Jag har något motvilligt gjort en paus i mitt Red Dead Redemption-spelande. Detta grundat i att Jonas nyligen har uppdaterat sin trophy-samling, han har normalt sett inte någon åtkomst till Internet och därför fumlar jag mest i mörkret. Men under förra helgen blev han temporärt uppkopplad och det visade sig att han låg farligt nära mig.

Därför har jag nu under den senaste veckan lagt RDR åt sidan, visst plockar jag troféer i det spelet också men inte många i den takt som jag spelar. Istället har jag passat på att spela ut Ratchet & Clank: A Crack in Time, ett spel som stått i hyllan och väntat på uppmärksamhet länge – Och varför vet jag inte för jävlar vad kul jag har haft med det spelet. Det har varit ett likartat beteende med samtliga Ratchet & Clank-spel; Jag känner inget sug alls för att spela det, men när jag väl gör det så förstår jag inte varför, för jag har skitkul med spelen.

När jag kände mig färdigt med det satte jag mig ner med God of War Collection och framförallt då God of War 2. Min plan var ju tidigare att värma upp inför GoW3 med att spela de båda spelen i ett svep, något som jag tyvärr inte han med.  Så jag fick göra ett återbesök i spelet nu istället och även om jag tycker att just del 2 är det svagaste delen i serien så är det ju onekligen ett helt suveränt spel. Under två kvällar plöjde jag mig igenom det utan att någon gång tycka att det kändes segt eller tråkigt. Jag börjar bli allt mer medveten om hur viktigt det är med bra tempoväxlingar i spel och detta är något som Santa Monica-studion verkligen bemästrar.

Detta bidrar nu till att jag har skapat lite andrum för mig själv, jag vågar nu gå tillbaka till Red Dead Redemption utan att känna Jonas flåsandes i nacken. Detta är såvida han inte köpt på sig en massa nya spel som jag sitter och jagar troféer i just nu. Sneaky fucker. Jag passerade i alla fall nivå 11 precis, målet är 13 och det känns inte alls lika långt borta längre. Samtidigt så blir det konstant svårare och svårare att nå en ny nivå, men eftersom jag bara ska upp två nivåer till nu så bör det inte vara några problem att segla in i mål.

Så fort jag är färdig med RDR så inleder jag äntligen mitt sommarspelande. Ska bli spännande att se hur det går för Jonas då han beräknas få in sin lina om någon vecka. Fram till dess gottar jag mig i att jag fortfarande leder.

Då fortsätter vi att plocka blommor, John.