Special

Den episka finalen

Allt tar slut och så även Retroresan. Ett stort tack för de år som gått och för ert fantastiska stöd under resan.

Här har ni den 11 timmar och 11 minuter långa sändningen, uppdelad på fyra delar.

Här är den första delen.
Här inleder vi sändningarna med att lyssna på ett montage av ljudkommentarer följt av en gigantisk postsäck. Vi bjuder in Kerstin Alex och Johan Hallstan och listar positionerna 25-21 i topplistan.

Del 1

Finalen

Kommentarer

 1. Rocco skriver:

  Tack Anders och Samson, ni är fantastiska! =)

 2. Ruckus skriver:

  Har inte hört avsnitten än men faaantastiskt stort tack för tiden.

  (Tror del 3 av sluteposet saknas på itunes. sorry Anders.)

 3. Ruckus skriver:

  Correction! Dök bara upp sent som fasen på Itunes. fred ut. O7

 4. ReDead skriver:

  Nu kan jag äntligen börja lyssna! Skönt att det är så långt, kommer nog inte bli klar på ett par dagar. 🙂

 5. Azzar Astronaut skriver:

  Tog tre dagar för mig å se igenom twitch tv streamen

 6. RoligeRalph skriver:

  Sitter här i skrivande stund på stranden på Kreta och lyssnar på den episka finalen.
  Finalen är verkligen episk! Tack som fan Anders och Samson!!!!

  Till El_Kebabo!
  Du nämnde att fisketuren kunde bli av om Anders och Samson var i närheten av åseda. Jag bor ju för bövelen i åseda!!!!!:0 vem är du?

 7. Ola Nygren skriver:

  Tack som fan grabbar!! Sköt om er!!

 8. ReDead skriver:

  Klar nu! Ni glömde spela upp min ljudkommentar! :O Fast delar av den var med i introt i alla fall, så jag klagar inte. 🙂

  Något som jag däremot kommer klaga på är att min gissningslista också har tretton poäng om jag räknat rätt! Hade också 9 av 10 spel, varav två var på rätt position! :O Ni får ta och kolla upp det tyck jag!

  Annars så ska jag bara tacka en sista gång för allt. Tack för allt! 🙂

 9. Mckorv skriver:

  Mäktigt!

  Fin stämning, bra gäster och allmänt trevligt avsnitt. Ett värdig avslut för er storslagna resa. Jag gillade oväntat mycket att det inte var musik i bakgrunden. Dessutom var tjejens imitation av ett RR-avsnit så vansinnigt klockren.

  Tack för en god tid gubbar!

  Puss

 10. Fenris skriver:

  Jag har försökt att hålla mig ifrån att lyssna på del 4…i ett försök att ha kvar resan en liten stund till. Man kan säga att jag inte ville kliva av ännu, men nu har jag gjort det och vill säga TACK!
  Föreställde mig förresten en lätt homoerotisk sekvens där i slutet, kramkalas kommer aldrig bli sig likt! Tack än en gång för allt ni gjort! Hoppas få höra mer av er snart!

 11. kalle b skriver:

  Va kul att få lyssna på den episka finalen igen för jag missade lite då och då under dagen.. Det va ett sjukt bra avslut för min del då jag vaknade och låg i sängen med retroresan, tror jag gick upp typ kl 2 för att köpa pizza sen fortsatte jag med att lyssna och kolla på den svettiga studion och Anders härliga kannor med jäger redbull som rann ner. Det ska bli kul att få höra Samson när han kör igång med japanska imitationerna som är så grymma haha jag gapskrattade varje gång 🙂

  tack som fan och jag vet att jag kommer fälla en tår igen när jag kommer till sista delen men det va en härligt varm avslutning

 12. Mayhemic skriver:

  Värdigt avslut grabbar, ni kunde inte knutit ihop resan på ett bättre sätt.

  Inviger förövrigt min sprillans nya Retroresan-mugg i detta nu, kaffet smakar extra himmelskt. 😉

  Tack för mig, och kramkalas på er!

