Recension

Satan vilken snygg vattenpöl!

Crysis 2 är bra spel. Efter min första kväll med spelet, misstänkte jag att min förtjusning över spelet, berodde på att jag inte längre spelade Homefront och kände en viss oro över att den förtjusningen skulle försvinna!

Men…

Crysis 2 är ett jättebra spel. Efter min andra kväll tillsammans med det, visade det sig att min oro var onödig. Det fortsatte att leverera, timme ut och timme in. Ett tag slog det mig att, detta är nog det bästa spelet hittills i år. Men det vara bara för att jag för en kort sekund glömde bort detta 😉
Men skämt å sido. Crysis 2 är ett förbannat välgjort fps. Det ser snyggt ut och låter snyggt. När jag stötte på min första vattenpöl i spelet (Ja, jag brukar bedöma grafiken i ett spel, efter dess vattenpölar. Således är ett spel utan vattenpölar, per automatik skitfult. Nu vet ni det!) tappade jag hakan. Det var den snyggaste vattenpölen jag någonsin sett. Den var till och med snyggare än de jag har hemma på min gård!
Men det har inte bara yta. Det har ett otroligt skoj samt varierat gameplay också. Det är hela tiden upp till dig hur du vill ta dig an, de olika situationer som uppstår. Vill du vara våghalsig och försöka skjuta allt som rör sig på en gång, eller vill du hellre ta dig an fienderna på avstånd, eller vill du smyga dig runt dem eller helt enkelt köra en Forrest Gump och springa som bara den, går det också lika bra. Det är jättekul att spela om ett parti, men med en helt annan taktik, och det höjer verkligen omspelningsvärdet.

Men…

Fordon med endast hjul, inge kul!

Allt är inte guld, eller som i Crysis 2’s fall, vattenpölar som glimmar. Jag har stött på ett alldeles för stort antal buggar och väldigt ofta verkar det som att AI’n får hjärnsläpp och beter sig väldigt underligt, som att t.ex stå och springa emot en vägg i 5 minuter för att sedan helt plötsligt bara försvinna i tomma intet!

Men…

Trots det finns det absolut ingen anledning för dig att inte införskaffa Crysis 2. Så ta med dig ditt surt införskaffade ex av Homefront till närmsta spelaffär och byt in det till ett förbannat jävla bra fps istället!

Inga kommentarer

 1. Niklas (Kraid) skriver:

  Är jäkligt sugen på Crysis 2, men är lite rädd att jag inte kommer att gilla det så mycket eftersom jag aldrig orkade spela igenom ettan. Fast det kanske inte behövs?

 2. Stefan Sjöberg skriver:

  Fan, du lyckades övertyga mig. La nyss en beställning på Crysis 2.

  Snygga vattenpölar FTW! 😀

 3. Gwellmyn skriver:

  Personligen tyckte jag att spelet var otroligt trist och variationsfattigt. Men det är ju tur att smaken är som baken 😉

 4. Ludde Lundblad skriver:

  @Niklas – Jag har aldrig spelat 1:an 😛
  @Sjöberg – Awesome 🙂
  @Gwellwyn – Hårig ;D

 5. Ercarret skriver:

  Hm. Jag blev inte alls övertygad av demon de släppte. Samtidigt hör jag knappt ett ont ord om spelet. Jag ska väl plocka upp spelet så småningom, men jag känner inte direkt någon press. Jag har lite svårt för Crytek som företag. Jag minns att jag tyckte att både de och id Software hade en liknade, lite sådär överlägsen attityd under E3. Skillnaden ligger i att jag kan tycka att id har en bättre resumé, som, även om jag kan tröttna på en sådan attityd oavsett varifrån den kommer, åtminstone ger dem mer underlag för en sådan inställning.

