Fredagslistan

Röstskådespelare vi hör i tv-spel

När jag började fila på det här inlägget ville jag helst av allt ha med Jodie Forrest, som spelar Jade i Beyond Good & Evil. Men efter att ha letat, och letat, och letat är det bara att konstatera att jag inte har tillräckligt med internetskills för att hitta en bild av denna kvinna. Så om någon hittar en bild av röstskådespelaren Jodie Forrest blir jag evigt tacksam, och kan ha med Jade i inlägget. Men tills dess får listan klara sig utan henne, tyvärr.

Fred Tatasciore är inte som alla andra. Han gör nämligen inte bara tal, utan även en hel massa ljud. Han är till exempel en av två personer som vi kan höra som de infekterade i Left 4 Dead. Men senast vi hörde honom var som Hulken i Marvel Vs. Capcom 3, och som en köttätande växt i Bulletstorm. Vi har även hört honom som medlemmar av The Beauty and the Beast Unit i Metal Gear Solid 4.

Sam Worthington känner vi igen från Avatar, men även som Alex Mason i Call of Duty: Black Ops. Jag undrar hur det känns att ha varit med i både den film och det spel som dragit in mest pengar.Jennifer Hale
spelar två stycken tuffa brudar i rymdrustning — Samus Aran och Shepherd. Hon hörs även i Brutal Legend, som Ophelia.


Anna Torv
är rösten till Nariko i Heavenly Sword, och gör en trovärdig rödhårig prestation.

Sam Witwer är rösten till Starkiller i Star Wars: Unleashed, men även Darth Sidious och Emperor Palpatine. Det är en av få spelröster där man verkligen ser likheten med karaktären de spelar.

David Gasman är bundis med både UbiSoft och David Cage, för honom kan vi höra som grisen Pey’j i Beyond Good & Evil, Rayman, Lucas Kane i Fahrenheit samt Mad Jack i Heavy Rain. Phew! Och då tog jag inte ens med Hassan och Paco Mendez — också från Heavy Rain.

James Arnold Taylor har en röst vi älskar att hata när han spelar Tidus och klämmer fram otroligt krystade skratt. Vi kan även höra honom som den mindre irriterande Ratchet.

Michael Shapiro gör mig ganska besviken genom att inte se ett dugg farlig och hotfull ut. Men det gör inte hans rollprestation som G-Man i Half-Life mindre beundransvärd.

Karen Dyer är ännu en sån där röstskådis som har likheter med karaktären hon spelar. Men hon är Sheva snyggare, måste jag nog säga.

Patrick Stewart är inte bara världens kanske sexigaste 70-plussare, han är även rösten till Elders Scrolls IV: Oblivions Uriel Septim samt Castlevanias Zobek — som ju också är spelets berättarröst.

Mark Hamill gick från Luke Skywalker till Batmans ärkenemesis Jokern. Han dök även upp i förra årets Darksiders, där han spelade The Watcher med ungefär exakt samma röst.

Kevin MacKidd är en hunkig snygging som många kvinnor svärmar för i Grey’s Anatomy, men han spelar även Soap i Call of Duty. Sen kanske någon minns honom som Jezz Torrent i GTA: San Andreas.

Haley Joel Osmend förser oss med ännu en röst vi älskar att hata när han gör Kingdom Hearts nyckelkaraktär (höhö) Sora.

Gunner Wright är ett jävla coolt namn, och det här är ett exempel på när spelkaraktären borde byta namn med skådespelaren. Isaac Clarke är inte ens i närheten av att vara lika coolt.

Liam O’Brien låter hes och tuff när han spelar en av apokalypsens ryttare — War — i förra årets Darksiders.

Och sist men inte minst har vi min personliga favorit, Stephen Fry. Det finns ingen ingamebild av rösten han spelar, för han är nämligen den mysiga berättarrösten i Little Big Planet-serien. Älska Stephen Fry!

Som trogna veteranläsare av Svampriket vet så är det här en uppföljare till ett tidigare inlägg, och för er som inte redan läst det tidigare inlägget så kan ni klicka här för att göra det. 🙂


Inga kommentarer

 1. Silversoul skriver:

  Anna Torv! Fringe!

 2. Victoria skriver:

  Älskar Stephen Fry! sitter och spinner som en katt utav hans fantastiska röst i LBP.

 3. Lunandrez skriver:

  Kul med sådana här inlägg! Jennifer Hale, Patrick Stewart och Mark Hamill hör nog till favoriterna i listan, sedan gjorde Liam O’Brien en grym insats som War i Darksiders också. Sedan får jag ju inte glömma att nämna Stephen Fry såklart, han var ju med i Fable III också. ^_^

 4. Nicke (Kraid) skriver:

  Det är riktigt kul att se hur våra favvoskådisar ser ut utan att behöva hänga på IMDB dagarna i ända! Tack för ett bra inlägg!

