Skitsnack

Skitsnack januari 2011

Så drar vi igång årets första Skitsnack som får ses lite som en kompensation för missen med det uteblivna Retroresanavsnittet. Till denna gång listar vi, på begäran, våra respektive fem favoritfotbollsspelare. Samson brinner av angående Alex Schulman och vi hinner avhandla lite nya tv-serier, Like-kriget mot torskarna och en massa annat märkligt.

Länkar

Skitsnack januari 2011

Kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Retroresan, Samson Wiklund. Samson Wiklund said: Skitsnack januari 2011 http://bit.ly/dRjVKj #fb […]

 2. Tarmstorm skriver:

  Sweet, ett nytt avsnitt av Nicholas Cage-resan.

 3. Kioskvältaren skriver:

  Har inte lyssnat än men blev så glad när jag såg den lilla Nicolas Cage-bilden i bilden.
  Det här kommer nog bli ett kanonavsnitt.

 4. Ludde Lundblad skriver:

  Jag bestämmer här och nu att ni alltid ska ha en lista till varje Skitsnackavsnitt, som det nu var med bollspelare! Nästa gång blir det ju Oscarstipsen som blir som en lista, men sen har jag några förslag på andra topplistor:
  – Favorit aktörer inom erotikfilmer (både manliga och kvinnliga)
  – Bästa fyllematen/bakfyllematen
  – Favoritregissörer
  – Bästa Disneyfilmerna
  – Bästa filmcitaten
  – Lyckade filmatiseringar av böcker
  – Misslyckade filmatiseringar av böcker
  – Spel ni vill se som film/film ni vill se som spel

  Så där! Då har jag gjort halva jobbet åt er 😉

 5. ozzy88 skriver:

  Gillar Luddes förslag. Trevligt avsnitt. Nu har speltorsk ett “like” färre.

 6. Mats "El_Kebabo" Holmkvist skriver:

  Gött med lite nytt skitsnack, var trevligt sällskap under en veckohandling, en liten rolig grej var att när ni nämde ice age filmerna så stod jag med ice age 3 på bluray i handen, men la ner den igen då grabben redan har den på dvd..

  många bra listämnen där ludde,
  ett torsklike mindre här också….

 7. Caymot skriver:

  Riktigt kul med lite fotbollsskitsnack, man blir ju riktigt nostalgisk av alla återkopplingar till gamla VM och därtill hörande spelarnamn.

  Min absoluta favoritspelare är Ronaldinho. Under åren 2003 till 2006 spelade han på en nivå som helt saknar motstycke i fotbollshistorien med sina magnifika passningar, sin otroliga blick för spelet, sin fantastiska teknik, sina sanslösa frisparkar, sina utmärkta skott och inte minst sin uppenbara glädje på planen. Synd att det skulle gå så fort utför, men jag hävdar i alla fall att han under de tre åren var världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Kolla på klippen från hans första (tror jag det var) bortamatch mot Real Madrid, där han ligger bakom i princip allt Barcelona tar sig för, och där han applåderas av Real-supportrarna efter 0-3 för lite riktiga fotbollsrysningar.

  Thomas Brolin förtjänar också ett omnämnande, för trots allt som hände efter VM-94 så var det han som var den då starkast lysande stjärnan i bronsgänget, något som illustreras hur tydligt som helst i hur landslaget efter en bra kvalinledning till EM-96 totalt kollapsade efter Brolins fotskada.

  Det som sticker lite i mina ögon med Schulman är inte att han skriver elaka saker om b-kändisar i sin blogg, inte heller att han inte vågar stå för sina elakheter utan snarare den totala ytlighet som är en förutsättning för att bloggen ska kunna existera, med en relevans som nätt och jämt kommer upp i Se&Hör-nivå. Jag vill ställa mig upp och skrika “Bard! Schulman! Det är ingen som bryr sig!!”. Men då hade jag tragiskt nog haft fel. Schulmans inne & ute-listor är mer relevanta i Sverige på 2000-talet än frihet, jämlikhet, rättvisa, förtryck, krig, svält och sjukpenning och det är ju i ärlighetens namn inte hans fel.

  Håller fö med Ludde om listor, gör det till ett fast inslag i Skitsnack. Fler förslag:

  *Sveriges mest irriterande bloggare

  *Nicholas Cages bästa filmer

  *Önskvärda nya (s)-partiledare (Pär Nuder? Helt ärligt…)

  *Hemskaste reformer alliansen genomfört

  *Tidernas bästa speltidningar

  Slutligen en rättelse: Dexter har inga dalar. Alls. Det är fem säsonger av Å.S.M.

 8. Ohlsson skriver:

  Ska bara inflika med en litet förslag angående communitydelen och podradion i allmänhet. Kanske vore det inte så dumt att dela upp avsnittet i kapitel typ som Fangamer Podcast eller Coverville. (Alltså att podradion är uppdelad i flera segment som fortfarande har en fil … tror det har med AAC formatet att göra) Så att communityn, spelpratet, musikpausen och sagostunden blir separata kapitel så man kan hoppa över spåret med community om det skulle önskas.

  Fast det är förutsatt att man kan spela .AAC filer.

 9. Shotgun Facelift skriver:

  Jag gillar verkligen Samson. Och Anders. Jag berättade lite om Retroresan/Skitsnack för min flickvän och hon tyckte att ni verkade mysiga blev sugen på att lyssna på er! NICE!

  Tänkte flika in bara med några saker!

  Tycker att uppbyggnaden av avsnitten är bra som den är. Skulle bli riktigt störd av att behöva tanka ner två olika filer och lägga in på ipodden varje gång ett nytt avsnitt släpps.

