Nu har jag nästan tagit mig igenom uppföljaren till ett av den här generations bästa spel. Kortfattat kan jag säga att det är lika roligt som del ett, men inte på långa vägar lika läskigt, vilket var den största behållningen i det första spelet.

Men förutom att underhålla mig, har Dead Space 2 gjort mig uppmärksam på en sak. Nämligen att det spelet är ett killspel. Alltså inte kill som i döda, utan kill, som i en människa med snopp!

Japp, ni läste rätt Dead Space 2 är ett spel som bara män kan spela!

I alla fall om ni frågar min son på 4 år. Härom kvällen satt jag och min flickvän och diskuterade Dead Space 2 och hon visade då intresse för att testa att spela det. När sonen hörde detta blev han helt tokig och började orera om att det skulle hon inte alls göra.  Till en början trodde jag att det berodde på att jag hade förklarat för honom att det är ett väldigt läskigt spel, och att han inte ville att mamma skulle bli rädd. Men så var alltså inte fallet. Nej, istället började förklara för mig, att det faktiskt bara är pojkar som får spela det, eftersom man pangar monster och skjuter med vapen plus att det är mörkt!

Jag trodde inte mina öron. Min son har en väldigt vriden syn på pojkar och flickor. Hur kan det komma sig? Jag kan lova er att det inte kommer hemifrån. Både han och hans storebror har rosafärgade DS, förra julen fick han välja mellan G.I Joe leksaker eller ett Fifi-hus. Han valde vattenkannan. När han önskade sig en docka tvekade vi inte en sekund på att köpa en. Både jag och min flickvän vill verkligen inte att våra barn ska tycka att saker och ting ska vara uppdelat i pojk och flickfack!

Efter denna incident har jag funderat på om jag har sett liknande tendenser när det kommer till hans spelande. Till min fasa kom jag på att jag har det!

Kirby är en flicka! så det så!

När vi spelade igenom Kirby’s Epic Yarn, tilltalade han hela tiden Kirby som en hon. Han vägrade tro på mig när jag berättade för honom att det är en pojke. Det är omöjligt, enligt honom, eftersom han är ROSA! Han vill inte gärna vara den kvinnliga karaktären, när vi spelar LEGO-spelen, samma sak gäller Mariokart. Väljer vi att köra random på karaktärsvalet och han blir Daisy eller Peach ska det 9 gånger av 10 bli omval. Jag har aldrig sett han välja att spela som kvinna, när han spelar Fable II.

Jag gjorde ett litet test och la ut alla mina Wii-spel och frågade honom vilka mamma kunde spela. Det visade sig att mamma kunde spela alla, förutom Punch Out och Mad World!

Inga tjejer, gilla sådana här grejer!

Jag undrar hur det kan bli som så här? Det måste vara dagis fel! 😉