Krönika

Europa får vänta på Kirby’s Epic Yarn

Just nu är det Wii-ägarna som behandlas allra sämst. Och då pratar jag inte om utbudet i sig. Jag gillar Wii-utbudet. Det jag pratar om är hur man gång på gång spottar hela Europa i ansiktet. Tidigare i år släpptes Super Mario Galaxy 2. Den 23:e maj, närmare bestämt. Men bara i USA. När fick vi spelet här i Europa? Inte förrän 11:e juni. Vi fick vänta, och vänta, och vänta. Varför? Spelet var klart. Är det på grund av tyskarna, italienarna, spanjorerna, fransmännen och alla som av någon anledning vägrar lära sig engelska? Fan ta dem, i så fall. No More Heroes 2 fick vi vänta på i hela två månader. Excitebots får vi inte ens överhuvudtaget.

Men Mario Galaxy och No More Heroes är inte anledningen till att jag skriver det här inlägget. Det som fick det att koka över av ilska var när jag fick veta att Kirby’s Epic Yarn släpps i oktober i USA — men inte förrän i början av nästa år i Europa. Det var det som fick mig att sätta mig vid tangentbordet och skriva av min ilska lite. För jag blir faktiskt arg på riktigt.

Varför ska vi vänta på ett så hypat och efterlängtar spel i tre månader? Ett helt kvartal! Skandal! Är det någon annan konsol vars ägare blir så här dåligt behandlade? Är det lika vanligt för 360- och PS3-releaser att ta så lång tid på sig att komma till Europa? Varför är det just Wii-ägarna som behandlas så dåligt? Är det för att man räknar kallt med att de flesta Wii-ägare är så casual att de inte vet hur man piratar?

Men i all rättvisa så har USA fått lida lite också. Sin & Punishment 2 släpptes 7:e maj här i Europa, medan USA fick vänta tills 27:e juni.

Inga kommentarer

 1. blutt skriver:

  Jag håller med, det här är verkligen helt värdelöst. =/ Vad är de som gör oss mindre värda egentligen?

 2. Peter skriver:

  Håller med också.
  Det är jobbigt att alltid behöva vänta.

  Kan det vara som så att de ser USA och Japan som större marknader och att Europa inte är så viktigt?
  Fast Europa är ju rätt stort det också så det borde ju inte vara det tycker man.

  Arg blir man i alla fall.

 3. Ercarret skriver:

  Om man håller på att släppa spelet i Sverige för att det ska lokaliseras till Centraleuropa, tycker jag att det borde lokaliseras för Sverige också. 😀

  Nej, det är inte särskilt vanligt att 360-ägare får vänta. I alla fall inte när USA får det; kan behöva vänta rejält länge på att någonting ska komma från Japan. I PS3:ans fall så har jag för mig att Demon’s Soul dröjde ganska ordentligt mellan USA- och Europa-releasen.

 4. Ercarret skriver:

  “Om man håller på att släppa” lät inte så bra ser jag nu. Det lät, faktiskt, som raka motsatsen till det jag ville skriva. 😛

  “Om man väntar med att släppa” är nog bättre.

 5. Familjenspel skriver:

  Epic Yarn som jag sätt fram emot så mycket också…. 🙁 Jävla skit är det bara! Varför kan dom inte släppa det i de länderna som inte skall lokaliseras?

 6. Tommy Håkansson skriver:

  Peter:
  “Kan det vara som så att de ser USA och Japan som större marknader och att Europa inte är så viktigt?”

  UK ska tydligen vara världens tredje största spelmarknad, efter Japan och USA. Så hela Europa borde ju vara något att tråna efter.

  Ercarret:
  “I PS3:ans fall så har jag för mig att Demon’s Soul dröjde ganska ordentligt mellan USA- och Europa-releasen.”

  Sant. Men det spelet skulle ju inte ens släppas i USA från början, om jag inte misstar mig. Och när det blev en överraskningshit där kan man ju förstå om det tar tid att hitta en utgivare i Europa och förbereda release där också, liksom. Sen är ju PS3 regionsfri, vilket lindrar.

  Familjenspel:
  “Varför kan dom inte släppa det i de länderna som inte skall lokaliseras?”

  Hade ju varit ideal. 🙁

 7. hiro skriver:

  Gör som jag, köp en USA Wii så får ni inte bara spelen tidigare. Dom blir även billigare och har b e t y d l i g t snyggare kortsidor ; )

 8. Tommy Håkansson skriver:

  jag börjar faktiskt fundera på det. om inte annat så för att spela excitebots. 🙁

 9. Kindo skriver:

  Detta är varför jag alltid importerar spel. Aldrig att jag kommer att tolerera kraftiga förseningar, sämre spelutbud, och samtidigt högre priser, bara för att spelföretagen och marknaden vägrar utvecklas och globalisera på riktigt. Gör er av med allt tjafs om regioner, för bövelen!

  Jag blir så förbannad. 🙁

Skriv en kommentar