget blodbad i år då…
  Lite besviken. 😉

  Bra lista, även om pubg är överhajpat och bara prickade in tajmingen då andra spel gjort samma sak tidigare. Basta!

 3. Peter skriver:

  Hej!

  Är det någon mer än jag som inte får hem hela avsnittet? När jag tankar det på min telefon så står det att det är 236 min långt men när jag lyssnar på det så är det 116 min långt och det slutar mitt i en mening om Night in the woods.

  Detta har hänt på några avsnitt som jag har tankat av Svamppodd det senaste. Men inte på någon annan Podcast.

  //Peter

  • Tobias Andersson skriver:

   Vi har hört om några stycken där detta har hänt men inte lyckats hitta nån gemensam nämnare tyvärr. Det som alltid funkar dock är att lyssna härifrån hemsidan, det ska tom gå att låsa telefonen utan att den slutar spela 🙂

   • Peter skriver:

    Ok, tack för informationen. Jag får göra så då. Undrar vad det beror på och varför det bara är er podd det drabbar. Jag lyssnar på iaf 10 olika poddar per vecka och det är bara den från er som inte fungerar.

    //Peter

 4. Kajj skriver:

  Årets bästa avsnitt 🙂 Nu kan ni bara chilla och ta det lugnt resten av året.
  Jag tycker att ni fick till en väl avägd GOTY 2017 lista.

  MEN jag rekommenderar att ni som inte spelat Steam World Dig 2 gör det, helst på Nintendo Switch.

 5. Ruben skriver:

  Se där, det här var ju inte så farligt som förväntat 😀
  Småputtrigt, trevligt och för det mesta utan större överraskningar. Ni har, gudars skymning, blivit vuxna, (trötta/rutinerade?) och sansade!

  Om vi ska prata genuina och positiva ögonblick av vänta-vad-hände-nu i årets upplaga, så är väl Tobbes åsikter om “What Remains of Edith Finch” det som står ut mest. Vem hade kunnat ana?

  Är lite, lite besviken över att att Linus levererade sin återkommande indiespelskritik (a lá “ni tycker om det för att det ser gammalt ut”), utan att börja skrika och gorma. Striden om Undertale anno 2015 är liksom mitt personliga GOTY-favoritögonblick, alla kategorier, någonsin. (I sanning en mäktig urspårning från det då förväntade samtalsklimatet!).

  Okej, slut på det roliga… För nu, nu jäklar…

  OBS!
  OBS!!
  OBS!!!
  EVENTUELLT SPOILERANDE ORD OM Doki Doki Literature Club NEDAN. LÄSES PÅ EGEN RISK, O.S.V.

  Precis som Siri påpekade så är det inte Trigger Warning-aspekten som är det relevanta i just den här podden (det fanns liksom inget utrymme för spännande diskussion när motpolerna var “Jag tyckte varningarna var för vagt formulerade” vs “Jag tyckte inte det”). Personligen anser jag att Doki Doki är bättre som en språngbräda för intressanta samtalsämnen*, än vad det är som ett spel (för djäflar i mig vilket spretigt spel det är).
  Och det är så synd att ni körde in i den där samtalsmässiga återvändsgränden som ni hamnade i. Det fanns antydningar till andra intressanta vinklar i ert prat, men GOTY-formatet verkar inte vara skapat för djupdykningar i enskilda titlar. Vilket känns synd i det här fallet.

  *Team Salvatos intentioner kontra utförande. Att spelet är så oerhört 2017-post-Undertale/Pony Island/Frog Fractions 2-plus millenial ångest-och-samtidigt-genredekonstruktion-skräck som lockmetod för att egentligen prata om Något Helt Annat (nämnde jag att det var sjukt spretigt?). Hur behandlas mental ohälsa här i kontrast till övriga väl valda titlar från år 2017? Vad ville Dan Salvato EGENTLIGEN åstadkomma med det här (ja, mer än att göra effektiv reklam för sig själv och garantera en kundbas inför nästa projekt)? Kunde detta ha framförts på alternativa sätt och i så fall hur? Vad krävs egentligen för att synas i dagens spelklimat? Helgar ändamålen medlen och i vilken utsträckning?

 6. T4 Was Here skriver:

  Hehehehe!
  Sorry det är bara det att om man kan sin Nier 1 lore så har ni inte spoil-at nått.
  Mer samma visa om igen.

 7. morge skriver:

  Vilket bra avsnitt! Jag tyckte det här var det bästa GOTY-avsnittet som ni har gjort!

  Jag skulle gärna höra ett avsnitt där varje redaktionsmedlem motiverar sina egna topp 5 spel.

 8. Nabby skriver:

  Jag har också samma bekymmer med art jag inte får ner hela avsnittet, var exakt samma med förra året Goty också… ?
  Kör med iPhone & appen Casts om det är nån gemensam nämnare?

 9. Jocke skriver:

  Jag är inte jättefrekvent lyssnare men plocka upp eran pod igen och såg att ni gjort ett GOTY avsnitt. Tror jag har hört något förut för några år sedan..
  Bra och roligt avsnitt. Dock fatta jag inte hur många ni var.. i början lät det som ni var typ 17 personer.. men under hela avsnittet hörde jag bara 4 röster (överdriver). Hade gärna hört lite mer åsikter av framförallt de som inte prata så mycket. En del av er tar över och låter mest och pratar längst. Men det är väl så det är och kanske speciellt i stridens hetta. Hur som FORCA ni som var lite tystare i avsnittet till 2018!!
  Tack för bra avsnitt!

 10. Niklas Sintorn skriver:

  Tackar för komplimangen! GOTY-avsnitten är något av det svåraste vi gör på hela året, och det är riktigt klurigt att få till en bra mix med så många personer. Tyvärr är det ju så att vissa av oss är mer benägna att ta för sig i en diskussion än andra. Vi ska försöka bli bättre på att släppa fram varandra. 🙂

Skriv en kommentar