Nyhetssvepet

Apex-ursäkt slutade i förolämpningar, SNES-kontroll till Switch – och Sonicfox välgörenhetsstream

I veckan är det dags för den stora spelmässan Gamescom i Köln och nyheterna lär stå som spön i backen. Tills dess tar vi det något lugnare och kollar in Respawns klavertramp i lootlåde-träsket och att Nintendo kan ha en Super Nintendo-kontroll till Switch på ingång. Vi avslutar med att tipsa om att e-sportstjärnan Sonicfox kommer att hålla i en välgörenhetsstream i veckan. Mycket nöje!

Respawn ber om ursäkt för Apex-lootlådor – kallar spelare ”rövhattar”

Fansen var inte glada över lootlådorna i Iron Crown-eventet.

Respawn fick det hett om öronen i förra veckan efter att Apex Legends-eventet Iron Crown innehöll kosmetiska föremål som bara gick att få tag i genom att köpa massor av lootlådor. När utvecklarna av det populära battle royale-spelet efter kritik gjorde det möjligt att köpa föremålen direkt istället för att hoppas på lådorna bad man om ursäkt för hur det blivit – då blev det ännu värre.

Kommentarsfältet till Reddit-inlägget med ursäkten fylldes snabbt av arga och elaka kommentarer från missnöjda spelare, varpå några Respawn-anställda högg tillbaka. I ett inlägg på Medium har journalisten Benjamin Wareing samlat kommentarer där en utvecklare och en community manager kallar spelare för ”kukar”, ”rövhattar” och ”snyltare” – såväl skämtsamt som på allvar.

Efter ordkriget har fansen på Apex-subredditen publicerat ett öppet brev till Respawn där de skriver att studion har alienerat spelarbasen och att de ”inte kommer att glömma det här”.

”Ni begick den värsta synden, ni blev personliga”, skriver man i brevet.

Respawn har i skrivande stund inte kommenterat bråket, skriver Polygon.

Niklas tankar: Spelutvecklare är under ständig press och får ta väldigt mycket oförtjänt skit. Ibland blir det för mycket, och enskilda utvecklare tar saken i egna händer. Här blev det ju allt annat än lyckat. Visst, det var fansen som ”började” om man ska vara petig, men låt för guds skull din arbetsgivare tala för dig istället för att du agerar i affekt.

Men, spelfans: lugna ner er lite, va? Det finns ingen anledning att bli så arg över ett skin i ett spel att elakheter är berättigade. Blir du vansinnig över en sådan grej, ta ett djupt andetag, stäng av datorn och gå ut och ta en promenad. Lovar att det kommer att kännas mycket bättre efteråt.

Super Nintendo-kontroll till Switch kan vara på väg

Så här ser bilden i Nintendos ansökan till FCC ut.

Nintendo kan vara på gång att släppa en Super Nintendo-kontroll till Switch. Det spekuleras det om efter att Nintendo lämnat in en ansökan till amerikanska myndigheten FCC med en bild på baksidan av en Super Nintendo-kontroll med modellnumret för Nintedo Switch på, något som Resetera-användaren Link83 var först med att uppmärksamma. FCC-anmälan är nödvändig för att få släppa en sådan produkt i USA.

Detta har lett till spekulationer om att Nintendo kan vara på väg att lansera Super Nintendo-spel till sin onlinetjänst Nintendo Switch Online. För ett år sedan släppte man en NES-kontroll i samband med att de spelen började dyka upp på tjänsten.

Niklas tankar: Ge. Mig. SNES-spel! Jag skaffade en Nintendo Switch Online-prenumeration för att jag ville spela Tetris 99, men har sedan dess i princip inte nyttjat den på något annat sätt alls. NES var aldrig ”min” konsol, även om nostalgin är kul. För mig är SNES fortfarande tidernas bästa spelkonsol och mängden fantastiska spel som skulle kunna dyka upp på tjänsten är gigantisk. Att ha ett enkelt, smidigt och lagligt sätt att spela Super Metroid, Final Fantasy 6 eller A Link to the Past både bärbart och stationärt hade varit fantastiskt. Håller tummarna!

Tips: Sonicfox planerar välgörenhetsstream i veckan

Sonicfox ska streama för välgörenhet.

E-sportstjärnan och en av världens bästa fightingspelare Dominique ”Sonicfox” McLean kommer att hålla en välgörenhetsstream någon gång under veckan. Det meddelade han på Twitter, och han nämner Hbomberguys hyllade Donkey Kong 64-stream som ett exempel på vad han vill göra.

 

Sonicfox kommer att spela igenom storyläget i Mortal Kombat 9, 10 och 11 och alla intäkter går till HBTQIA+-initiativ. Streamen ser ut att bli av i helgen, men håll koll på hans Twitter för mer information när det närmar sig. Sonicfox är fantastisk på alla sätt, så det här vill ni inte missa!

Kommentarer

 1. Robin G. skriver:

  Att man kan se 2 så olika nyheter som att devs är rövhattar och kallar spelare det och så klart Sonic Fox som är en av världens goaste och härligaste tävlingsspelare.. 🙂

 2. Pär skriver:

  Hade helst sett en Gamecube emulator till switchen men man tackar ju inte nej till Snes heller….. men de kommer säkert vilja ha betalt för snes spelen dvs man får betala en sjuttioelfte gång för Metroid……. tur man har en Snes mini om det blir så.

  • Niklas Sintorn skriver:

   Min gissning är att man behandlar det som NES-spelen, men kanske höjer priset på tjänsten ett snäpp. Hoppas det iaf, för jag kommer inte att betala för SNES-spelen en gång till.

Skriv en kommentar