Special

Special – I Will Always Love You, in Malmoe

I säsongspremiären åker nyblivna Boråsbon Anders ner till Malmö för en kväll fylld av känslor, koop, whiskey, jäger och “sång.”

Länkar

Musik

Retroresan special – I Will Always Love You, in Malmoe

Kommentarer

 1. Lars.Ingela skriver:

  Haha, underbart! Får bli till att lyssna på direkten.
  Anders; Välkommen till en lagom stad med dött centrum. Kommer kräva autograf om jag ser dig!

 2. Anders Brunlöf skriver:

  @Lars: Klart du ska få autograf! I avsnittet redogör vi lite om hur man ska bete sig om man ser nån av oss på stan 😉

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Retroresan and Samson Wiklund, Samson Wiklund. Samson Wiklund said: I got drunk with a friend and played video games and all I got was this lousy Retroresan episode. http://bit.ly/9MDdN4 […]

 4. Trazh skriver:

  Yes! Äntligen! Vad ni har varit saknade. 😀
  Eran timing kunde inte varit bättre.
  För det här blir mitt tidsfördriv till Stockholm.

  Ska bli både kul och intressant att lyssna på. 😉

 5. Peter skriver:

  Tjoho äntligen!
  Skall bli kul att lyssna på.

 6. Linus skriver:

  Välkomna tillbaka! 🙂

 7. Saradir skriver:

  Säger som Fylking:
  “Äntligen!”

  Detta skall avnjutas i stillhet under Fredagen.

 8. Kristijan Kozak skriver:

  Härligt med retroresan tillbaks. Det var en underbart avsnitt, som var underhållande, sorgligt och lite idol. Det kommer bli spännande att följa med denna säsong.

 9. Ludde Lundblad skriver:

  😀 Underbart!
  Självklart ska vi hänga alla tre, och för övrigt kommer jag nog träffa Samson först av er 😉

  Sången får MVG helt klart! Tror jag talar för Tove också, när jag säger att vi älskar din röst ännu mera nu 🙂

  Anders – jag är Djurgårdare 😛

  Sen till valet av spel, så har jag bara positiva minnen från det, när jag var ett litet barn, men det berodde nog mest på “Turtles hysterin”
  Nu, när jag tänker på spelet, kommer bara the Angry Nintendo Nerd upp i mitt huvud 🙂
  Ska bli spännande att höra erat utlåtande, och ett pizzabetyg har väl aldrig varit mer passande!

 10. Mckorv skriver:

  Välkomna tillbaka boysen!

  Riktigt kul att höra att ni tänker fortsätta för full maskin i höst. Ser fram emot en strålande säsong av Retroresan, dessutom extra kul för mig att ni funderar på att lämna JRPG-träsket bakom er. 😉 Skulle gärna lyssna på sagostunden för t.ex. “Fallout”!

  Efter en händelserik sommar kan jag nog ärligt säga att ni är Sveriges, nu aktiva, bästa podcast, som jag hört. Okay, jag ser själv att det låter som en slingrig komplimang men den är ärligt menad och kommer från hjärtat. För mig är grejen med podcasts till 100% personkemi. Vissa personer kan göra en toppenshow men om personligheterna inte är kompatibla med min egen går det liksom inte. Ni klarar er lysande på den punkten och jag gillar att hänga med er i lurarna. Good times!

  Slutligen bör jag tillägga att det någonstans i arkiven finns ett hittills osänt avsnitt av en nedlagd podcast där tre överförfriskade podradiopersonligheter ganska högljutt diskuterar er “Strider-pizza”. Hehe, smaken är som baken grabbar och det är väl för jävla väl ändå!

  Jag fortsätter att lyssna med uppskattning, kämpa på!

  Kramar /Korven

 11. Köttstråle skriver:

  Härligt att ni är tillbaka grabbar! Efter Spelradions tragiska sorti har jag fått stilla mitt begär med så många inspirationslösa podcasts att jag känner mig smutsig i själen.

  Ser fram emot att lyssna på avsnittet i helgen men framförallt ser jag fram emot att få spela med er under hösten.

  Varför inte plocka in ovanstående mckorv som gäst i något avsnitt?

 12. Kim Simonsson skriver:

  Det var en underbar känsla att lägga sig i soffan och vila till era röster, igen. Har saknar detta något oerhört under sommaren.
  Dock grät jag lite i duschen innan då jag kände mig lite våldtagen eftersom du skippade FFIX Anders :=(. Har visserligen inte spelat chrono trigger så borde nog egentligen bara vara glad. Kanske till och med blir så att jag tar och spelar det parallellt med dig.

  Det är sjukt härligt att ha er tillbaka och ni gör ett sånt jävla bra jobb!

