Special

Special – God Jul 2010

God jul allesammans!

Retroresan: God Jul 2010

Kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Samson Wiklund. Samson Wiklund said: Ny Retroresan: God Jul 2010 http://bit.ly/hwmLRY #fb […]

 2. […] då de läste upp ett av mina inlägg på Loading och sa att såg ball ut. Ladda ner och lyssna HÄR! Jag är lite berusad just nu. Nyktrat till mig. Men skrev iallafall detta nyss på deras […]

 3. ozzy88 skriver:

  God jul!

  Jag vill inte ha en Anders hög på koffein helt enkelt…vilket låter rätt osunt i mitt tycke. Antar att det var väldigt svårt att skjuta på just det avsnittet då det skulle fått väntat tills Januari annars (eller?), men jag hoppas att ni hellre skjuter upp ett avsnitt än att ni “förgiftar” er för att få ut ett.

  Hoppas att ni får ett trevligt uppehåll från Retroresan och att vi hörs om ett par veckor!

 4. bjornface skriver:

  Hej älskade Retroresan!
  Förlåt att jag varit en smyglyssnare nu ett tag, men jag har aldrig spelat igenom ett spel tillsammans med er, utan bara njutit av allt härligt snack.
   
  Jag har dessutom försökt med kollektiv lyssning med min flickvän vid läggdags. Hon tyckte att ni var ganska roliga att lyssna på, men pallade inte med bakgrundsmusiken. Så jag fick helt enkelt plugga i hörlurarna igen. 
  En annan gång var när jag och brorsan körde upp till Gamex då jag satte igång ett par avsnitt. Han undrade om ni bara skulle snacka så hela tiden, och fattade helt enkelt inte grejen. Han skrattade dock högt åt Krang-imitationen!

  Men Samson, för helvete! Din strippa! Du kan inte berätta såna historier när jag ligger bredvid en sovande flickvän! Jag fick hålla andan och hålla för näsan för att inte brista ut i asgarv och därmed väcka henne. Där låg jag och kluckade och guppade i sängen som en fisk på land. 
  Hon vaknade såklart ändå och gav mig ett “men för faan..” och en bitch-slap på armen. 

  Vill bara hälsa er ett gott nytt år och uppmana er till att fortsätta med det ni håller på med!
  Ni e fan bäst! 

 5. Lephyrius skriver:

  Man får torka vattenmelonen med lite hushållspapper om den är för blöt. Melonen är där för att den skall bli riktigt krispigt komplement så det funkar inte med övermogna vattenmeloner.

  Min minestrone:
  S&P
  oliv olja
  bacon
  selleri
  fänkål
  Squash/zucchini
  rödlök(går bra med gul)
  Kyckling buljong(här brukar jag ganska ofta fuska, om jag kokar egen så brukar jag ha i skräpbitarna, skräpbitarna = de som sitter kvar på kycklingens skelett efter slakt + vingarna)
  bönor(kidney eller några bönor du tycker om)
  Pasta (brukar ta något som liknar skålar som kan skopa upp soppan med t.ex. Gnocchi)
  Tomater(brukar köra med burktomater, hela eftersom de är högre kvalitet än krossade, ifrån italien eftersom de är sötare)
  Basilika
  Om det är några morötter/rotselleri/palsternacka/andra rotsaker som håller på och gå ut så brukar jag slänga i dem också. Eller kanske lite linser om man gillar det.

  Det finns tusen varianter av minestrone och går väldigt bra att göra till en vegetarisk soppa. Det är en väldigt komplicerad smak.

  Hmmm.. Jag skall fundera på om det går att genomföra en pizzabuffe verkar enormt spännande eftersom jag gillar att laga mat. Har lite för mycket projekt på gång nu så jag tror inte det blir i år eller nästa år.(jag kommer till det längre ner)

  Precis! Ni kan försöka vara proffsiga men det gör inte något om ni spårar ur och inte är så proffsiga. Det är det som gör att ni jämställer er med oss lyssnare vilket är enormt fantastiskt att ni inte går åt det tråkiga sterila(borstad aluminium,LED, svart/vit piano lack och glas) hållet utan går åt det mer hemtrevliga hållet(med trä/mahogny/skinn/ryamattor och glödlampor).

  Jag tänka mig att det skulle bli enormt episkt om ni skall enas om en topp 100 filmer. Typ ett 6 timmar långt avsnitt.. Men hur skall ni göra med filmer som den ena inte alls har sett. Skall ni kolla upp så ni har sett alla filmer som kommer att komma på tal innan avsnittet så att ni hinner se filmerna? Avgrundsvrål din idé är ju helt ultimat.

  Jag är en äkta ren norrlänning ifrån Norrbotten.

  Jag bakar pepparkakor ensam eftersom då blir dom hembakta men problemet är att när jag bakar ensam så tror folk att det är köpta pepparkakor. Så därför så bakar jag pepparkakorna med mina föräldrar.

  Bakgrundsmusiken som startar ca 1 timme in programmet är inte bra på mig för att det får mig att börja digga(med huvudet).

  Jag var på en bunt intervjuer när jag gick ut skolan och alla sa i princip samma sak när de tackade nej: “Vi söker en som är effektiv och slarvig och inte en idéspruta som är perfektionist. Vi tror att du skulle verkligen lyckas om du startar ett eget företag.” . Vilket är tråkigt. Men nu har jag startat ett företag och det får bära eller brista för att WPM(words per minuts) skall aldrig avgöra hur bra man är. Jag har dessutom fått en avsky för konsulter.(jag har lovat mig själv att mitt företag skall aldrig anlita konsulter) Det är som att företag aldrig vill utvecklas i Sverige.

