Krönika

Animerade pressreleaser

Förra veckan handlade den allra största spelnyheten om The Elder Scrolls Online. Reddits spelsida var fullkomligt fullproppad med nyheten, och det är möjligt att det är årets hittills största spelnyhet. Och det blev nästan lika stor uppståndelse när man i fredags äntligen släppte en trailer. Eller, man släppte något och kallade det för en trailer. Själv tycker jag Sebastian Lundén sa det bäst när han kallade det för en animerad pressrelease. För det är precis vad det är. En berättarröst som läser upp delar av en pressrelease, med något visuellt som inte gör mig något klokare eller mer informerad alls. Visa mig faktiskt gameplay! För om ni inte kan få mig upphetsad inför spelet genom att faktiskt visa spelet, då kommer ni inte få mig upphetsad inför spelet.

En trailer som inte visar upp spelet har enligt mig inget existens-berättigande
Kära utgivare, om ni släpper såna här trailers är det bättre att inte släppa något alls. Jag vet inte hur det är med alla andra, men personligen blev jag lite uppspelt när jag klickade länken. När jag insåg att jag inte skulle få se en sekund av spelet ersattes den känslan av en blandning mellan besvikelse och irritation. Det är en känsla som jag tyvärr utsatts för alldeles för många gånger. Varför är så många utgivare rädda för att faktiskt visa hur spelet ser ut i sina trailers? Om ni inte är redo att visa spelet kan ni hålla tysta om det tills ni kan visa upp det. Jag vill inte ha en förrenderad filmsekvens med scriptade händelser, och jag vill inte titta på när kameran tar svepande närbilder över loggan i sextio sekunder. En trailer som inte visar upp spelet har enligt mig inget existensberättigande.

Visst finns det folk som kommer säga att The Elder Scrolls Online-trailern är fullkomligt awesome. Men jag gissar att så gott som alla som säger det redan var jävligt upphetsade inför spelet. Och om man bara vill predika för kören, så visst. Billigt. Men det gör absolut ingenting för konsumenter som jag, som faktiskt vill veta något om hur spelet ser ut och spelas innan vi förlorar vårt kollektiva skit inför det. Vi kommer bara känns oss lurade och irriterade. Tack för mig.

 

Kommentarer

 1. Bob skriver:

  Huvet på spiken exakt, Förstod ärligt talat inte ett skit när jag såg trailern.
  Ge oss åtminstone en teaser, några in-game bilder som snabbt kan fladdra förbi så man åtminstone får någon slags förhoppning.

 2. SpeLinnea skriver:

  Jag trodde detta var definitionen av en teaser? Att få veta väldigt lite om ens något alls.

 3. Bob skriver:

  Jo, fast i denna trailer får vi ju inte redo på något alls, förutom en glänsande titel.
  Jämför till exempel med teasern till Alice: Madness Returns
  http://youtu.be/L8TNkeHk3Fo

  Där etableras utseende (till viss del iaf) tematik och svaga hintar om storyn.
  Inte bara en titel.

 4. Tuffa Killen skriver:

  Är det inte bara så att de ville vara säkra på att ALLA vet om att det utvecklas ett nytt elder scrolls spel? En pressrelease hade säkert räckt, men en av praktikanterna på bethesda (eller vilka som nu utvecklar det) kunde lika gärna få slänga ihop en intetsägande teaser så att även folk som inte kan läsa vet om att det är nytt på gång?

Skriv en kommentar