Jaha, Nintendo. Varför håller ni på såhär? Jag vet att ni kan göra skojiga och intressanta spel, så varför ni gör något så oinspirerat och tråkigt som Mario Tennis Ultra Smash är bortom mitt förstånd. Hade detta varit ett minispel i ett Mario Party eller Mario & Sonic at the Olympics hade jag kanske förstått, för missförstå mig inte nu, det är inte dåligt. Det är bara oinspirerat, tråkigt och innehållslöst. Minispel får vara innehållslösa, inte fullsprisspel, i alla fall inte i min bok.

Jag tror faktiskt inte överdriver när jag hävdar att detta kan vara det fattigaste sportspelet någonsin, i alla fall med Mario som påläggskalv. Fem spelsätt finns, vara ett är, håll i er nu, ”Håll bollen igång” eller ”Mega Ball Rally” som det heter i spelet. Du ska alltså slå bollen fram och tillbaka över nätet så länge som möjligt, utan att den tar i backen. Låt det sjunka in. Ett av spelsätten på huvudmenyn erbjuder dig att vänskapligt slå en boll fram och tillbaka över nätet på obestämd framtid. Detta är inte gömt under en underkategori som heter Minigames eller något liknande, det ligger som sagt på huvudmenyn.

Ett annat spelsätt är Classic Tennis, du kan ju gissa vad det innebär.

Det enda (nästan) ordentliga som erbjuds i singelplayer-väg är Knockout Challenge, vilket är korta matcher mot datorn i stigande svårighetsgrad, förlorar du en match får du börja om från noll. Här startade jag spelet och tröttnade efter fyra matcher, det händer ingenting känns det som.

Mario Tennis är ett kul partyspel, en stund
Main Eventet i spelet är Mega Battle, vilket är samma sak som Classic Tennis, fast med additionen av en megasvamp som gör din karaktär jättestor, och jättestark. Här är spelets enda, lilla lilla, existensberättigande. Mario Tennis är ett kul partyspel, en stund. Det är oerhört enkelt att lära sig, vilket funkar väldigt bra på fester och sammankomster, tryck en kontroll i någons hand och efter 30 sekunder spelar personen hjälplig tennis, nästan oavsett TV-spelsvana. Det sista spelläget är Online Multiplayer, vilket tyvärr lider av att vara just online. Det är inte tillräckligt roligt att spela som det är, jag behöver någon i soffan bredvid mig.

Jag har inget emot Mario i Sportspel, jag fullkomligt älskade Mario Striker Charged Football, det var ett kul partyspel, men det var också kul att spela ensam. Det spelet hade själ, det var galet och nyskapande, samtidigt som det fanns ett habilt fotbollspel i botten. Jag saknar tok, vansinniga powerups och gapskratt. Sportspel, tycker jag, bör antingen vara kompetenta och simulerande, eller långt utanför den berömda och uttjatade lådan. Mario Tennis Ultra Smash är ingetdera, det är som O’boy med en halv tesked choklad; trist, intetsägande och ärligt talat lite äckligt.

Tyvärr Nintendo, det här räcker inte.