Special

Special – Säsongsavslutning

Så är vi tillbaka en sista gång innan uppehållet (sans FFVII-medley som kommer på fredag) och blickar bakåt på året som gått. Vi tar avsked för denna gång och ger lite tankar om framtiden när vi ändå är i farten.

Ett stort tack till alla våra lyssnare, ingen nämnd ingen glömd.

Vi hörs igen i höst!

Musik

Länkar

Retroresan special: Säsongsavslutning

Kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Samson Wiklund. Samson Wiklund said: Ny Retroresa. Retroresan special: Säsongsavslutning http://bit.ly/ctZTmW #fb […]

 2. Linus skriver:

  Mäktig avslutning grabbar! Speciellt de sista 15 minuterna, blev nästan lite ledsen i ögat med de fina orden och den vackra musiken i bakgrunden 🙂

 3. Peter skriver:

  Jag håller med Linus.
  Ett riktigt bra avsnitt med många sköna tillbakablickar.

  Ni är grymma.

  Keep up the game or try dying failed.

 4. Fleischer skriver:

  Nej, jag har inget att göra med Rasmus Fleischer. Rasmus är en av grundarna för Piratbyrån och är klassade som en av dom mest inflytelserika människorna i den svenska it-branchen.

  Men allt annat stämde på mig förut att jag heter Mattias i förnamn. 🙂
  Det är inte första gången folk blandar ihop oss eller tror att vi är släkt.

  Jag skulle kanske kunna säga att jag är en av Sveriges mest inflytelserika elektriker men det stämmer inte heller.

 5. Samson skriver:

  @Flesicher: Haha, det låter mkt tuffare med en av Sveriges mest inflytelserika elektriker. Sorry för missen. Mattias/Rasmus får bli din version av Anders/Magnus

 6. Lephyrius skriver:

  Tänk på vad du säger! Samson.
  HELA Mega Man X serien? Jag kan rekommendera 1-3 men om du kör längre så blir det så dåligt att jag inte kan rekommendera.

  Kul att du hade med Wild Guns! Anders.

  Min top 3(baserat Retroresan):
  3. Oddworld: Abe’s odyssey
  2. Conkers Bad Fur day
  1. Metal Slug 3
  (Extra: Castlevania: Symphony of the Night/Wild Guns för att jag har spelat det tidigare)

  Yess! Bada och ät glass, det förtjänar ni nu!
  Kemin är allt!

  “Keep up the burning passion for the games we love.” — Lephyrius

 7. Micke skriver:

  Satt i parken under ett träd och lyssnade, väldigt mysigt, trots att jag inte varit med er som regelbunden lyssnare speciellt länge.

  PS.
  Jag tyckte mig höra något av Ronald Jenkins som bakgrundsmusik där kring 45-50 minuters strecket, oväntat men uppskattat. 🙂

 8. Anders Brunlöf skriver:

  @ Micke: Hela det första segmentet består av Ronald Jenkins musik, han har varit återkommande under hela året i våra bakgrunder, riktigt skön “hissmusik” 😉

 9. Oldgast skriver:

  Tack för det här året, även om jag inte hoppade på förrän på en senare station (ursäkta den ostiga fyndigheten). Jag har dock lyssnat på så gott som alla avsnitt. Underbar tolkning av introt. Cred till Kim för det. Gillar verkligen listandet så det vore trevligt om det kan dyka upp i nya former i framtiden. Vore kul om Samson hade darrat till lite på rösten i slutet som han gjorde under någon sagostund. 😉 Känn ingen press men ser fram emot ett nytt episkt år.

  Keep the stonehard rocking going up.

 10. Anders eriksson skriver:

  Tjo tackar för detta år och hoppas på många mer avsnitt.
  Tycker Anders ska börja med Ff9 efter semestern, klarade aldrig ut det och har väntat sen första sagostunden att det ska komma så man kan göra ett nytt försök med det, sen är Vivi grym som fan.

  Men tack för allt och fortsätt med det bra jobbet ni gör, perfekt att lyssna på under lördagsmorgonen när resten av familjen sover.