  Nåja. Kul att spelet är bra. Hur är storyn? Jag minns att det var väldigt mycket snack (det var lite det jag reagerade på) om att Crysis 2 skulle ha en så ofantligt mycket bättre story än så gott som alla andra FPS:er på marknaden. Jag tvivlade då, och det verkar inte vara någon som tar upp storyn i sitt beröm av spelet i övrigt. Så, what’s up?

 6. Ludde Lundblad skriver:

  @Ercarret – Angående storyn, så tycker jag personligen inte att den är så mycket att hänga i julgranen, och absolut inget som tillför spelupplevelsen någonting. Det är några aliens som har invaderat jorden och på något sätt har din dräkt något med det att göra. So what!? JAG VILL SKJUTA 😉

 7. Tuve skriver:

  Så att eh…
  Tröttnat på det?
  Låna ut den? <3

  Håller för övrigt på att se igenom när en spelare spelar igenom 1:an och Warfare. Vill gärna veta lite bakgrundshistoria även om folk har sagt att det inte ska behövas.

 8. Retro-Kim skriver:

  “So what!? JAG VILL SKJUTA ;)”

  Kanske är det denna inställning som är främsta skälet til att många utvecklare skippar besväret med en story.
  Varför lägga energi på något som många ändå ignorerar eller klickar bort och som dessutom kostar pengar?
  Filmsekvenser (som kostat miljoner) tillhör också kategorin som många ofta har bråttom att klicka förbi.

  Just avsaknaden av god story, i många spel, är främsta skälet till att jag börjat ledsna på spel.
  När spelgrafiken var usel (för inte så länge sedan) var det storyn som gav den liv.
  Ersätter bra grafik story eller räcker det med bra grafik för att vi ska kunna leva oss in?

 9. Bekymmret med kanske framförallt FPS spel är ju att de innehåller både en SP och MP. I många fall upplever jag att det ena hämmar det andra. Varför inte lägga allt krut i en påse?

  Jag köper väldigt, väldigt sällan ett spel för SP utan det är MP som lockar. Mestadels för jag tycker att de flesta SP bara känns “ihopslängda bara för att”.

 10. Ludde Lundblad skriver:

  @Retro-Kim Tror du missförstår mig lite. Jag värdesätter en bra story högre än stor explosin 😉 Jag spelar ju inte Bioshock för den fantastiska actionens skull, det är en upplevelse där historien verkligen står i centrum, men i Crysis 2 känns den bara pålklistrad och onödig 😛

 11. Retro-Kim skriver:

  @Henke (Spelgubben):
  Jag håller med.
  Jag upplever att det är samma sak för många mer renodlade SP-spel.
  Någonstans verkar det ha blivit en norm att alla spel bör ha en online-/MP-del – även fast den blir påklistrad och inte fyller någon vettig eller genomtänkt funktion.
  En MP-vision hämmas då lätt av tvånget på en krystad SP-del som blöder energi.

  Att ha en bra SP- och MP- del kräver betydligt mer av utvecklaren och verkar i dagsläget bara vara en självklarhet (och affärsidé) för Blizzard.

  @Ludde:
  Förlåt Ludde – inte missförstod jag dig. Jag utgår ifrån att du har djup och bredd på din spelsmak – till skillnad från den breda massan. Jag tror att alla gamers behöver lite variation. Även de som aldrig unnar sig… hehehehe.
  Jag kunde bara inte låta bli att använda ditt ”upplägg” till att känga till alla de som faktiskt resonerar sådär ytligt och lite tråkigt kring spel – i mitt tycke.

  Mitt förslag? Game modes i alla spel! Något som skulle kunna ersätta svårighetsgrader (Easy, Normal och Hard).

  Light version game mode: ”I am not a gamer and don´t have much time!”

  Brain dead game mode: ”Story? Cinematics? I just want to kill!” (Ludde-patent!)

  Full version game mode: “I want the full experience and a challenge!”

  Om jag inte missminner mig så hade MGS4 något som påminner lite om detta…

Skriv en kommentar