Special

Välkommen till Bollnäs!

I detta specialavsnitt sitter Anders och Samson bredvid varann och dricker goda drycker och pratar om hur och varför de har det här intresset i tv-spel. Vi varnar redan nu för känsliga scener och inslag av alkohol som inte är lämpligt för de minsta.

Musik

Retroresan: Välkommen till Bollnäs!

Kommentarer

 1. Avgrundsvrål skriver:

  Fan vad deppigt avsnitt! Det var ju inga solskenshistorier ni kom med! Men ni verkade ju ha trevligt iallafall. Och underhållande var det ju. Ni borde spela igenom ett helt spel på fyllan och sen redovisa hur det gick! 🙂

  Jag har nyligen haft en lång paus från spelandet men återupptäckte det igen med hjälp lite sällskap och två väldigt olika spel. Gears of War 2 och Micro Machines 2: Turbo Tournament till Megadrive. Micro Machines tillåter upp till 4 spelare samtidigt med hjälp av två inbyggda kontrollportar på kasettens framsida och det är grymt kul om man är flera. Har ni inte testat det så måste ni göra det… på fyllan!

 2. Lephyrius skriver:

  Oj! Tråkigt med slutet.. Men kunde ni inte har kört materialet genom ett filter?
  Vilken öppen diskussion jag skulle nog inte våga öppna upp mig så. Hemskt att Samson blivit rånad man förstår varför han valde rånaryrket eftersom han inte spelade tv-spel. Jag har aldrig slutat spela tv-spel och jag kommer aldrig att sluta.
  Det här är ett försök att motivera varför jag gör det:
  Jag var en hemsk person och jag hade bara tjejvänner eftersom jag var inte alls intresserad av fotboll/hockey/Turtles jag blev mobbad av tjejerna eftersom jag ville ha vänner. Jag var väldigt allmänbildad men urusel i skolan och blev mobbad därför jag hade inte funnit någon motivering eller passion och jag hade knappt några vänner.(7-12 år) Sedan så blev skolan ihopslagen med två andra skolor och då träffade jag en ganska vettig person den första gången jag var hos han var på hans födelsedag och han hade hyrt spelet Rock ‘n’ Roll Racing(SNES) jag var så klart urusel men jag förstod att det här var framtiden. Jag önskade en Sega MegaDrive till min födelsedagspresent med Sonic och Cool Spot. Jag fick det och jag blev glad. Sedan var vi på semester och då fick jag en GameBoy i julklapp. Jag var fast och jag fick vänner som var pålitliga(sonic och mario) och sedan fick jag reda på att det fanns personer som älskade tv-spel som jag och livet blev bättre. Jag bytte min MegaDrive emot en SNES och det första spelet jag köpte för egna pengar var Super Mario World 2 Yoshis Island och jag älskade det spelet. Det var först Final Fantasy VII som gjorde att jag bestämde mig för att bli spelutvecklare och jag fick motivation/passion/syfte att lyckas med skolan.

  Nu känns det som att alla som spelar är trasiga personer, är det därför det flesta spelar? Nu blommar spelindustrin, är det för att det finns så många trasiga människor som har t.ex. förlorat jobbet?

  Beyond Oasis

  1.Grafiken: Jag blev verkligen imponerad av grafiken väldigt klar och fin. Får lite Comics Zone vibbar. Om jag skall klaga på något så kan jag känna att det är lite kalt. Jag vill ha en pratbubbla för prat i spelet mest för att det är enkelt läsa.
  2.Ljud: Värsta jag har hört på flera år. Min teori är att de hade tänkt att göra det till Sega CD och då hade det mer att leka med sedan så blev det ingen succé därför började de konvertera det till Mega Drive och han som gjort ljudet var tvungen att konvertera det till Midi och det gjorde kompositören sur. Bästa musiken om man skall säga någon låt i spelet hittar du på racer banan med eld anden(efreet?). Det var tur det eftersom det var det jobbigaste och mest frustrerande ställena i spelet. Ska ni verkligen ha musik ifrån spelet i bakgrunden när ni pratar om spelet?
  3.Kontroll: Lite stel men funkar väldigt bra. Gillar att man kan göra kombos sedan att hoppmekaniken är svår och att man faller lätt ner gör inte så mycket.
  4.Gameplay: Om det här skall vara en Zelda motsvarighet så finns det en sak som jag saknar och det är pusslen. Det känns som typiska FPS pussel. Inget smart och sedan är det är knepigt att man inte kan använda sakerna hur mycket som helst eftersom det bygger på ett man skall testa runt med olika saker. Tråkigt att det är så mycket fienderna och fighter Det här känns mer som en Terranigma eller Illusion of Time motsvarighet. Kul att det känns som att man använder miljöerna för att ta sig fram.
  5.Utmaning: Bra men det extra som t.e.x. racer banan / 100 nivåerna(Omega svärdet) / platsen för Hyper bomben är ju ultra svåra och mest frustrerande.
  6.Slutsats: Ett väldigt ojämnt spel. Det är nog det första gången jag säger att ett spel dras ner enormt av den dåliga musiken det hade varit en riktig klassiker annars. Sedan att det är frustrerande svårt om man skall ha det bra sakerna i spelet gör att spelet var en plåga att ta sig igenom.

  Kan något hitta en rostig smörkniv så att jag karva ut öronen?

  Alundra är en mycket bättre Zelda klon som förtjänar mer uppmärksamhet.

 3. Oldgast skriver:

  Hur mycket kostar en schysst falafel i Malmö nu? Det brukar väl vara galet billigt? Bra avsnitt. 🙂

 4. Farbror Atlas skriver:

  Synd på ljudet men i övrigt ett fantastiskt öppenhjärtligt avsnitt. Även om man nästan deppade ihop stundtals av era sorgliga historier var det ett av de bästa avsnitten av Retroresan hittills. Kul att ni tog er tid till att träffas. Det enda jag saknade var en ordentlig verbal sightseeing hemma hos Anders. Ni får revanschera er när Anders besöker Samson. 😉

 5. Vargavaka skriver:

  Jag har lyssnat på Retroresan ett bra tag nu men kommenterandet har aldrig blivit av, det får det bli ändring på.

  Rent allmänt skulle jag vilja tacka för en fantastiskt mysig podcast, ni gör ett oerhört bra jobb som programvärdar och temat att ta gamla missade spel under luppen är strålande. Den opretentiösa men engagerade inställningen ni har till programmet är dessutom väldigt uppfriskande. Själv har jag ganska ont om speltid men om ni får igång tidiga utannonseringar via twitter skall jag nog se till att spela med till något avsnitt.

  Angående veckans avsnitt var det som alla ovan mig skriver ett väldigt starkt avsnitt med öppna diskussioner, även om slutet var lite snopet. (Även om det på något visst känns logiskt att ett avsnitt som börjar med whiskey, jäger och en bränd katt slutar i tekniska strul ;)) Jag tackar och bockar. Ni får, som Farbror Atlas säger, mer än gärna ta upp den här tråden när Anders hälsar på Samson.

 6. Vargavaka skriver:

  Okej, om ni kör Metal Slug 3 härnäst så blir mitt medspelande tidigare än jag hade tänkt mig.

Skriv en kommentar