Recension

Recension – Kirby’s Epic Yarn

Jag tänker gå rakt på sak. Kirby’s Epic Yarn är ett fantastiskt spel! Så är det! Egentligen känner jag att jag inte behöver tillägga något mer. Bara lägga upp toppbetyget och tacka för mig, med en uppmaning till dig som läser detta att köpa det så fort du bara kan!

Men det tänker jag inte göra. Istället tänkte jag försöka förklara för er, vad det är som gör det så fantastiskt.

Spelar man för länge, är risken stor för hål i tänderna!

Förutom att det är supermysigt, übergulligt och sockersött i sin presentation, är det tre, väldigt viktiga, komponenter som ett bra plattformsspel ska innehålla, som Kirby’s Epic Yarn gör helt rätt. De tre komponenterna är, bandesign, kontroll och musik. Kirby’s Epic Yarn får högsta betyg i alla tre. När du spelar Kirby’s Epic Yarn, njuter du av att upptäcka varje nivå till fullo, du hanterar Kirby som om han skulle vara Mario själv och du gör allt detta samtidigt som du sitter och gungar i takt med musiken. Inte direkt det sämsta sättet att spela TV-spel på. Jag hade otroligt kul hela spelet rakt igenom, och har en del speltimmar kvar, för Kirby’s Epic Yarn är det första spel på väldigt länge, som jag känner att jag vill återvända till och få 100% på alla banor. I allafall försöka.

Men inte nog med att spelet är underbart. Ni kan även uppleva allt detta tillsammans med en vän. Kirby’s Epic Yarn bjuder upp till det roligaste co-op läget sedan NSMB Wii. Men till skillnad från Marios smått hysteriska samarbetsläge, inbjuder Kirby till ett lite mer sansat spelande. Visst kan man jävlas med sin partner här också, fast då är det nästan alla gånger på flit och inte som i NSMB Wii då man väldigt ofta ställer till det för sin kamrat, fast det egentligen inte är meningen.

Kirby - more then meets the eye!

Det enda svagheten som spelet har är svårighetsnivån. Personligen anser jag det inte gör något, att det kan vara ett av de lättaste spelen jag har spelat, men jag är ganska säker på att det kommer vara något som många kommer att klaga på. Du kan inte ens dö! Men om du vill samla allt och lyckas låsa upp alla ”bonusbanor” då är det väldigt många tillfällen då du måste hålla tungan rätt i mun. Jag hoppas att Kirby inte får ta allt för mycket skit på grund av detta, och att det avfärdas som ett ”typiskt Wii-spel som riktar sig till barn”. Det är han alldeles för bra för!

Man kan se på Kirby’s Epic Yarn som en hyllning till hela den sidoscrollande spelhistorien, både när det kommer till plattformshoppande och, faktiskt, även shoot-em up/run and gun genren. Världens bästa hyllning, uppbyggd av garn och kärlek!

Kirby’s Epic Yarn till Wii

 

 

 

Edit: Jag skrev och publicerade denna recension 3 december förra året, och nu till release har jag lekt med spelet igen, och det är fortfarande lika underbart. Äger du ett Wii, vet du vad du ska köpa imorgon! Det är din skyldihet som gamer 😉

Inga kommentarer

 1. Familjenspel skriver:

  Jag kan inte vänta! Personligen hade jag hellre sett detta före Donkey Kong i Europa men nu får man allt vänta till 25:e feb 😀

 2. Niklas Sintorn skriver:

  Jag håller med på alla punkter, det är bara så fantastiskt! Recension kommer på Kraid så fort jag kommit hem från min Kinaresa.

 3. tommy håkansson skriver:

  Oj, jävlar Ludde! Bildtexter! 😉

 4. Patrick skriver:

  Frågan är ju varför spelet inte har släppts än. Spelet hade sin release under hösten i övriga världen. Medans europa får vänta flera, flera månader extra.
  Nintendo beter sig väldigt konstigt. Enligt mitt tycke.
  Och den här gången kan de nog inte klaga på att det tar tid att översätta text, samt språk i spelet.

 5. […] This post was mentioned on Twitter by Ludde Lundblad, Ludde Lundblad. Ludde Lundblad said: Recension: Kirby's Epic Yarn http://tinyurl.com/37a4f93 Ludde har fallit pladask för några garntrådar <3 […]

 6. RattPack skriver:

  Det blir ett givet köp när det släpps här. Jag testade det lite på Gamex & gillade det skarpt =)

 7. Anders Brunlöf skriver:

  Som du vet så har ju jag också det här spelet, har inte spelat igenom det men tillräckligt för ett utlåtande. Och ja, det är supergulligt, roligt och vackert. Men jag får lite tandvärk efter ett tag. Blir lite mätt. Det kan ha och göra med det svåra i ett osvårt spel, att man aldrig känner av att man klarat av något.

  Med det sagt så är det fortfarande ett suveränt spel och helt klart ett av årets (eller ja, nästa år då) mest intressanta och nyskapande titlar, och en riktigt het GOTY-kandidat.

 8. Tuve skriver:

  Hört lite si och så om Co-op i det här spelet.
  Men kul att du hade ett positivt öga för det. Blir väl det här spelet efter att jag klarat MadWorld. Bra kontrast mellan spelen jag spelar.

Skriv en kommentar