Fredagslistan

Spel som jag aldrig kommer att spela!

Vissa spel ska man bara ha spelat. Så är det! Vilka dessa spel är kan vara olika, beroende på vem det är som har en åsikt om det. Skulle du fråga mig, skulle jag svara The Legend Of Zelda – A Link To The Past, Silent hill 2 och Gears Of War 2 (i co-op) eftersom de är mina favoriter i sina genrer.

Jag tänkte nu  berätta för er vilka spel det är, som jag vet att jag bara ska ha spelat, men ännu inte har gjort och med största sannolikhet, aldrig kommer att göra!

Mass Effect 1 & 2 och Fallout 3
Tid! Här handlar det om tid. Tid som jag inte har. Jag har faktiskt påbörjat både Fallout 3 och Mass Effect 1, men som den småbarnsförälder jag är (låter kanske dumt att skylla allt på min barn, men de är faktiskt ganska tidskrävande) har de båda spelen runnit ut i sanden och att fortsätta från min senaste sparpunkt i de spelen skulle vara som att träffa en random människa i kön på ICA, som det visar sig att man (tydligen) känner, men absolut inte kan komma ihåg. Enda alternativet för mig om jag skulle spela igenom dessa spel, är om jag skulle börja om från början. Men som sagt, då skulle jag behöva tid. Tid som inte finns!

Half Life 2
Jag vet inte hur många gånger jag har stått vid begagnathyllan på spelbutiken och tagit upp The Orange Box till 360 i min hand, för att i nästa sekund ställa tillbaka den. Varje gång vet jag att det är ett korkat beslut. Jag tror att Half Life 2 är det spel i detta inlägg som jag har hört mest positiva saker om, och även det som de flesta tappar hakan över, när jag berättar att jag aldrig ens har testat det!

Super Metroid
Här handlar är det mest en fråga om tillgång. Som de flesta av er vet, har jag nyligen blivit med ett SNES.
Super Metriod var inte ett av spelen jag fick med vid köpet. Har tittat runt på nätet lite, men känner att det inte riktigt finns utrymme att inhandla ett Super Metroid till ungefär samma pris, som ett nytt spel kostar idag.
Men hallå, tänker du, det finns väl på Virtual Console för en billig peng? Visst gör det det, men ska jag spela det, ska jag spela det på det sätt det är tänkt att spelas. Så om inte någon vänlig själ (Samson Wiklund, jag tittar på dig) lånar mig ett exemplar, kommer även denna pärla förbli ospelad.

World Of Warcraft (eller valfritt mmo)
Sådana här spel skulle kunna placeras i samma fack som ME1 & 2 och Fallout 3, alltså tidskrävande spel, men de ligger på denna lista pågrund av en annan sak. De spelas nämligen på PC. Jag spelar inte PC. Jag har börjat så smått att testa att sitta vid datorn och spela spel. Men det funkar helt enkelt inte. Det är inte min grej. Jag är alldeles för hårt fostrad sittandes på en heltäckningsmatta, en meter ifrån TV-apparaten med en rektangulär handkontroll i min hand. Jag har helt enklet för dåliga musvana…när det kommer till spel, vill säga!

Det finns säkerligen en uppsjö till av spel, som jag borde ha spelat? Som tur är kommer jag inte på några just nu, så jag kan fortsätta att “bara” behöva ignorera ovan nämnda titlar ett tag till 😉

Inga kommentarer

 1. Jag kommer heller aldrig spela Wow eller liknande. Med samma anledning. Det tar alldeles för mycket tid. Tid som jag hellre lägger på andra spel.

  Mass Effect 1 har jag faktiskt försökt mig på en gång. Men samma sak där och som du säger, det tar för mycket tid. Låter kanske konstigt när det kommer från en som kan sitta och nöta Battlefield:BC2 timme ut och timme in på kvällarna 😛

  Jag skyller allt på barnet 😉

 2. Spel-Malmer skriver:

  Sätt ner svårighetsgraden på easy och hoppa över några av de meningslösa sidequestsen sen så är du igenom ME1 på samma tid som att spela två bulletstorm.

 3. Instämmer med Malmer, ME1 tar inte så humla lång tid på lätt svårighetsgrad. GÖRT!

  WoW har jag ju spelat en del, mest när det begav sig och innan alla expansioner kom, även om jag spelat dem också, men inte lika frekvent. Och det är sant, det tar förbannat mycket tid och när man väl slutar spela så märker man det extra tydligt eftersom man får så mycket tid över till andra spel.

  Half Life 2 har inte jag heller spelat och kommer förmodligen aldrig göra det heller, tidskrävande eller ej så lockar det bara inte. Fallout 3 får vi se om jag någonsin spelar. Jag har New Vegas ståendes hemma och om jag någonsin tar mig genom det så kanske jag ger Fallout 3 ett försök också.

 4. Arvid skriver:

  Du är inte ensam om att inte ha kört HL2 🙂 Jag har inte ens klarat ettan än! Bra spel, men alltid blivit avbruten i mina försök. Nu har det gått sån tid att jag måste börja om när jag får tillfälle. Jag har dessutom det där måstet att spela spel i ordning. Jag kan inte oftast inte spela tvåan utan att ha kört ettan. Jag körde ME2 men inte 1, men jag hade känslan av att det var lite fel av mig när jag spelade! 🙂

 5. Niklas (Kraid) skriver:

  Ojojoj, jag är otroligt sugen på att försöka hitta och köpa ett ex av Super Metroid åt dig bara för att du ska få spela det. Måste vara ett av de bästa spelet någonsin, alla kategorier. Hoppas du får tillfälle att spela igenom det snart!

