Just nu är det Wii-ägarna som behandlas allra sämst. Och då pratar jag inte om utbudet i sig. Jag gillar Wii-utbudet. Det jag pratar om är hur man gång på gång spottar hela Europa i ansiktet. Tidigare i år släpptes Super Mario Galaxy 2. Den 23:e maj, närmare bestämt. Men bara i USA. När fick vi spelet här i Europa? Inte förrän 11:e juni. Vi fick vänta, och vänta, och vänta. Varför? Spelet var klart. Är det på grund av tyskarna, italienarna, spanjorerna, fransmännen och alla som av någon anledning vägrar lära sig engelska? Fan ta dem, i så fall. No More Heroes 2 fick vi vänta på i hela två månader. Excitebots får vi inte ens överhuvudtaget.

Men Mario Galaxy och No More Heroes är inte anledningen till att jag skriver det här inlägget. Det som fick det att koka över av ilska var när jag fick veta att Kirby’s Epic Yarn släpps i oktober i USA — men inte förrän i början av nästa år i Europa. Det var det som fick mig att sätta mig vid tangentbordet och skriva av min ilska lite. För jag blir faktiskt arg på riktigt.

Varför ska vi vänta på ett så hypat och efterlängtar spel i tre månader? Ett helt kvartal! Skandal! Är det någon annan konsol vars ägare blir så här dåligt behandlade? Är det lika vanligt för 360- och PS3-releaser att ta så lång tid på sig att komma till Europa? Varför är det just Wii-ägarna som behandlas så dåligt? Är det för att man räknar kallt med att de flesta Wii-ägare är så casual att de inte vet hur man piratar?

Men i all rättvisa så har USA fått lida lite också. Sin & Punishment 2 släpptes 7:e maj här i Europa, medan USA fick vänta tills 27:e juni.