Förra veckan handlade den allra största spelnyheten om The Elder Scrolls Online. Reddits spelsida var fullkomligt fullproppad med nyheten, och det är möjligt att det är årets hittills största spelnyhet. Och det blev nästan lika stor uppståndelse när man i fredags äntligen släppte en trailer. Eller, man släppte något och kallade det för en trailer. Själv tycker jag Sebastian Lundén sa det bäst när han kallade det för en animerad pressrelease. För det är precis vad det är. En berättarröst som läser upp delar av en pressrelease, med något visuellt som inte gör mig något klokare eller mer informerad alls. Visa mig faktiskt gameplay! För om ni inte kan få mig upphetsad inför spelet genom att faktiskt visa spelet, då kommer ni inte få mig upphetsad inför spelet.

En trailer som inte visar upp spelet har enligt mig inget existens-berättigande
Kära utgivare, om ni släpper såna här trailers är det bättre att inte släppa något alls. Jag vet inte hur det är med alla andra, men personligen blev jag lite uppspelt när jag klickade länken. När jag insåg att jag inte skulle få se en sekund av spelet ersattes den känslan av en blandning mellan besvikelse och irritation. Det är en känsla som jag tyvärr utsatts för alldeles för många gånger. Varför är så många utgivare rädda för att faktiskt visa hur spelet ser ut i sina trailers? Om ni inte är redo att visa spelet kan ni hålla tysta om det tills ni kan visa upp det. Jag vill inte ha en förrenderad filmsekvens med scriptade händelser, och jag vill inte titta på när kameran tar svepande närbilder över loggan i sextio sekunder. En trailer som inte visar upp spelet har enligt mig inget existensberättigande.

Visst finns det folk som kommer säga att The Elder Scrolls Online-trailern är fullkomligt awesome. Men jag gissar att så gott som alla som säger det redan var jävligt upphetsade inför spelet. Och om man bara vill predika för kören, så visst. Billigt. Men det gör absolut ingenting för konsumenter som jag, som faktiskt vill veta något om hur spelet ser ut och spelas innan vi förlorar vårt kollektiva skit inför det. Vi kommer bara känns oss lurade och irriterade. Tack för mig.