Fredagslistan

Spelkvinnor jag är kär i (plats 10 till 6)

Det här är min hyllning till de kvinnliga spelkaraktärerna som förfört mig mest genom tv-skärmen. De som är charmiga, söta, vackra, kärleksfulla, tuffa, sårbara, varma och sexiga. Här räcker det inte bara med stora tuttar och minimala kläder. Här måste du ha en attraktiv personlighet. Så tyvärr, kvinnor i klass med Bayonetta och Lara Croft, ni är inte ens i närheten av att platsa.

10. Kai (Heavenly Sword)


Fördelar: Kai är ett uttrycksfullt litet charmtroll. Hon är sådär lite excentrisk, och har ett kroppsspråk som ibland får mig att undra om hon inte är dotter till någon prostituerad lyckoflicka som Jack Sparrow råkat göra gravid under sina många resor världen runt. Hon är dessutom ganska badass, och kan hålla sitt eget i en fight.

Nackdelar: Vaknar förmodligen upp mitt i natten kallsvettig och skrikande på grund av det trauma som äckelgubben Flying Fox orsakade henne. Risken finns även att ett förhållande med henne skulle vara olagligt eller åtminstone socialt ifrågasatt.

09. Jade (Beyond Good & Evil)


Fördelar: Jag gillar mörka tjejer. Men Jade är inte bara en mörkhyad tjej med fylliga läppar och stora ögon, hon har även humor och en hel del metaforisk stake. Att hon dessutom är politiskt engagerad och redo att riskera sitt liv för vad hon tror på gör henne bara mer attraktiv. Och eftersom hennes bästa vän är en stor sluskig gris innebär att hon är en av grabbarna, och ingen som kommer gnälla över dina fisar och rapar vid matbordet.

Nackdelar: Att hon gillar att fota innebär förmodligen att hon är lite sådär pretentiöst artsy, och hänger säkert på Deviantart. Gillar även barn, och vill säker ha egna i framtiden.

08. Fang (Final Fantasy XIII)

Fördelar: Fang har inte bara den här listans vackrast renderade hår, hon skulle även kunna spöa upp listans alla kvinnor.  Jag gillar kvinnor som kan spöa skiten ur mig, och samtidigt komma med kaxiga kommentarer med en brittisk accent och en förförisk stämma passande för en sexig jazzsångerska. Sen är hon ju faktiskt riktigt skön att titta på också, och har som sagt riktigt snyggt hår. Det spelar ingen roll hur mycket min sambo försöker övertala mig om att Lightning är hetare.

Nackdelar: Att få stryk riskerar att bli väldigt gammalt väldigt fort. Detsamma gäller att aldrig få vara överst under sexakten. Det krävs en manlig man för att hantera Fang, och jag vet inte om jag är man nog.

07. Ema Skye (Ace Attorney)

Fördelar: Trots att hon är en väldigt intelligent kommissarie som löser svårknäckta mordgåtor och fängslar hårdkokta brottslingar, så vilar det en oemotståndligt söt naivitet över henne. När hon tuggar på sina snacks medan hon tänker efter och funderar, vill man bara pussa hennes smuliga läppar. Hon är en kvinna som vågar äta, och är inte någon som är sådär löjligt viktmedveten. Hon är gulligt charmig utan att förstå det.

Nackdelar: Hon vägrar att dela med sig av sitt snacks. Jag har även en känsla av att hennes tankspriddhet gör henne oerhört svårflörtad. Sen vore det, om jag ska vara ärlig, synd om hon gick och blev en tjockis i sina äldre dagar.

06. GLaDOS (Portal)

Fördelar: Humor är viktigt, och GLaDOS har massor av det. Det må vara mestadels omedveten humor, men är inte det den mest äkta sorten? Hon gillar att prata, och får dig att må bra över livets små prestationer. Hennes monologer känns som om de är Douglas Adams sista verk. Trots att hon är en artificiell intelligens utan kropp, så är hon en väldigt känslomässig kvinna som inte är rädd att låta känslorna välla fram i en svängig popdänga. Är även duktig på att baka.

Nackdelar: Försöker döda dig.

Kommentarer

 1. Wictor skriver:

  Hittar jag inte Lexine blir jag ledsen.
  Detsamma gäller Samus Aran.

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Spänningen är olidlig. 😉

 3. Familjenspel skriver:

  Ska bli kul att se topp5, Peach lär ju vara med 😉

 4. gabriella skriver:

  Hihi. Jag vet ju topp 5, de förtjänar platserna.
  Men Tommy fortfarande, Fang har inte snyggt hår, det ser slitet och trasigt ut. Fast är väl skillnad på vackert renderat och faktiskt vackert. Also Lightning är hetare, men du är för biased för mörka brudar helt enkelt.

 5. Tobias skriver:

  Hell yeah på plats 10 & 8. Sen får du ju se fördelarna med Jades fotograferande, dvs. era egna privata fotosessioner.

 6. Hurvilo skriver:

  Jag vill ha den andra delen, och jag vill ha den nu!

 7. Henrik Blomgren skriver:

  Varför måste ni inspirera mig till att skriva liknande inlägg som ni redan gjort?

  Riktigt bra lista. Ska jobba med en egen liten serie blogginlägg där jag skriver om de otaliga spelkvinnor som jag fastnat för och blivit kär i under åren. Det har liksom blivit ett par och jag kan omöjligt numrera de och säga att jag gillar någon mer än andra.

  Bara att du lyckats göra det är en bedrift i sig.

Skriv en kommentar