Special

Special – Metroid

Anders och Samson firar jul ihop med Samus Aran och levererar en jättebomb till julklapp i form av ett superavsnitt med hela fyra spel i Metroidserien. Vi avhandlar samtliga tvådimensionella äventyr med vår favoritdam. God Jul!

Länkar

Musik

Special – Metroid

Kommentarer

 1. Mayhemic skriver:

  God Jul bästaste Anders och Samson, och tackar innerligt för en episk jävla säsong.

 2. Fancyface skriver:

  God jul på er och jag kom lite när jag såg avsnittsnamnet.
  Fortsätt såhär jävla underbart, ni överträffar er själva konstant!

 3. Dempe skriver:

  God Jul på er!

 4. Quid skriver:

  God Jul på er allihopa, nu blir det Retroresan! 🙂

 5. Han där från Åland skriver:

  God jul och ett gott nytt år (:

 6. Ivan skriver:

  God jul!

 7. BG skriver:

  Det här ska bli smaskens på dötimmarna mellan julbord, Kalle, och paketöppning. Underbart! Ett stort god jul till Anders, Samson, alla Retroressenärer, och resten av ugglorna här på Svampriket!

 8. Trazh skriver:

  God jul allihopa!

 9. Timmy Avgrundsvrål Sjöberg skriver:

  Varför fick mejerihyllan mig att skratta? Well…

  http://img829.imageshack.us/img829/972/spa0127v.jpg

 10. T4 was Here skriver:

  Well, jag sa god jul i min förra post så ni får ett ny år löfte istället.
  “Att köpa en kudde och en T-shirt från RRshoppen, när jag väl kommer på vilken färg jag vill ha…”
  Jag har ju redan så många gröna, svart är så tråkit och logan passar inte i orange but anyway…

  Så vad önskar jag ni spelar innan det är slut?
  Hmm…
  Well just nu, efter en nostalgi trip, så är det Digimon World(1).
  Jag ska inte lie och säja att det är ett jätte bra spel men unikt i sin JRPG-Tamagotchi combo (brevid att annat in har spelat i alla fall…) och kort nog att klara på en vecka (eller tröttnar på.)
  Och det är kul att se vad man hittar här näst.
  Både med mysko backrunder och monster.
  Men two protips, sänk volumen(och säger att Pokémonerna har hemska röster) och ha en guide på stand-by.
  Dom skriver in på näsan när det kommer till Digimon Tameing och gör man fel så får man samma jävla skit snigel om och om igen.
  Och den är bara bra om man kör up den i röven på en dö björn.(Well det och pump den stats till 999 och ge den en fuskig attack men that goes with all the monsters in the game! Or every rpg ever.)
  Ja, det KAN vara litte svårt att veta vad ska göra.
  Och en sista bra sak. Ni får cred från oss digimon fäns.
  What? Det är väl bra? Det kom 1999 så det kan bli en massa gladda 20nåntig.
  Yay?
  (och jag utgår från att ni inte har sett serien eller spelat spelat förr.)

  Also Fear Effect 1 har dykt up på PSN, så hurra för cellshaded lesbiskor.
  Det behöver we more av i dagens spelklimat.
  T4 out!

 11. Trazh skriver:

  Det är svårt att veta vilka godbitar ni måste spela, när man inte vet vad ni har spelat och inte.
  Men jag kommer på två iallafall, som jag själv är nyfiken på:
  the Adventures of Alundra (PS1) – Ni har haft Segas svar på Zelda, här är Playstations.
  Metalstorm (NES) – Första spelet Happy Video Game Nerd tipsade om och som verkar kickass. Tyvärr släpptes det inte i europa, så kan bli lite problem.
  Återkommer när jag kommer på fler.

  Gott nytt år på er!

 12. Lephyrius skriver:

  Gott nytt år!

  Det enda jag vill spela med er är: The Last Express.
  Verkar vara ett ganska unikt peka klicka spel. Jag gillar peka klicka äventyr och det här är något jag inte har spelat.

 13. niklas skriver:

  Lyssnade nyss klart på det här. Smarrigt, mer eller mindre. Har inte spelat Metroid Fusion, men tror nog jag precis som den ena, Brunlöf? (jag får skylla ifrån mig på att jag inte ens kan namn på folk jag träffat tiotals gånger), att jag föredrar Super Metroid, av lite samma anledning som honom.

  Vill självklart önska spel/spelserie också! Secret of Mana, förstås. Ett spel som tycks dela upp spelare i två delar, där ena avskyr, och andra älskar. Vill ni fylla ut det än mer kan ni slänga in Final Fantasy Adventure till Gameboy (eller remaken, Sword of Mana, till GBA) och Secret of Mana 2, som tyvärr bara finns som översatt rom. Kanske Legend of Mana…

  Gott nytt år, också. Ska bli kul att följa sista halvåret.

 14. ReDead skriver:

  Bästa avsnittet av säsong tre hittills, verkligen helt underbart och jättemysigt! 😀

  Angående spel jag vill ni ska spela så har jag sagt det förr, men eftersom ni insisterar så, Pokémon! Spelar inte så stor roll om ni kör första eller andra generationen i så fall, andra är dock klart bättre på alla punkter. Jag vill verkligen höra era åsikter om den här spelserien eftersom det är den som fick mig att börja spela TV-spel, det är lätt den serie som jag lagt ned mest tid på, kan alla de tre första generationernas spel utan och innan. Jag vet att det kan bli ganska långa spel (20-30 timmar för huvudäventyret kanske? Kan säkert bli lite kortare än så också om man är snabb), men eftersom ni nu kallar detta “slutspurten” så. 😉 Om ni väljer att spela Pokémon så vore det såklart roligast om ni körde varsin version, en kör Silver och en kör Gold t ex. (Skiljer ju bara några Pokémon man kan fånga spelen emellan)

  Någon måste nästan klippa ihop en låt av alla “ööh” där i slutet, förresten! 😀

 15. ReDead skriver:

  Kom på en sak nu såhär direkt efter jag postat. Utöver huvudserien i Pokémon så är Pokémon Snap (Spelet man knäpper kort på Pokémons till 64) också värt att spana in! Det går riktigt fort att klara av, också.

 16. Powerplay skriver:

  Grymt! God fortsättning

  Hip Tanaka:)

 17. Trazh skriver:

  När är ni tillbaka? 😀

 18. Johan Örtman skriver:

  Vill att Nintendos nya konsoll ska heta Vi!! Ska skriva till dem om detta! 😀
  Tack för trevlig podcast! En av mina favoritserier genom tiderna Metroid. Hårt och absolut fulländat åttabitars spel, ett av det bästa OST för NES och nostalgin är total.

  Puss o Kram!

 19. Duken skriver:

  Tjena!
  Har precis uptackt denna fantastiska pod och har bara hunnit lyssna
  på 2 avsnitt. Jag måste fråga, har ni spelat Shining force 2 till megadrive? Helt klart det bästa spelet till megan!! Har ni missat detta guldkorn föreslår jag att ni införskaffar det och spelar igenom det illa kvickt! Ni kommer inte att ångra det.

  //tack för en mycket underhållande pod!!

Skriv en kommentar