 13. ozzy88 skriver:

  Underbart att höra era ljuva stämmor än en gång! Ni gör som vanligt ett strålande jobb. Känns konstigt att börja vänta inför nästa avsnitt en hel vecka varje gång från och med nu. Förut lyssnade jag ju på så många gamla avsnitt jag orkade i rad.

  Kommer tyvärr inte spela med er denna vecka men någon gång skall jag förhoppningsvis kunna göra en retroresa med er. Det är i vart fall alltid roligt att lyssna på er.

 14. Goresludge skriver:

  Lägg upp en donate-knapp, jag tycker synd om dig Samson.

 15. El_Kebabo skriver:

  äntligen är ni tillbaka har gått länge nu och inte haft nått vetigt att lyssna på känns det som.
  Riktigt trevligt avsnitt, lite oväntat med sången där kan tänka mig att stämningen blev lite skum där.

  Vad gäller turles så har jag bara spelat lite grann av ettan lånade det av en kompis och vad jag kom ihåg så tyckte jag att det var ganska svårt och kom nog inte särskillt långt på det. Tvåan hade och har fortfarande jag själv, det tyckte jag var riktigt kul speciellt i coop och att det var olika teman på varje bana, kommer speciellt ihåg snöbanan där fotsoldaterna kastade snöbollar och robot snögubbarna. Gillar också att man kan slå tillbaka brunnslock och slå iväg vattenposter och annat på fienderna. Ganska bra variation på fienderna vad de gör även om de är lika till utseendet. Gillar de små robotödlorna som är i kloaken och som biter sig fast i en.Tigrarna på bana 6 kunde vara riktigt jobbiga då de tålde en del stryk gäller även skorpionerna som kommer senare. Vad gäller bossarna så är de ganska enkla tycker jag bara att hoppsparka på de flesta så är det inga större problem är väl shredder så som är lite mera utmanande.
  Kontrollen funkar bra tycker jag hade inga problem med den vad ja kan komma ihåg iaf.
  grafiken tyckte man ju också var riktigt häftig på den tiden, en grej jag tyckte var lite konstig dock är när turtlen tittar mot skärmen så har han bara ett öga som också blinkar?? eller jag som fattat fel där? märks när man hoppar in i bilen på nån bana.
  I det stora hela tycker jag att det är ett bra spel som blir extra kul i coop.

  turles 3 har jag inte spelat alls så ska bli kul att prova på-

  Turles in time spelade jag hemma hos en granne nån gång, minns att jag tyckte det var skitsnyggt och det häftigaste var ju att man kunde slänga ut fienderna ur skärmen. Ägde aldrig nått supernintendo så har inte spelat det så mycket. Köpte remaken till ps3 och har spelat det en del med grabben men är inte så förtjust i det, lite kul att spela ihop iaf.

  Första gången jag skrivit lite om hur jag spelat kom in rätt sent i säsongen så hann inte kommentera nått direkt men ska försöka ha lite synpunkter nu framåt om det är nått spel som jag själv spelat. Tycker ni gör den bästa podcasten som finns just nu ihop så ser mycket fram emot den nya säsongen.
  mvh El_Kebabo

 16. Peter skriver:

  Tjoho, i denna stunden just nu sitter jag och lyssnar på avsnittet.
  Och oj, vad bra ni är!

  Jag lyssnade precis på det partiet där ni snackade om att man skulle säga kramkalas när man ser er och skrattade högt när jag hörde er tala om det.

  Det är ju en jättebra idé och jag hoppas att det är många som skriker kramkalas när de ser er. Själv bor jag ju inte i Malmö eller Borås så jag kommer nog inte se er så ofta.

  Ha ha nu skall Samson precis sjunga och det blir nog en del skratt där också.

  ….väntar med att skriva klart kommentaren tills efter att Samson sjungt………………………..nu har han sjungt. Vad kul!.

  Jag röstar på att ni inför en sångstund i varje avsnitt. Kanske att Samson får sjunga alla mellanlåtar mellan de olika segmenten i programmet.
  Då röstar jag på att han skall sjunga Stand by me för den är så bra.
  Please gör det för min (och alla andras) skull!

  Nu blev det en lång kommentar men det tycker jag att ni är värda.

  Tjing!

 17. Oldgast skriver:

  Shit vilken säsongsinledning. Underbart! Ställer mig dock lite tveksam till det där med att typ stå i en affär och plötsligt hojta kramkalas. Eller liksom smyga upp bakom någon och lite frågande väsa kramkalas. Det kan tolkas på ett ofördelaktigt vis om man skulle ta fel. Annars så hade jag en fråga till Samson. Jag laddade ned Castlevania SotN på xbla. Hade spelat Dawn of Sorrow på DS innan och uppskattat det mycket. Jag tycker faktiskt ve och fasa att det var betydligt bättre än SotN. Grafiken var vassare gillar stilen mer, mer vapen och samlande (av det jag har sett), och sen tycker jag också att detta koncept numer gör sig bäst för bärbart. Gillar musiken mycket mer också. Vet inte om detta har att göra med att jag spelade detta som första Castlevania-spel kanske. Du har kanske inte spelat detta spel men vad jag har hört så ska Aria of Sorrow vara ganska likt och typ en föregångare till Dawn of Sorrow. Vad tycker du? Kan det inte vara så att SotN är lite övervärderat jämfört med bärbara delar bara för att det var först. (Nu blev det långt.)

