Video

Är PewDiePie rasist?

PewDiePie har gjort bort sig gång på gång när han använt rasistiska uttryck och gjort rasistiska skämt. Men inte är han väl… faktiskt rasist?

Kommentarer

 1. David Midhage skriver:

  Exakt det här är ju hela terroristen syfte!

  Terroristen skrev *uttryckligen* i sitt manifest att enda anledningen till att han nämnde Pewdiepie var för att späda på det så kallade “kulturkriget” mellan den yttre vänstern och högern.

  Han skriver i sitt manifest att hela terrordådets syfte var att få vänstern att överreagera på den konservativa högern, likställa dem med nazister och sedan börja deplatform:a och censurera dem. Han var till och med så säker på att just detta skulle ske att han kunde skriva det i text.

  Hans UTTALADE mål är alltså att få medlemmar av vänstern (som dig) att likställa allt som kan tolkas som icke-vänster med nynazism vilket motiverar att strypa deras yttrandefrihet. Terroristens förhoppning är att den konservativa högerns yttrandefrihet ska strypas så pass att de börjar tvingas radikaliseras – detta baserat på att historien tydligt visar att våld tar vid när vi slutar kunna hålla civiliserade diskussioner med varandra. 🙁

 2. Avföljer skriver:

  Jag gillade faktiskt denna pod. Tyvärr har den alltid varit lite väl PK och trångsynt för min smak men det är endå något jag haft överseende med eftersom de övriga innehållet varit väldigt trevligt sen så klarar jag av att folk faktiskt har en annorlunda åsikt än jag.

  Detta tycker jag var för mycket dock. Personerna han följer är ingen av dem nazist eller ”alt-right” och om du faktiskt lyssnar på dem så säger många av dem det upprepade gånger. Deras största brott är att dem är ganska anti PK. Ser detta som ett lite för stort påhopp för att jag ska se mellan fingarna så jag får tacka för dessa år och hoppas ni får en bra forsättning.

  Avslutar med att rekomendera en pod som heter ”Hur kan vi?” Med Navid Modiri. Tror de hade varit nyttigt för dig Linus att lyssna på honom och jag menar det ärligt och inte hånfullt.

  Ber förövrigt om ursäkt om min kommentar innehåller stav fel någonstarns. Är dyslektiker och det blir jag alltid hånad för när jag skriver någon kritisk kommentar men jag har gjort mitt yttersta för att stava så gått jag kan.

  • Glenn Ahlström skriver:

   Tack för att du gillar oss, sen kan jag bara beklaga att du finner oss trångsynta, vi har alla 13 väldigt starkt rättspatos och en vilja att alla människor ska vara och behandlas lika. Att detta förväxlas med PK-ism och trångsynthet är sorgligt, men inte något vi kommer be om ursäkt för.

   Jag tänker inte gå in på Pew-debatten, Linus video talar för sig själv, jag vet dock att det kommer uppföljande video där han bemöter kritiken han fått.

   Till sist vill jag bara beklaga att du känner att du måste be om ursäkt för din stavning, vi vill att svampriket ska vara ett trevligt ställe och kommer aldrig vara så småsinta att vi retas för HUR folk skriver. VAD folk skriver och säger retas vi ibland med, men nästan alltid med glimten i ögat… Om du inte är Pewdiepie då, för då kan vi vara väldigt hårda, folk med värdens största YT-följarskara får fan tåla kritik.

   Allt gott!

 3. Alex skriver:

  Ni borde vara med i Tjafs.

 4. Johan Eckerström skriver:

  Hej Svampriket!

  Jag har följt er i skuggorna lite för länge, ramlat in och ut och allmänt njutit av sidan. Att hitta folk som är lika nördiga, vänster (jag anser att det är ett rimligt antagande att ge er den politiska färgen) och analytiska som jag är kändes väldigt bra den dagen för länge sedan.

  Ville helt enkelt ge er positiv kritik på videon, framförallt du då Linus, mestadels för att all kritik so far är av en mer negativ ton. Jag tycker du har rätt, det är rimligt att man som världens största YT-profil har fokus på vad man säger, vilket tonläge man använder och vad för signaler man sänder ut. När jag står på en teaterscen inför 250 personer har jag det, Pew når ut till lite fler än så.

  Till ovanstående kommentarer vill jag även säga att den skara kanaler Pew följer(de) är relativt långt inne på “Alt-Right” vägen, om inte inne i nynazistträsket. Det handlar inte om att strypa någons yttrandefrihet, eller “hoppa på” andra. Det handlar om att ställa folk till svars för åsikter som värdesätter människor olika, nej de säger inte det Sverigedemokraterna (sorry för partipolitik) säger att de inte var nazister under 1990-talet men det finns bevis på det.
  Vad jag menar är att det är en skillnad på att stå till svars för ens åsikter och bli påhoppad för något man inte står för, detta är det förstnämnda. Inte sistnämnda.

  Tack för podden Svampriket, ser fram emot nästa avsnitt!

  /Johan

 5. joel skriver:

  Hej,

  Jag håller med ovanstående kommenterare och kände att jag behövde droppa in på sidan för att ge lite positiv feedback.

  Bra jobbat Linus, det du förmedlar i videon är vad jag själv känt av Pewdiepie den senaste tiden.

  Han påstår konstant att han inte är ditten och datten och vill främja “godhet”, men agerar inte alls därefter. Otaliga exempel pekar på att han faktiskt tror att en höger-radikalisering skulle gynna alla..

 6. Pewdiepie skriver:

  Är ni seriösa? Trodde det här var för ett gott skratt eller bara för en meme. Men ni är ju faktiskt seriösa. Blev helt mind blown. Den där uniformen han har på sig som ni jämnför med Hitler är en brittiskt soldat uniform. Ni är ju så PK så man mår dåligt. Det är sånna som er som är anledningen till att man inte kan hälsa “Ursäkta herrn” Eller “Ursäkta Frun” 2019. Det är såna som er som dom får ont i ringmuskeln efter att ni har hört något som ni inte håller med i.
  Lägg ner er skit och skaffe er någonting vettigt att göra…

  • Linus Svensson skriver:

   Psst klippet med uniformen och Hitler-videon är rakt av taget från Pewds kanal (fast nedsaktat och gjort svartvitt). Det är alltså inte jag som klippte ihop det.

   I övrigt, tack för feedback, ska överväga att lägga ner min skit och skaffa mig något vettigt att göra.

   • Daniel skriver:

    @Linus

    Jag kan ha fel (sysslar inte med YT själv) men är det inte du som väljer vilken thumbnail det ska vara på videon? Om det är är fallen så har du ju valt att ta en bild som vinklar Felix i ett negativt ljus redan från början.

    Handlar inte den videon som Felix har på sig den uniformen om hur media har stämplat honom som rasist och han gör satir på det?

 7. Starfighter skriver:

  Håller med Pewdiepie, det är på grund av Svampriket som jag inte säger “Ursäkta herrn” och “Ursäkta frun” 2019!! Jag var på väg en gång, men så tänkte jag på Svampriket och knöt min hand i fickan ist.

Skriv en kommentar