Övrigt

Ett blodigt ess i rockärmen

När det kommer till exklusivt innehåll i spel mellan versioner som annars är jämlika är jag ofta kluven. För det mesta känns det fjantigt och jävligt oviktigt. Inte ens att spela som Jokern i Batman: Arkham Asylum var särskilt intressant egentligen. Visst finns det bättre exempel, men i regel handlar det oftast om små axelryckningar som knappast spelar roll.

Men när man visar upp hur Kratos ser ut och beter sig i kommande Mortal Kombat så lyckas man med två mindre konststycken; dels får man en väldigt uträknad och stagnerad spelserie att verka tuff och ball igen. Därtill lyckas man också övertyga i alla fall mig att det utan tvekan är ps3-versionen som man ska plocka med sig från butiken, när spelet faktiskt släpps.

Jag myser väldigt över trailern här ovan. Inte bara för att jag och Kratos sällan har tråkigt tillsammans, utan också för att det finns rekordmånga karaktärer i Mortal Kombat-serien som förtjänar att bli slaktade på riktigt. Och då, mina vänner, finns det sannerligen inget bättre tillvägagångssätt än att släppa lös ett stycke Kratos.

Kommentarer

  1. SpeLinnea skriver:

    Oj, jag vet inte hur jag ska reagera på det. Kratos är ju våldsamhetens man verkligen, dom andra i MK-gänget blir ju värsta mesarna i jämförelse. Det känns märkligt att se honom i ett spinoffspel, men när allt kommer omrking, varför inte?

  2. Andreas Berg skriver:

    Jag tänker framförallt på gamla Soul Calibur 2 när jag ser trailern, där dock valet av karaktärer var långt ifrån lika passande som i det här fallet. Heihachi till PS2-versionen, Link till Gamecube-versionen och Spawn (av alla jäkla karaktärer man kunnat välja) till Xbox-versionen gjorde ju kanske ingen annan än rena Nintendo-fanboys klokare i valet mellan version att spela 😛

    Tycker nog att Kratos passar bra i spelet men känner inte någon speciell önskan att spela som honom i Mortal Kombat. Då var Jokern i Arkham Asylum ett starkare köpargument som gjorde valet av format till det spelet solklart för mig ^^

Skriv en kommentar