 18. Peter skriver:

  Tja, det är jag igen. Kunde inte hålla mig från att kommentera en gång till då jag har en sak till som jag vill säga.

  Jag lyssnade på avsnittet igår och hade hållt på med skolarbete mycket och det var jobbigt och svårt och det gick inte riktigt så bra att arbeta med det jag höll på med. Så jag var rätt arg och irriterad, men så lyssnade jag på er innan jag skulle gå och lägga mig och sen när jag lyssnat klart var jag glad igen. Det var riktigt roligt att lyssna på er och jag skrattade högt flertalet gånger.

  Så tack för att ni livar upp min vardag. Det gör ni verkligen bra.
  Tack!

 19. Saradir skriver:

  Nu har jag lyssnat klart.
  Riktig stark öppning på säsongen med
  ett innehållsrikt specialavsnitt.

  Trevligt att ha er tillbaka och
  jag gillar att ni följer upp detta avsnittet
  men ännu en special, en TMNT special.

  Jag har själv haft svårt för det första spelet
  då det skiljer sig en del från de andra tre
  ni (vi) ska spela nu till nästa gång.
  Avsaknaden av Co-Op och en del irriterande
  moment tror jag gjorde att jag aldrig spelat klart det.

  Turtles II sen dock.. oj oj oj.
  Detta har gått varmt i unga dagar.
  Det var häftigt, man kunde spela tillsammans,
  det var Turtles (’nuff said) och man fick
  puckla på en massa saker. Det var tyvärr
  inte jätte stor skillnad på de olika i detta spelet
  mer än lite skillnad på range och speed.
  Dock var det inget man tänkte på då för
  man tog ju sin favorit ändå på den tiden
  (Heyoo Donatello)

  Turtles III. Ett av de starkaste minnen jag har
  är strandbanan. Kanske för att den är först
  och man nötte sönder den. Lite fräsiga specialattacker
  kryddade ju till det lite också och gjorde
  att det blev lite mer skillnad på de olika turtlarna (?).
  Dock kostar dem hälsa som vanligt
  (Nästan standard att de gör det på den tiden)
  men man hade ju ändå vänner som hammrade
  sönder sig på specialattacker och aldrig
  förstod varför de dog så snabbt sen.

  Turtles in (fukkin’) Time.
  Störst, bäst och vackrast.
  Hade allt som en Turtle älskare ville
  ha på den tiden. Större skillnad på
  karaktärerna, coolare miljöer, fetare bossar.
  Det är det bästa Turtles spelet av dem jag spelat.
  Händer fortfarande att jag spelar det
  men då endast med min “wingman” Johan
  (så fick man en shoutout till honom med).

  Annars finns det ett Turtles spel som varit
  vid min sida genom många resor och år.
  Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers
  Ett Gameboy spel som var ett av mina favoritspel
  till mitt Gameboy. Det var dock lite simplare
  men ack så roligt. Värt att nämna är också
  att de lyckats få in ett väldigt bra ljudklipp
  för Gameboy där en röst säger “Pizza Time”
  när man pausar. Ett av de få spel som jag
  hört en “röst” i faktiskt.

 20. Saradir skriver:

  Här är exempel på “rösterna” i
  Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers.
  “Cowabunga” och “Pizza Time” (fet låt förövrigt, spela gärna den i Retroresan):

 21. David skriver:

  Tja grabbar!

  Kul att ni äntligen är tillbaks. Döm av min förvåning när jag fick höra att Anders flyttat till mitt kära Borås! Sjöbo dessutom, som ligger ett par kilometer från mig. Väldigt roligt ^.^

  Har inte lyssnat klart än så jag kanske återkommer 🙂

 22. Linus skriver:

  … (fortsättning på kommentar #5)

  Nu har jag äntligen lyssnat klart på avsnittet och det var lika mysigt som det brukar vara.

  Tyckte det var grymt härligt när ni spelade genom första banan av Super Probotector. Jag som har klarat spelet ungefär 100 gånger njöt stort och mindes tillbaka hur jäkla paff jag blev när hunden hoppade ur bakgrunden för första gången.

