Special

Special – Prolog

I veckans avsnitt har Samson lämnat Anders i sticket och dragit till huvudstaden för hemliga uppdrag och drinkar. Anders tar då tillfället i akt och pratar lite om några av de spel som spelades i Retroresan innan Samson kom in i bilden. Veckans avsnitt är alltså ännu ett specialavsnitt, där Anders ensam pratar om hur det var att driva Retroresan just ensam i början, hur idén kom till och vilka de första inledande stegen var.

Till nästa vecka ska vi enligt planen vara tillbaka i god form igen.

Länkar

Retroresan: Special – Prolog

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Gillade avsnittet skarpt! (inte för att Samson var borta, det var jättetråkigt) Men att få höra hur resan startade och vilka spel Anders tog sig an då var intressant att höra.
  Kan säga att att Retroresan har inspirerat mig att gå på en egen retroresa i min blogg och det tackar jag för.

 2. Jickel skriver:

  Vilket härligt avsnitt! Jag minns Earthworm Jim som ett enormt frustrerande spel, ubåtsbanan var helt klart min barndoms turtlesvattenbana. Gillade det ändå en hel del, och tittade även på den tecknade tv-serien.
  Karaktärsdesignern av det spelet, Doug TenNapel, har förresten även producerat och animerat mitt gamla favoritspel, claymationäventyret The Neverhood.

  Måste prova både Super Mario RPG och Snatcher nångång. Tur iallafall att du började spela så bra spel för bloggen, Anders. Hade det blivit Tintin i Tibet hade väl inte Retroresan funnits idag…

 3. s_o_n_y skriver:

  Nu…nu !!

  Äntligen !…äntligen ska jag kommentera och komma in i era disskusioner..känns som man känt er väldigt länge.

  Jag har nu bränt av alla era 75 avsnitt på rad. Detta är perfekt att lyssna på i bilen, då jag praktiskt taget bor i den.

  Robin heter jag och är ett stort fan av retro och er podcast. Jag har viljat kommenterat ända från början men har alltid legat efter =)

  Jag vill bara säga att ni gör ett fantastiskt jobb och förgyller mina arbetsdagar stort. Ni kompletterar varandra suveränt. Måste dock ge Samson ett + i kanten för sin (såkallade) expertis och kuriosa rotande humor information som dyker upp lite titt som tätt.

  Innan jag glömmer det, vill jag bara säga att musikpausen är i mitt tycke helt kanon. Dock skulle jag önska två låtar i stöten i sann retro anda, då musiken är ett stort kapitel i denna värld.

  Tråkigt nu att Samson inte var med då jag plussar honom lite mer i casten, MEN ! vänta Anders..vääänta.

  Senaste avsnittet så växte du enormt i mina öron ?! =) Du gjorde en briljant insats med mycket informativt och intressanta fakta. Satt som klistrad =D

  Jajja, jag får fortsätta en annan gång så inte kommentaren blir för lång. Men ni ska veta att nån gång i livet så måste man ha en retro tvspelskväll med sånna härliga människor som er =D

  Over änd out /Robin G

 4. Tom Enqvist skriver:

  Kan väl passa på att kommentera nu, det var ett tag sen.

  Gött att man fick sin pizza även idag, och skönt att slippa Samson 😉 *blinkblink* (vet inte hur jag ska göra för att mer poängtera att jag inte är helt seriös)

  Jag gillade faktiskt det här avsnittet väldigt mycket även om det helt saknade sidospår.
  Jag har alltid velat spela Snatcher och mitt sug blev inte mindre av det här. Gör nog som dig och tar lagen i egna händer inom en snar framtid.

  Och btw, finns det nån chans till kramkalas i Borlänge i sommar nu när allas vår förebild Bob Dylan kommer till Sverige? 😉

Skriv en kommentar