  Gillade snacket om oscarsfilmerna. Blev så inspirerad att jag nu har “fått tag i” de flesta av de nominerade filmerna så nu ska jag och flickvännen titta på dem!

  Anders! Jag har spelat både FFVI och VII och ÄLSKADE dina sagostunder. Har lyssnat igenom båda “långkörarna” och verkligen njutit mig igenom dina berättelser. När du började med Chrono Trigger insåg jag att jag bara har nosat på det tidigare. Två-tre gånger i mitt liv har jag nämligen spelat det, tyvärr emulerat men bara kommit typ tre timmar in i spelet. Nu när du har dragit igång det så bestämde jag mig för att köpa DS-versionen och hänga med, och denna gång spela igenom det FOR REAL! STRIMLARN!

  Ni är mycket bättre än Radiogamer. Förlåt om jag state:ar the obvious men kände mig bara tvungen att nämna det 🙂

  Puss!

 10. Shotgun Facelift skriver:

  Öh, sorry för ännu en post, men glömde nämna:
  HAHA! Jag ÄLSKAR den lilla N-Cage-bilden i hörnet!! SÖT <3

 11. Emelie skriver:

  Som jag har förstått, (eller knarkat ihop?) så ska era skitsnacks-avsnitt inte vara mer än en timme, en och en halv? Då tycker jag att ni ska skära ned lite på listan, då denna upptog bortåt 50 min. Om man inte är fotbollsintresserad så är det bara dö-tid. Förstår att ni inte kan göra prata om någonting som alla är intresserad av men om ni tar den på typ 25 min så blir det inte så mycket “tråkig” lyssning för den som inte är intresserad av avsnittets list-ämne.

  Måste ge massa kudos till Anders, både för dina åsikter om Skavlan och Schulman. Kan inte hålla med dig mer. Skavlan ger ingenting till programmet, iofs är det väl mest gästerna som ska ge tittarsiffor i en talk-show men programledaren måste ha lite personlighet och karisma, någonting som Skavlan misslyckas fatalt med.

  Att Schulman anser att sin åsikter är “creddiga” eller liknande håller jag inte med om, det är bara åsikter. Och även om man är över 30 år så måste man ju få ha åsikter. Och att han inte står för vad han skriver, att han “skyller” på sin bloggkaraktär är inte alls den uppfattning jag har fått, snarare att han förklarar varför han blev så extrem. Han säger ju aldrig att han skrev någonting som han bara tog från tomma luften, det är ju fortfarande hans åsikter.

  Men för att återgå till listor, jag skulle gärna höra er prata om;

  x Saker ni tycker om men är lite generad för det, tex, att titta på the bachelor, lyssna på Fronda o.s.v.

  x Filmer ni tycker inte har fått den uppmärksamhet som den förtjänar.

  Och sen tog fantasin slut.

  Men annars, bra avsnitt. Första gången jag lyssnade på ett när jag hörde vad Samson sa också. Och även om vi inte är överens så är du underhållande att lyssna på.

  Och avslutningsvis, mest för att jag såg att ingen att skrivit det innan mig. Namnet ni sökte är James Franco, huvudrollen i 127 hours och även badguy i Spiderman.

 12. Lephyrius skriver:

  Oj! Jag kan knappt nämna 5 fotbollsspelare och ännu mindre prata om dem.

  Det här var nog det mest ointressanta avsnittet för mig.

  Nu går det att få tag på svarta/gula morötter men svarta morötter används mest som ekologiskt färgämne i läsk. Undrar hur ursprungsmoroten ser ut?

  Alex Schulman är inte en intressant typ precis som Henrik Schyffert. Henrik Schyffert är verkligen en hemsk person det var han som besudlade killinggänget. Skulle nog gå så långt att jag drar både Alex Schulman och Henrik Schyffert över samma streck.

 13. Oldgast skriver:

  Hohohoo nu kan man ju bara inte låta bli att kommentera. Riktigt gött med listan kanon att ni lyssnar på lyssnarna som lyssnar på er…
  Skulle nog inte kunna ta ut några favoritspelare själv.

  Tror faktiskt att Völler kunde vara ganska vild på planen men det kanske inte var vad som avsågs.

  Angående Batistutas målgörande så kan jag bara säga att han kallades för Batigol.

  Skulle vilja veta om ni har något favoritlag i Serie A (italienska ligan), säger ni Juventus så får ni en femma i iTunes.

  Länk till video med Zidane som ger rysningar längs ryggraden. Övermäktig och förmodligen bäst genom tiderna:

  Länk till video med Maradona som får en att dra på smilbanden:

  Överraskad av att ni ändå verkar kunna ganska mycket om fotboll och hade nog inte kunnat sätta ihop en bra lista själv då jag är för mycket bunden till mitt eget favoritlag.

  Del Piero är dock den största spelaren genom tiderna enligt mig.

 14. gabbay skriver:

  Riktigt bra avsnitt. Med mycket gött skitsnack men jag måste kritisera Samsons favoritfotbollsspels lista. Kom igen Pele. Det känns väldigt konstigt att ha som favoritspelare om man är under 50.

 15. Samson skriver:

  Gabbay: Jag gillar Beatles också.

 16. Hans Olo skriver:

  Conan skämtade häromdagen om Nicolas Cages rollprestationer, sökte på Youtube efter det och hittade ett (tyvärr lite för kort) klipp därifrån.

  Från avsnitt 2011/01/01.

Skriv en kommentar