Releasen av det (av mig) hett efterlängtade spelet Super Meat Boy närmar sig, och jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig till vilken plattform jag vill köpa det – Xbox 360 eller Wii. För er som inte vet är Super Meat Boy ett plattformsspel där du ska ta dig igenom djävulskt svåra banor genom att hoppa på väggar.

Banorna är oftast bara en skärm stora och tar bara en sådär 20 sekunder att klara, men så fort du nuddar en sågklinga måste du börja om från början. Det är väldigt hardcore. Vilket innebär att kontrollerna måste sitta perfekt för att spelet inte ska bli frustrerande. Därför är jag lite bekymrad över hur det kommer bli på Xbox 360, vars styrkors inte direkt är känt för sin precision. Wii å andra sidan har ett perfekt litet retrokors att kontrollera köttpojken med. Dilemma!

Så jag satte mig ner för att överväga för- och nackdelar med varje konsol, och slutligen bestämma mig för vilken version jag införskaffar.

GRAFIK

Xbox 360-versionen kommer förmodligen ha 720p, medan Wii-versionen förmodligen kommer ha 480p. Xbox 360-versionen kommer alltså vara mer högupplöst, och därmed snyggare. Å andra sidan har ju Wii-versionen ett mycket bättre styrkors.

ONLINE

Chansen finns att Xbox 360-versionen kommer ha bättre onlinemöjligheter. Kanske till och med multiplayer eller co-op. Garanterat leaderboards, och möjlighet att jämföra dina bästa tider med dina vänners. På Wii har jag inte ens några vänner, och onlinekompatibilitet är inte Nintendos starka sida. Å andra sidan har ju Wii-versionen ett mycket bättre styrkors.

DISKUTRYMME

Min Xbox 360 har en sådär 30GB ledigt, och redo att ta emot Super Meat Boy med öppna armar. Min Wii behövs förmodligen rensas lite först, för att jag ska kunna trycka in spelet med vaselin, vilja och våld. Sen kommer spelet ligga där tills jag måste ta bort det för att göra plats åt ett annat. Å andra sidan har ju Wii-versionen ett mycket bättre styrkors.

ACHIEVEMENTTS

Xbox 360 har achievements, och köper jag Super Meat Boy till Microsofts konsol kommer jag kunna lägga till åtminstone ytterligare 100 poäng till mitt inte så imponerande gamerscore. Jag kommer få trevliga små belöningar när jag klarar vissa saker.

Wii-versionen har kanske belöningar, men vad är poängen om ingen kan se dem och de inte spelar någon större roll utanför spelet? Å andra sidan har ju Wii-versionen ett mycket bättre styrkors.

RELEASE

Super Meat Boy släpps till Xbox 360 i samband med Game Feast – som Summer of Arcade, fast under hösten. Det kommer ske den 20:e oktober. Till Wii släpps spelet ungefär en månad senare. Å andra sidan…