Special

Special – Retrospelsmässan

Obs! Samson befinner sig under inspelningen på Gotland och det enda alternativet var att han fick koppla upp sig på Skype via 3G. Grundat i detta plågas veckans avsnitt av en del brus och till en början också ett oerhört irriterande klick-ljud, som dock försvinner efter ca. 12 minuter.

Efter att Samson återigen fått flänga land och rike runt likt en riktig superspion har vi fått kompromissa lite med veckans avsnitt. Snacket om Kirbys Fun Pak skjuts upp en vecka och istället laddar vi upp ordentligt inför den stundande Retrospelsmässan i Göteborg. Vi pratar om Samsons tidigare erfarenheter från mässan, önsketänker en hel del och får dessutom tillfälle att intervjua två av arrangörerna till mässan; Markus Swerlander och Kristofer Hansson Aspman. Denna intervju hör ni i avsnittets andra segment.

Nu hoppas vi att så många som möjligt tar sig till Göteborg och besöker mässan. Anders utlovar glass till alla som ger honom ett kramkalas!

Länkar

Musik

Retroresan: Retrospelsmässan Special

Kommentarer

 1. Jickel skriver:

  Har suttit och lyssnat nu på bussen till Göteborg. Blev ju helt tokigt pepp av det andra segmentet och det blev inte sämre av Anders fantastiska val av musik! Väldigt kul att få lite inblick hos eldsjälarna bakom mässan.

  Angående vilka spelkonsoler som man mest störst känslor för så växte jag upp med NES, men känner ändå väldigt varmt för C64. Mitt allra första “spelminne” var faktiskt när jag som treåring försökte nå upp till en av mina kusiners C64-joysticks som stod på ett bord, men lyckades välta ner en kaktus över mig istället. Men som man säger, kärlek börjar alltid med bråk (och taggar).

 2. Gippan skriver:

  Tack för en trevlig efterfest hos Nidde inatt Anders! Dock var man aningen sleten efter hela dagens mässande så fick bli en tidig hemgång vid 03. Tack för att man fick hänga med och ha en pratstund iaf! Hoppas ni hade det trevligt på mässan och bitpopen!

  // Arrangör-Gippan

 3. Trazh skriver:

  Retrospelsmässan var över alla förväntningar och blev en riktigt bra dag. Känner mig lite stolt också. För att efter lite tveksamhet (blyg), så vågade jag mig fram till Anders och kramkalasade. Fick inte ut så mycket sagt som jag ville, men var trevligt att få träffa dig! Får tacka din och Samsons arbete personligen en annan gång när tillfälle ges.

 4. Trazh skriver:

  Och justja… Var är min glass?! :'(

 5. magkliarn skriver:

  Apropå ingenting har jag länge insett att det inte är mer än några kilometer som skiljer sig mellan min och Anders bostäder. Vad jag kan minnas har jag nog dock aldrig skymtat honom, trots att båda mina syskon bor i samma stadsdel (vilket följaktligen inneburit att jag spenderat en del tid där i faggorna). Vet att du vart och nosat på ämnet innan Anders, men vad tycker du egentligen om pizzeriorna på Sjöbo? Dags för lite lokal hissa/dissa tycker jag!

 6. SpeLinnea skriver:

  Hej kära retroresenärer!

  I mitten av februari hittade jag er eminenta podcast och bestämde mig för att ge det en chans. Jag har alltid tidigare föraktat podcasts på svenska, då jag tyckt det blir så pinsamt. Den enda podcast jag lyssnade på var amerikanska Retronauts. Men jag blev hooked från start av Retroresan. Jag började från första avsnittet och har nu lyssnat igenom lite mer än en säsong. Men tänkte nu parallellt börja lyssna på de nya avsnitten också.

  Ville bara säga att ni är fantastiska. Det har varit en fröjd att höra er analysera gamla favoriter såväl som nya spel att bli nyfiken på. Ni har hjälpt mig klara både 04.30-morgonar och tråkiga gympass. Musikpauserna känns välvalda och har också många av mina personliga favoriter av artister ibland, vilket varit grymt förstås! Pizzabetygen är fantastiskt roliga.

  Det enda segment jag hoppar över är hör och häpna sagostunden. Det är inte för att Anders skulle berätta dåligt, tvärtom. Utan för att rollspel inte intresserar mig. Anders pratar för övrigt precis som en på mitt förra jobb, så ett tag var jag övertygad om att ni båda kom från Sandviken(!)

  Det var synd att jag inte kunde komma till mässan i år, men nästa gång vill jag verkligen dit. Ni har rätt i att det brukar bli en fin stämning på sådana tillställningar.

  Nu blev det en skitlång kommentar, men kortfattat kan jag säga en gammal uttjatad klyscha och det är: keep the upness upwards good. Kramkalas!

Skriv en kommentar