 5. Ina skriver:

  Är det bara jag som tycker att Gunner Wright är ett jättefult namn? 😛

  Saknar Kate Mulgrew på listan! Men du kanske inte är lika imponerad av Flemeths röst som jag är? 🙂

 6. HenkusFilijokus skriver:

  Ah, hade inte noterat att det var Kate Mulgrew som gjorde Flemeths röst, men det är ju egentligen uppenbart att det är Kapten Janeway som snackar.

 7. Tommy Håkansson skriver:

  Ina:
  Det är alltid någon som kommer glömmas bort. :p
  Det är därför det kom en del två nu, och det är därför det kommer en del tre i framtiden. Jag har redan några karaktärer färdiga för nästa inlägg om ett par månader.

 8. Tobbe Borg skriver:

  Ibland tycker jag att Hawke (DA2) låter misstänkt likt Ewan McGregor, någon som vet om det kan tänkas stämma?

 9. Tommy Håkansson skriver:

  Spelar som kvinna (såklart), men tydligen är det en man vid namn Nicholas Boulton.

 10. metalslime skriver:

  Kul att se ansikten till röster som man hört så mycket!
  Officer Tenpenny i GTA:SA görs väl f.ö. av Samuel L Jackson om jag minns rätt..?
  Fast det var väl å ena sidan kanske en engångsföreteelse och å andra sidan räknas väl det spelet numera tillhöra övriga lämningar från äldre stenåldern… Men iaf..! 🙂

 11. Ercarret skriver:

  Gällande bild på Jodi Forrest:

  Jag googlade hennes namn. Fick upp en wikipedia-sida: http://en.wikipedia.org/wiki/Jodi_Forrest

  Läste igenom den. Gick ned till referenserna. Öppnade alla. Sista länken gick till en fransk sida. Där fanns en bild, med en man och en kvinna. Kvinnan hade en röd tröja på sig. Jag översatte sidan med hjälp av Google Translate, varpå bildtexten läste: “Jodi Forrest, röd, leder ett arbetsmöte med Young Voices”. Så, jag antar att hon är tjejen i rött.

  Franska sidan: http://sitemap.dna.fr/articles/200710/07/jodi-forrest-marie-cirque-et-art-lyrique,culture-et-loisirs,000003789.php

  Bilden som sådan: http://arphotos.dna.fr/2007/N235/20071007_DNA006784.jpg

  Google skillz. 😀

  Also, awesome inlägg. Diggar verkligen de här, det är jätteroligt att se ansiktena bakom rösterna.

 12. Tommy Håkansson skriver:

  Jag hittade också den bilden, och oaglet på Twitter kom också fram till den på exakt samma sätt. Men jag känner mig inte säker på att det är hon. Jag skulle gilla om det stod något i den där franska artikeln som försäkrar att det är hon. Om inte annat lägger jag upp henne i nästa del, men en disclaimer att jag inte är 100% säker. :p

 13. Ercarret skriver:

  Nej, problemet med att hitta en bild på en person som man inte vet hur hon ser ut, är ju att man inte har någonting att jämföra med när man väl hittar en bild. :/

 14. […] på bloggen Svampriket listat en hel drös andra röstskådisar från spel, kända som okända, och allt från […]

 15. Oskar Källner skriver:

  Jennifer Hale är fantastisk i allt hon gör. Men Michael Shapiro som G-man är ändå den karaktär som fastnat mest i mitt sinne. När han gör G-man så betonar han helt enkelt … fel, på ett väldigt märkligt sätt, som i sin tur gör att han knappt ens känns mänsklig. En otrolig rollprestation bara genom rösten.

 16. Tommy Håkansson skriver:

  Oskar:
  Förstår precis vad du menar. Han låter lite som en jävligt ond och slug Christoffer Walken.

 17. Stefan Sjöberg skriver:

  Jag gillar verkligen Robin Atkin Downes. Han framförallt bra på att göra egna effekter till karaktärens röst. Kolla in klippet när han gör rösten till Kantus i Gears of War 2.

 18. Yonie skriver:

  John DiMaggio (Bender i Futurama och The Joker i en straight-to-DVD film) som Marcus Fenix i Gears of War-serien.

  Nolan North är nog en av de främsta skådespelarna i tv-spel. Hans mest igenkännbara roll bland fans är nog som Nathan Drake i Uncharted-serien.

  Dee Bradley Baker har gjort en massa roller lite överallt. Han gör även ljuden till Berserker-monstret i Gears of War.

  Jag vill minnas att Sam Worthington fick lite kritik för sin insats i CoD. Tydligen ska hans Australienska dialekt ha krupit fram lite nu och då.

  Metroid: Other M drog mycket kritik för sina dialoger och röstskådespelare. Speciellt Samus Aran sågs negativt. Skådespelerskan var dock inte Hale, utan Jessica Martin.

 19. Tommy Håkansson skriver:

  Yonie, jag har redan haft med DiMaggio, Nolan North och Jessica Martin. 😉

 20. Yonie skriver:

  Jag si dom int’!

 21. Tommy Håkansson skriver:

  Jag länkar till dem i slutet av inlägget. :O

Skriv en kommentar