2010 är över och det är dags att blicka framåt. Fast det tänker jag inte göra riktigt än. Nej, istället tänkte jag blicka tillbaka. Närmare bestämt tillbaks till den 24 december 2010. Det var nämligen då som ”spelbloggseliten” i Sverige, presenterade sin alldeles egna GOTY-lista, över de 5 bästa spelen det gångna året. Listan såg ut som så här:

  1. Mass Effect 2
  2. Alan Wake
  3. Red Dead Redemption
  4. Heavy Rain
  5. Battlefield: Bad Company 2

Fem spel som alla får räknas som bra och förtjänar en plats på en topplista, men ändå tycker jag att listan känns fel. Varför, undrar du? Jo, inget av dem är ett Wii-spel!

Mario blir alldeles utmattad, när han tänker på folks spelsmak 😉

Jag finner nämligen det väldigt konstigt, att inte åtminstone en Wii-titel letade sig upp på topp 5, för bra Wii-spel har det kommit i år. När jag gick igenom de olika bloggarna som har varit med på detta projekt (22 stycken, Fredrik får rätta mig om jag har fel), så var det endast 4 (återigen, rätta mig om jag har fel) av dem som hade Wii-titlar med på sina egna topplistor. Nämligen, Super Mario Galaxy 2, Donkey Kong Country Returns, Bit.Trip Runner, Sin and Punsihment: Successor of the Skies och Kirby’s Epic Yarn (som kanske inte riktigt kan räknas?)

Varför ser det ut på detta sätt? Har alla sålt sina Wii-konsoler och kör endast HD? Är utbudet till Wii tråkigt, men såna gamla ”fan-boys” som jag vägrar inse det? Ser folk på Wii som en konsol för barn? Med tanke på att DKCR utsågs till årets barnspel, verkar det onekligen så? För kom igen, ärligt talat, är det ett så ”bra” barnspel? Kanske om man tycker om att utsätta sina barn för psykisk misshandel? 😉

Har Nintendos lilla vita helt enkelt tappat sin charm? Tittar man på VGChartz verker det onekligen INTE så. Återigen gick Wii vinnande ut ur julhandeln. Känns som en ekvation som inte går ihop. Konsoler säljs, men ingen spelar spel på den?

Varför?