Special

Special – Hög definition av remake

Som tidigare rapporterat har vi beslutat oss för att skjuta på Alundraavsnittet en vecka så vi och ni hinner spela färdigt i lugn och ro. Misströsta ej. Istället tar vi oss en helt annan typ av resa. Vi gör ett djupdyk ner bland alla uppskalade återutgivningar och tipsar om favoriter, varnar för bottennappen och ger någon slags helhetsintryck om trenden som stort.

Special – Hög definition av remake

Kommentarer

 1. Condictor skriver:

  Tackar, behövde lite underhållning under årets längsta dag

 2. Perky Pat skriver:

  Allt bli bättre i HD och allt blir sämre i kamouflage!

  Det är bara att konstatera att för proffs och pirater är HD-samlingar bra skit. För resten av världen som får betala, ofta hutlösa, priser för de samma blir konceptet klart mer tveksamt. Det som släpps via plattformar för digital distribution av mjukvara känns mer befogat att betala för, Street fighter II shum shum shum HD remix är bland det mest prisvärda som finns i TV-spelsväg.
  Max Payne är en riktigt bra idé, jag har helt missat serien och skulle gärna ta mig an den. Jag vill gärna se BG (I och II) bättre paketerat med HD-grafik och helst till konsol.

  Sedan måste man tillägga att när man rättar andras språkliga fel i sändning så uppstår en minst sagt prekär situation.

 3. Samson Wiklund skriver:

  @Perky Pat: Angående språkrättning i sändning; Är du ny här?

 4. Perky Pat skriver:

  Japp!

 5. Samson Wiklund skriver:

  @Perky Pat: Jag och Anders har sedan gammalt haft jargong av att Anders säger något och direkt frågar mig om man kan säga så. Språkliga smådiskussioner och rättningar är en del av vårt samspel. Nu vet du och du kommer lära dig älska det!

 6. Radiodead skriver:

  Måste ju bara tipsa Herr Brunlöf om att de faktiskt kommer en HD-collection med Ratchet & Clank den 16 maj i år!

  Annars var det ett guldavsnitt som vanligt!

 7. Anders Brunlöf skriver:

  Radiodead: Awesome! Blev astaggad nu. Tack för tipset!

 8. Radiodead skriver:

  Anders: Lugna puckar! tack vare dig som jag skaffade Infamous 2 (som är ett galet skönt spel och bättre än assassins creed, ta det från en som tagit platinum i snart både Infamous 2 och AC2) och har Sly Trilogy på ingång.

  Man får hjälpa varandra, Up your arsenal multiplayer i maj? (har dig på psn)

 9. oldgast skriver:

  Riktigt trevligt avsnitt. Är helt på Samsons idé om en remake på Half Life. Skulle vilja testa serien men ettan ser ju lite trökig ut rent grafiskt. Jag vill annars gärna vända på det också. Vore trevligt med fler nya spel med klassisk grafik. Det släpps väl inte många spel idag med typ Super Nintendo-grafik?

  Har en fråga till Anders också. Lyssnar mycket på Spotify och är ganska nöjd med tjänsten. Dock råder det ju en viss brist på Metallica där. Är inte den största rockfantasten men Metallica är ett band jag uppskattar mycket. Tänkte därför, hör och häpna, köpa något/några album av dem på Itunes. Några tips? Har lyssnat en del på dem men inte lyssnat igenom några hela album direkt.

 10. Pibb skriver:

  Ni frågade efter remakes som ni inte tog upp. Här kommer min favorit:

  Det är en remake jag hittat på ett gammalt men naggande bra spel som många missat (och som ni skulle behöva spela i retroresan) är The Maze of Galious till NES (av Konami). Det går att ändra grafisk stil på denna remake, och spela det på PC. Men det går också att köra det i MSX-stil så det låter och ser ut som originalet.

  Det kan ni kolla in, om ni missat MSX-erans bästa spel!

  http://www.braingames.getput.com/mog/

  Fortsätt nu med att göra sveriges bästa och mest intressanta podcast!

 11. mUnky skriver:

  När ja såg att ni skulle prata om remakes så tänkte jag bara en sak: Rock n’ Roll Racing!! Lyckligtvis var jag inte ensam om den tanken!
  Jag är ingen riktig retro-fantast, men Rock n’ Roll Racing är ett gammalt favoritspel och att lyssna på retroresan är en av veckans höjdpunkter. Så – Tack ska ni ha!

  Vid vägen, ja, jag är ny här. Jag har lyssnat på alla avsnitt, har dock aldrig skrivit en rad. Men nu fick jag lust att göra det.

  Kramkalas på er!

Skriv en kommentar