Jag tänker gå rakt på sak. Kirby’s Epic Yarn är ett fantastiskt spel! Så är det! Egentligen känner jag att jag inte behöver tillägga något mer. Bara lägga upp toppbetyget och tacka för mig, med en uppmaning till dig som läser detta att köpa det så fort du bara kan!

Men det tänker jag inte göra. Istället tänkte jag försöka förklara för er, vad det är som gör det så fantastiskt.

Spelar man för länge, är risken stor för hål i tänderna!

Förutom att det är supermysigt, übergulligt och sockersött i sin presentation, är det tre, väldigt viktiga, komponenter som ett bra plattformsspel ska innehålla, som Kirby’s Epic Yarn gör helt rätt. De tre komponenterna är, bandesign, kontroll och musik. Kirby’s Epic Yarn får högsta betyg i alla tre. När du spelar Kirby’s Epic Yarn, njuter du av att upptäcka varje nivå till fullo, du hanterar Kirby som om han skulle vara Mario själv och du gör allt detta samtidigt som du sitter och gungar i takt med musiken. Inte direkt det sämsta sättet att spela TV-spel på. Jag hade otroligt kul hela spelet rakt igenom, och har en del speltimmar kvar, för Kirby’s Epic Yarn är det första spel på väldigt länge, som jag känner att jag vill återvända till och få 100% på alla banor. I allafall försöka.

Men inte nog med att spelet är underbart. Ni kan även uppleva allt detta tillsammans med en vän. Kirby’s Epic Yarn bjuder upp till det roligaste co-op läget sedan NSMB Wii. Men till skillnad från Marios smått hysteriska samarbetsläge, inbjuder Kirby till ett lite mer sansat spelande. Visst kan man jävlas med sin partner här också, fast då är det nästan alla gånger på flit och inte som i NSMB Wii då man väldigt ofta ställer till det för sin kamrat, fast det egentligen inte är meningen.

Kirby - more then meets the eye!

Det enda svagheten som spelet har är svårighetsnivån. Personligen anser jag det inte gör något, att det kan vara ett av de lättaste spelen jag har spelat, men jag är ganska säker på att det kommer vara något som många kommer att klaga på. Du kan inte ens dö! Men om du vill samla allt och lyckas låsa upp alla ”bonusbanor” då är det väldigt många tillfällen då du måste hålla tungan rätt i mun. Jag hoppas att Kirby inte får ta allt för mycket skit på grund av detta, och att det avfärdas som ett ”typiskt Wii-spel som riktar sig till barn”. Det är han alldeles för bra för!

Man kan se på Kirby’s Epic Yarn som en hyllning till hela den sidoscrollande spelhistorien, både när det kommer till plattformshoppande och, faktiskt, även shoot-em up/run and gun genren. Världens bästa hyllning, uppbyggd av garn och kärlek!

Kirby’s Epic Yarn till Wii

 

 

 

Edit: Jag skrev och publicerade denna recension 3 december förra året, och nu till release har jag lekt med spelet igen, och det är fortfarande lika underbart. Äger du ett Wii, vet du vad du ska köpa imorgon! Det är din skyldihet som gamer 😉