 6. Holmberg skriver:

  Som småbarnsförälder så förstår jag många av dina argument.

  Tänkte dock själv försöka göra som de andra tipsar om. Ställa ner till Easy o skita i sidouppdrag i ME1 & ME2. Så kanske man kan få dom gjorda iaf

 7. metalslime skriver:

  Hehe, du kan väl se det som en buffert! OM det nu plötsligt bara kommer skitspel under en period, ja då vet du ju vart du ska börja!

 8. Ludde Lundblad skriver:

  @metalslime – grejen är ju den, att jag måste spela skitspelen oxå 😉

  Till er andra, både när jag kört Fallout 3 och ME1 har jag spelat på lättaste svårighetsnivån 😛

 9. Sergio skriver:

  Jag har tvångstankar om att jag alla spel måste välja “normal”, “regular” eller “mid-level” eller liknande svårighetsgrad. Vet inte helt säkert varför, men jag är rädd att jag kommer känna mig som tillhörande en underlägsen ras alternativt bestånede av för mång eller för få kromosomer. Då jag inte regelbundet går på något dagcenter eller liknande ska jag för bövelen, som normal-spelare klara av spelet på normal!? Right?
  Det brukar vara lagom.
  Hur tänkter ni andra? Känner ni er inte som mentalt handikappade fuskare när ni väljer den enkla vägen, eller gör ni alltid så, i livet också? Tar genvägar hit och dit och försöker runda utmaningar såsom Zlatan rundar koner med bollen på träningar?? Fattar inte hur ni kan se er själva i ansiktet alltså.

 10. Ina skriver:

  ME1 på lättaste och om man bara spelar huvudberättelsen går på under 10 timmar. Den tiden har du väl? O:
  Fallout 3 borde du däremot inte spela. Det ska man lägga minst 300 timmar på! MINST 😀

  MMO-spel är fullt förståeligt, men mer pga tidsgrejen 😛

 11. NuYu skriver:

  Haha, min lista har vissa likheter. Fast kanske kommer jag någon gång spela Half-Life 2. Jag har det ju, trots allt. Och kanske Super Metroid också. Fast på VC då. Det där med tidskrävande är fullt förståeligt, jag går ju bara en skrivarlinje men hinner inte spela något alls.

 12. Caymot skriver:

  Jag har verkligen full förståelse för tidsdilemmat. Med kottar räcker tiden aldrig till. Falloutspelen är dock bland det bästa som gjorts, så jag har helt enkelt låtit bli att spela en massa sketna dussinspel och lagt ett par månader på New Vegas exempelvis. Så driver jag iofs inte heller en spelblogg och behöver därmed inte kunna uttala mig om dussinspelen.

  Half Life 2 är fö ett sådant. Jag gick på hypen och blev enormt besviken när det visade sig vara en korridorshooter där det ibland ligger ett litet pussel i vägen. Pusslen saknar i allmänhet både underhållningsvärde och tuggmotstånd och således blir de inget annat än irriterande små farthinder. Huvudpersonen som påstods vara så annorlunda för att han är en vetenskapsman med glasögon visar sig snart vara ytterligare en spacemarine, fast med ett alternativt klädval. Ställ tillbaka boxen i reabacken med gott samvete.

 13. metalslime skriver:

  Jag har ett annat “tips” om man inte hinner spela spelet men ändå på sätt och vis vill uppleva det: Ladda ner en Speed run video av exempelvis half-life 2, så kan du kolla igenom större delar av spelet på en toasittning eller två..! Ok, du får kanske inte uppleva kontroll-känslan eller nöta pussel-sekvenserna, men efteråt kan du likafullt bocka av ännu en punkt på livets stora att-göra-lista(!) 😉

  ( http://blogulate.com/content/half-life-2-speed-run-in-1-hr-42-mins/ )

  “Uppleva Half-Life 2” – CHECK!

 14. Zejho skriver:

  För mig tog det väldigt lång tid innan jag tog tummen ur och till slut spelade Half-Life 2. Jag fick det till PC julen 2004 och spelade aldrig igenom det, kommer inte riktigt ihåg varför, men jag tror att jag fastnade på något ställe och blev frustrerad och inte orkade köra vidare.

  Men sedan kom ju The Orange Box, och konsolspelare som jag är så skaffade jag det till 360 och spelade igenom det från början till slut, dock ingen av episoderna. Visst är det ett bra spel, men jag har väldigt svårt att förstå hur det kan vara så pass älskat som det ändå är.

  Trots att spel som WoW tar tid så tycker jag ändå att det är något som alla skulle testa åtminstone någon gång. Förutom mina allra första spelminnen så är de minnen jag har från WoW några av de bästa som jag har.

 15. Tuve skriver:

  Half Life 2 hade jag jättesvårt att sätta mig in i. Spelade det första spelet väldigt sent och tyckte inte det var så jätteskoj. Fick Orange Box av en polare och försökte spela. Kom alltid till vattenscooter-sekvensen och tappade intresset.

  Så för ca ett år sedan tog jag tummen ur och spelade igenom spelet.
  OCH JÄVLAR <3
  Vad skoj!

  Försök spela det någon dag iallafall. Tror du skulle gilla att försöka ta en speciell Episode 2-achievement.

  Super Metroid däremot... Så tveksamt om jag kommer klara någon dag. Försöker mig på GBA-spelen nu och det går inget bra.

 16. Pj skriver:

  Men hörredu Luddbert, du kan ju få låna mitt Super Metroid om du vill, skicka ett smess så plockar jag det till jobbet med eller utan converter.

Skriv en kommentar