  Och förresten Samson, jag var en av dem som kom fram och hälsade på Syntax Error, om du inte uppfattade vem jag var. Nästa gång ska jag skrika kramkalas 😉

 23. Kaminmannen skriver:

  Skönt att ni är tillbaks grabbar, har saknat er under alla långa arbetspass i sommar. Riktigt skön start på säsongen,

  Jag har hängt med ända sen avsnitt 1 men detta är första gången jag kommenterar, lovar att bli bättre på det. Ska också försöka följa med och spela med er mer än förra säsongen. Följde med på bl.a Lost Vikings, Ristar och Actraiser men nu ska jag försöka hänga med i fler. Har redan börjat lira Chrono Trigger, aldrig spelat mer än nån timme in i det förr så detta är ju ett ypperligt tillfälle att följa med på Sagostunden.

  Riktigt kul med en turtles special. Spelade mycket Turtles II och Turtles in time när jag va mindre och båda dom spelen är ju helt underbara.

  Turtles II är ett av dom första spelen jag har minnen ifrån, kommer främst ihåg att jag och kompisarna hade olika namn på dom vanliga fotsoldaterna lila = plommon, orange = apelsinger, blå = blåbär osv. Sen har jag för mig att det va riktigt svårt och är osäker på om jag någonsin klarade hela spelet. Vissa fiender va ju helt jävliga, tänker framförallt på tigrarna på nån av dom sista banorna. Grafiken tycker jag fortfarande är riktigt mysig, kul med olika teman på banorna. Musiken är ju riktigt skön den också, och kontrollen fungerar som den ska. Helt klart ett av mina favoritspel på NES.

  Turtles in Time, herrejävlar vilket spel! Bättre än Turtles II på alla sätt, man blev ju helt bortblåst första gången man spelade det. Grafiken var ju skitsnygg och för att inte tala om variationen på banorna, riktigt genidrag med olika tidsåldrar och miljöer. Musiken är också helt fantastisk, ett av dom få tvspels soundtrack som jag har inlagt på ipoden. Kortfattat så är detta spelet helt klart topp 10 SNES spel enligt mig, händer fortfarande att man plockar upp det och kör igenom med en polare.

  / Kaminmannen

 24. Pling skriver:

  Vad kul att ni är tillbaka, ni har verkligen varit saknade under sommaren. Jag ser verkligen fram emot denna säsongen.

 25. Ohlsson skriver:

  Hej snorvalpar 😀 Ny säsong, nya chanser att spela spel parallellt med er. Hoppas ni lyckas fånga ännu fler under det kommande året.
  Jag ska åtminstone göra mitt bästa.

  Kan man vänta sig att se någon av er under GAMEX i stockholm?

  Samson är snygg och Anders är Anders och jag har saknat er båda två.
  Skål för ännu en säsong av Retrosvammel!

 26. Oldgast skriver:

  Är för övrigt också ett gammalt fan av Turtles. Hade en gammal vhs som man kollade på x antal gånger. Lirade reshelled och vart lite besviken. Kändes som man inte hade fullständig kontroll alltid. Får se om 4:an dyker upp på vc. Har annars bara ett svagt minne av att ha lirat de tidigare spelen lite som liten. Tyckte de var roliga då men det tyckte man nog om allt.

  PS. För de som inte har märkt så finns Anamanaguchi på Spotify. Mest musik från Scott Pilgrim men den verkar ju skön.

 27. Aloysius skriver:

  Kul att ni är tillbaka. 🙂 Jag tycker att ni helt klart ska byta hemligt kodord. Riktiga agenter skriker ju inte saker som folk reagerar på utan mer något i stil med:
  – Idag skiner solen… *tyst nick*
  – Men hur blir det imorgon? *menande ögonkast*

  Jag ska försöka ta rygg på sagostundsspelet, men det får bli DS-versionen som kom för något år sedan.

 28. Tarmstorm skriver:

  Härlig att ni är tillbaka!
  Tror att Samson spräckte mina trumhinnor i det ljusa partiet av “I will always love you”, men det kan bero på mina jävla skit hörlurar.
  Och apropå att era topp 100 listor, tycker Anders att Super mario bros 3 är världens bästa spel för att det har mycket variation och att man kan flyga? För då rekomenderar jag t.ex. Microsoft flight simulator, då slipper man också de tråkiga markpartierna.
  Rosa pantern spelen är förövrigt awesome, men jag håller uppföljaren högre. 🙂

 29. Vargavaka skriver:

  Kul att ha er tillbaka, och tack för ett mysigt avsnitt. Chrono Trigger kommer att göra sig ypperligt för sagostunden.

  Jag ser spänt fram emot vad säsongen kommer att bjuda på.

 30. El_Kebabo skriver:

  – Idag skiner solen… *tyst nick*
  – Men hur blir det imorgon? *menande ögonkast*

  lyssnat på hassan eller? 🙂

 31. Samson skriver:

  @Linus: Klart jag kände igen dig, Linus. Du och Martin presenterade ju mig, Malin och Aldo inför Maria (Nefalia).

Skriv en kommentar