  197cm Anders Strixx Eriksson

 11. Moderhjärnan skriver:

  Angående musikpausen är jag inte alls så förtjust i den. Jag tycker den stör flowet för det mesta. Kan ju bero på att jag i överlag inte varit så förtjust i musiken ni spelat också, förutom Two Button Love, Splash Woman och Wasting My Time Playing Video Games (grym video!). Om ni nu prompt ska ha med musik tycker jag att ni ska spela upp musiken i dess originalutförande och från det spelet ni spelat under veckan. Remixer och sådant har jag oftast inte mycket för.

  Men, bortsett från det – Grym säsong, grabbar! Vem kunde ana att den divadryge Samson och den bumbibjörnssävlig Anders kunde göra en så pass bra podcast? Inte jag i alla fall och jag ser med spänning fram emot att krypa ner i soffan igen i höst och lyssna på nya avsnitt. När kommer samlarboxen?

  Trevlig semester!

 12. Vargavaka skriver:

  Nu hade jag tänkt att ta anteckningar och allting för att komma med en riktig kommentar för säsongsavslutningen men äh, det sket sig. Mitt kommenterade då, inte avslutningen vilken var riktigt bra. Formatet kändes klockrent med tillbakablickar, listor och spontana utsvävningar om vartannat.

  Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga än tack, för en stark säsong full av trevliga lyssningar. Ta en redig semester och kom tillbaka med laddade batterier när ni känner att ni är redo.

  Tack och bock!

 13. Vargavaka skriver:

  Visst ja; vad gäller musikpausen så gillar jag den skarpt. Även om jag inte är en storkonsument av TV-spelsmusik så kan jag uppskatta hur ni allting spelar en låt som ni verkligen gillar (eller iaf den av er som har valt låten). Jag tror det hjälper att musikpausen håller sig till just en låt.

 14. Tarmstorm skriver:

  Apropå att ha med Per Morberg som som gäst, så bor jag faktiskt granne med honom.
  Jag kanske kan få detta att urarta till en gisslansituation, kloroform och ett järnrör is the shit. ^^

 15. Tarmstorm skriver:

  Kep die gute Arbeit.

 16. Tarmstorm skriver:

  *Halten Sie sich die gute Arbeit.
  Oj, trippelpost, det kanske blir 100 kommentarer ändå. 😛

 17. Nidde skriver:

  Uppsamlingsomgång med kommentarer till Retroresan, del 2: Säsongsavslutning

  Jag hoppade på Retroresan strax efter att Samson blivit torterad med sin millånga turné av Malmös löpspår. Jag minns hur jag stod på ICA och svor tillsammans med Anders över att jag inte fick kliva på God of War III när det kom, pga mitt eget projekt tillsammans med Tobbe, Mr. Kina-pizza. Jag har fortfarande inte fått kliva på det ännu.

  Ja, lite ledsen i ögat blev man av avslutningen; musiken gjorde inte saken lättare. Det har varit oerhört kul att följa med och det interaktiva elementet av projektet har jag funnit stor kärlek till, om än inte så mycket tid. Till den graden man nu kan använda uttrycket till två snubbar varav den ene man endast känner som en röst på Internetradio och den andra som man bara träffat en gång: Jag älskar er, grabbar.

 18. Kim Simonsson skriver:

  Jag börjar mina avslutningsord till er med: HELVETE!
  Hade skrivit av mig rejält och råkade på något mirakulöst sätt stänga webbläsaren innan jag skickat kommentaren. Jag kör en kortfattad variant nu istället.

  Tusen tack för underhållningen ni ger mig.

  Roligt att ni hade med min piano-grej samt att någon i kommentarerna ovan gav mig cred för denna.

  Använd originalmusik från spel och inte remix

  Jag älskar sagostunden!

  Anders, för fan, spela Final Fantasy IX!

  Ha en riktigt bra semester Anders. Samson, du får ha det så roligt på jobbet :p

 19. Tobbe skriver:

  Hej.

  Här har ni en väldigt nytillkommen lyssnare. Hörde Johan nämna er podcast i spelradion och kollade genast upp er. Döm av min förvåning när det första jag möts av är ett 7 timmar plus långt maraton med spelet som fick mig att lägga mig under en nål och tatuera halva ryggen. Med detta i lurarna passerade den snabbast avklarade arbetsdagen jag någonsin har upplevt. Lyssnade då även på detta avsnitt och fast jag är ny i gemet ryste även jag till i slutet. Nu är det slutfuskat så nu börjar jag från början. Mitt jobb framöver kommer gå som en dans. Tack grabbar och på återseende.

