Svamppod

Avsnitt 306: The Ludde & Amanda Show!

Ludde och Matilda snackar brädspel, och brädspel… Och lite rollspel! Det blir faktiskt lite tevespel också, i slutet, för matilda har spelat dejtingsimulatorer, det ena med (av allt att döma) tidelag, den andra med surgeon simulator-mekanik. Detta kan bara bli fantastiskt!

 

 

Laddanerlänken!

 


Avsnittet innehåller spelen:

 

Bräd/rollspel

 • Die Hard: The Nakatomi Plaza Heist
 • Alien: The Role Playing Game
 • Wingspan

 

Tevespel

 • Table Manners

 


 

 

Kommentarer

 1. Kratznjii skriver:

  Jättebra avsnitt, kul att ni tog med brädspel och rollspel.

 2. Tasseklumpen skriver:

  Håller med föregående talare. Och jag har redan lyssnat massor med avsnitt av Rollspelsklubben som ni tipsade om. Känner ni till fler liknande poddar? Engelska eller svenska spelar ingen roll.

  • Tasseklumpen skriver:

   Ser att det finns en djungel av rollspelspoddar så kanske är svårt att prova sig igenom alla. Vore kul med någon ganska seriös och där spelarna går in character snarare än att kivas och flamsa (även om rollspelsklubben såklart har högt underhållningsvärde med sin lättsammare stil).

   • Ruben skriver:

    Till Tasseklumpen:
    Tjo.
    Tänkte hålla det kort först, men… tja…

    Några tips, presenterad i en skala från mest seriöst till underhållande flams:

    Vampyrskräck & drama i urban nutidsmiljö: “Sounds of Silence” från Roll4It på Youtube punkt com (Vampire the Masquerade 5th Edition). Svårslagen i sin genre.

    Podcasten Red Moon Roleplaying har ett antal kampanjer i ett antal system (bara att välja och vraka), och fokuserar på mörka historier i en närmast radioteater-liknande presentation.

    Podcasten Friends at the Table har bl.a. tre “säsonger” i en längre kampanj med fantasy-dekonstruktions-historier, och dessa innehåller såväl ljuvlig musik som spännande världsbyggen och välbehövliga nyanseringar av diverse trötta troper. “Marielda” är en fristående minikampanj som kan fungera som introduktion till allt detta. (Det finns även ett flertal sci-fi-“säsonger” som jag inte har lyssnat på än, men kombinationen Austin Walker och rymden kan ju inte vara dåligt, förhoppningsvis). (Mitt återkommande problem med FatT är dock att kvalitén på avsnitten skiftar mellan riktigt imponerande och fullständigt trams, beroende på vilken kombination av de många gruppmedlemmarna som avsnittet innehåller. Men å andra sidan: det är inte en av många oehört älskad podcast för intet).

    Något lättsammare sci-fi-äventyrande med spridda skurar av allvar, som utspelar sig strax efter Mass Effect 2: “Mass Effect Adventum”. Spelarna har ingen koppling till Bioware (vad jag vet), och verkar vara en go grupp fans. Med autentisk musik och dito ljudeffekter kärleksfullt stulna direkt från spelen, samt effekter för att göra karaktärernas röster mer lika spelens rymdbaserade släkten. Viktigt att en salarian pratar i rätt pitch, o.s.v. 😀

    Är sämre inlyssnad på svenska rollspelspoddar, men vill minnas att diverse Cthulhu-missöden av Öppethusgruppen på monsterworld.se är genuint underhållande (med viss reservation för “skojsig” låtsas-rasism under Masks of Nyarlathotep-kampanjen).

Skriv en kommentar