  Jag glömde att berätta vad min favoritjulklapp är Super Mario RPG med konvertern(PAL/NTSC) till SNES. Jag fick inte konvertern att fungera eftersom jag inte visste att man skulle ha ett PAL-spel i också men jag blev glad när jag upptäckte det. Så man kan säga att det var både den gladaste och tråkigaste julen gud vad jag grät.

  Sedan måste jag rekommendera en julklapp jag fick i år till alla Retroresan-lyssnare som gillar att laga mat: Cooking for Geeks av Jeff Potter ( ISBN: 0596805888 ). Varför? För att han förklarar på ett enkelt sätt hur man skall laga mat. Boken ger dig grunderna och sedan så uppmuntrar han till att experimentera i köket och därför så innehåller boken inte mycket recept(de recept som finns har ofta en baktanke för att visa på något fenomen t.ex. hur gelatin fungerar). T.ex. listar han vilka temperaturer som är viktiga när man tillagar kött/fisk/fågel och hur olika temperaturer påverkar olika råvaror , vad som händer i ägget när det når det når 62° C, hur man bäst förvarar maten och vad man skall tänka på, köksutrustning, vad som händer i en kaka när den jäser/stiger eller hur man tar hand om rester . Den innehåller en massa intervjuer med bland annat Thomas Keller(han som var matdesigner för Ratatouille) och Adam Savage(Mythbusters).

  Jag måste ge er eloge för det sköna ljudet. Det var inte perfekt men hade ni några andra mikrofoner? Det var på något sätt lite mera vinyl över det än MP3 med knaster ljud ibland. Framförallt Samson lät inte så skarpt som han brukar göra.

 6. Jickelsen skriver:

  Vilket mysigt och juligt julavsnitt, tack killar! Tyvärr hann jag inte lyssna på allt under julhelgen så de här kommentarerna skriver jag genom Swebuss trådlösa uppkoppling.

  Det har ju kommit en del lite negativa kommentarer om bakgrundsmusiken. Jag tycker iallafall den tillför mycket stämning och påverkar aldrig hörbarheten nämnvart. Dessutom måste väl vi TV-spelare ha musikkomp till precis allt vi gör?

  Åh Game Genie, vilken kärlek! Jag var bara sex år när jag fick en sån, och fick be föräldrarna läsa koderna till Super Mario Bros 3 för mig innan jag lyckades staka mig fram på egen hand. Jag kommer speciellt ihåg att kodboken varnade en för att avnända koden för permanent P-vinge om man skulle slåss mot Bowser, eftersom man då riskerade att hamna i “Bowsers pausfälla” för evigt. Den var ju helt enkelt en bugg mellan Game Genie och spelet som gjorde att det pausades utan att det gick att avpausa, men jag var livrädd för att spelet verkligen skulle bli pausat för evigt och jag inte skulle kunna spela det något mer, nånsin!

  När familjen flyttade hem från USA till Sverige igen funkade ju inte mina NTSC-spel på PAL-maskiner, utan föräldrarna fick köpa någon skum top-loading Famicom-liknande piratmaskin från en gubbe i någon Stockholmsförort. Jag minns hur jag fick ett häfte där hur många spel som helst som man kunde beställa från honom var listade (och de var ju så billiga!). Fast föräldrarna verkade inte så sugna på att köpa mer därifrån. Hursomhelst behövde den maskinen en liten adapter för kassetterna, och tillsammans med Game Genie blev det ett sjukt högt torn som stack upp ur maskinen och glappade för minsta vindpust.

  Jag fick även med en 52-i-1 kassett, och där var jag nog på katastrofens rand. Jag vet inte hur mitt liv hade blivit om jag fått en Action52… men nu var lyckligtvis den här kassetten helt OK och hade många bra originalspel från Nintendo. Shit vad lång tid det tog innan jag började inse att de där grejerna jag spelat i min barndom kanske inte var helt ok…

  Ni nämnde ju Wing Commander i avsnittet, men har någon av er spelat Lucasarts-klassikern TIE Fighter? Det tog en tag för mig att som liten grabb fatta den simulatorlika kontrollen, men när jag gjort det var jag frälst. Jag minns det som att gameplayet var fantastiskt, och storyn var ju något helt annat än de konsolspel jag spelat innan dess. Och att vara wingman till Darth Vader… det var stort.

  Jag gillade förresten verkligen musikdiskussionen i förra avsnittet. Ständigt rullande baskomp är min största svaghet, och får mig att göra saker som är olagliga enligt smakpolisen. Som att lyssna på italo-disco

 7. Jickelsen skriver:

  Äsch då, nu fastnade nog mitt inlägg i spamfiltret för en skitlänks skull. Kan passa på att tillägga att jag aldrig haft några höga krav på politisk korrekthet och hade hysteriskt roligt åt Samsons historia… här på bussen.

  Lyssnade för övrigt lite tidigare på avsnittet genom laptopens högtalare när morsan plötsligt om in i rummet för att julstöka lite. Precis då drog fittdiskussionen igång. Hon sa inte ett ord. Love u guys.

Skriv en kommentar