 20. ozzy88 skriver:

  Hej Anders och Samson!

  Är väll fortfarande en ny lyssnare men har under ert uppehåll hört på alla era avsnitt. Var bara tvungen att sticka in med att om ingen av er (som jag har förstått det) har spelat Super Castlevania 4 så gör gärna det. Jag kan lova er att det har själv spelat det relativt nyligen ihop med U.N.Squadron och Megaman 2-3. Grafiskt okej för SNES, inte så himla svårt eller långt heller. För Samson finns dock väldigt lite att finna i detta och är extremt linjärt. Men det var ju Starwars triologin också.

  Nu är jag ju ny här och ni verkar vilja lära känna dem som lyssnar så jag tänker berätta lite om mig. Jag heter Emil, bor i Göteborg, är 19 år. Mitt första spel är för mig okänt men jag vet att det var något NES eller SNES spel. Detta eftersom min far hade haft och tröttnat på att spela dessa, så jag hade ett lagom stort bibliotek att börja arbeta mig igenom i 6-7års åldern. Sedan fick jag inte så mkt nytt att spela förän jag skaffade mitt Nintendo-64 som inkluderade mario. Men det jag verkligen ville ha var ocarina of time. Detta kördes igenom med en sådan där guide vilket jag nu i efterhand ångrar då. Sedan kom min far in på gaming igen vid xbox och då blev jag kär i denna svarta klump och jag började se ner på nintendo och har väll inte riktigt återhämtat mig från detta. Nu har jag ju förvisso ett Wii och har väll kunnat börja förlåta dem för Nintendo-64 som aldrig kunde mäta sig med SNES.

  Det som jag tycker mest om med er är hur ni reagerar på all beröm ni får. Ni liksom är så tacksamma att folk bryr er om det ni faktiskt slitit med i ett helt år och självklart är ni värda en elogue. (Kan inte stava detta ord men tror ni kan lista ut det ^^’) Jag började lyssna på er via hemsidan level 7. De ledde mig till Radio speltorsk som sedan ledde mig till er. Eftersom Radio speltorsk är den första podcast jag lyssnar på och ni den andre så kan jag ju inte direkt prisa er som de bästa inom detta fenomen men ni är båda f*n så bra. Retro har ju en speciell plats i hjärtat eftersom det är det man växte upp med. Men det nya är ju på många sätt mer intressant eftersom det är det som ligger framför oss och det vi kommer att förhoppningsvis tycka är minst lika bra som de spel man redan spelat vare sig retro eller nytt. Så jag säger helt enkelt att eran podcast är något jag tycker om väldigt mycket, era pizzor är skumma och keep up the awesome work going up or die trying.

  P.S var på Retro spelmässan i Göteborg och då kände jag ju inte ens till er och jag fick inte vara där så länge eftersom jag var tvungen att åka till en polare och ta ikapp ett projektarbete för skolan. Tycker det är synd att man inte kunnat träffa åtminstone Samson i person men så fick det ju bli med det. Ta hand om er så ses vi kanske någon annan gång.

 21. ozzy88 skriver:

  Btw, yeey för massa stavfel som man märker i efterhand.

 22. Saradir skriver:

  Hej
  Har nu lyssnat igenom en hel del avsnitt och hörde
  i ett par att vi lurkare skulle titta fram och säga “Hej”.

  Nu när det är gjort vill jag bara tacka för en underbar Podcast.
  Jag, precis som Tobbe (som skrev kommentar ovan den Aug 11, 2010)
  tittade in på sidan efter shoutout i Spelradion.
  Kom in och möttes av er gigantiska ihop klippning av Final Fantasy VII.
  Kastade mig över den först följt av de två tidigare sagostunderna.

  Efter det har jag nu gått från början och arbetar mig genom dem
  alla så jag kommer vara i fas till S02 börjar!

  Har själv spelat en del saker ur min egen hög av spel jag
  missat pga den inspiration ni ger.

  Först ut var Final Fantasy X och nu ska jag snart börja på
  Final Fantasy XII också. Spelade de gamla IV, VI, VII, VII och IX (samt XIII)
  men de till PS2 blev aldrig av så nu tack vare er
  så tog jag tag i det på direkten.

  Så ha en bra semester så hörs vi i framtida kommentarer!

Skriv en kommentar