 13. Ruckus skriver:

  Går det fortfarande att hitta videostreamen. Om någon är smartare (och mindre lat, sorry) än jag som kan länka…? :/

 14. John Devil skriver:

  Det var ett väldigt fint avslut på en resa som givit mig många minnen. Även om jag har varit oerhört extremt variant på lurker, så har ni alltid någonstans haft mig där ute, på alla möjliga ställen.

  Tack för allt. Det var inte lite svårt att hålla sig från att bli rörd med det fina introt eller den sorgsna, men ändå likväl fina avslutning som innebar när ni tackade för denna resa.

  Strongt grabbar. Jag är glad också att den har betytt mycket för er, rent personligt. Det märks. Ni har påverkat människor, ta med er detta vidare i livet.

 15. Ruben skriver:

  Ruckus: http://sv.twitch.tv/svampriket/videos
  Arkivet inkluderar även livesändningen från årets Retrospelsmässa i Göteborg.

 16. ConraDargo skriver:

  Idag. Idag tog resan slut. Idag lyssnade jag på de sista 14 minuterna av erat farväl till Retroresan. Och idag blev världen lite fattigare, lite tråkigare, lite mindre retro.

  Ett sista jättetack till Anders och Samson för all den tid som man har lagt ned på att göra vad som länge var Sveriges finaste, mysigaste spelpodcast. Nu är jag snart igenom Metroid Fusion och därmed kan jag äntligen ta mig igenom Metroid-specialen som jag har sparat likt den sista nougatbiten i en stor påse med choklad – för att nougat är mitt favoritgodis 🙂
  Sedan blir det till att återvända för att ta för sig av lite gott och blandat naturgodis och där hitta åt alla godbitar från arkivet.

  Tack ska ni ha. Kramkalas.

 17. Robin som ångrar sig skriver:

  Har nu lyssnat på dom sista timmarna, dom sista minutrarna och dom sista sekunderna av er resa. Jag har lyssnar sen dag ett men endast kommenterat nån enstaka gång. Jag skyller allt på ett stressigt liv med endast er som lugnande medel i bilen när jag jobbar. Det känns som alla har sagt redan, att jag kände er, visste vilka ni var och kunde svänga förbi på en spelkväll närsomhelst. Jag trodde helt enkelt att ni alltid skulle vara där som en av mina bästa vänner. Men nu är ni borta.

  Jag spolade tillbaka flera gånger på dom sista minutrarna av finalen och insåg mer och mer att jag verkligen ångrar mig att jag inte var på plats som många andra var. varför !? När ni nämnde det sista att resan var slut kändes det som en bit av mig dog.

  Jag hoppas nu för allt i världen att ni kan köra igång något nytt så att man kan få tillbaka er i örona och veta att ni finns där som en trygghet. Jag kommer att självklart sponsra er i ert passionerande arbete som ni kommer göra framöver och hoppas verkligen på att höras kanske ses igen ! =)

  För man måste verkligen inse att resan nu verkligen är slut…….

  Tack för all den tid, arbete och kärlek ni gett mig dessa år.

  Kraaamkalas på er från en som ville vara där…..

  Mvh Robin

 18. Micke skriver:

  Vad heter den grymma låten som spelas i bakgrunden i ert tårdrypande farväl i slutet av den episka finalen?

 19. Anders Brunlöf skriver:

  Micke: Den är grym! Failotron – Hullamzoret

 20. Cazlab skriver:

  Första podcasten som fått mig att fälla tårar.. Så jävla bra..

 21. trashcan treadmill skriver:

  Bättre sent än aldrig.. backtrackat er och nu just idag har jag lyssnat på finalen av detta spektakel. Och ja jag grät lite, detta är det absolut finaste, bästa, jävligaste BRA, och allt därtill jag hört i poddvärlden. STORT Tack till er båda!

Skriv en kommentar