När jag började fila på det här inlägget ville jag helst av allt ha med Jodie Forrest, som spelar Jade i Beyond Good & Evil. Men efter att ha letat, och letat, och letat är det bara att konstatera att jag inte har tillräckligt med internetskills för att hitta en bild av denna kvinna. Så om någon hittar en bild av röstskådespelaren Jodie Forrest blir jag evigt tacksam, och kan ha med Jade i inlägget. Men tills dess får listan klara sig utan henne, tyvärr.

Fred Tatasciore är inte som alla andra. Han gör nämligen inte bara tal, utan även en hel massa ljud. Han är till exempel en av två personer som vi kan höra som de infekterade i Left 4 Dead. Men senast vi hörde honom var som Hulken i Marvel Vs. Capcom 3, och som en köttätande växt i Bulletstorm. Vi har även hört honom som medlemmar av The Beauty and the Beast Unit i Metal Gear Solid 4.

Sam Worthington känner vi igen från Avatar, men även som Alex Mason i Call of Duty: Black Ops. Jag undrar hur det känns att ha varit med i både den film och det spel som dragit in mest pengar.Jennifer Hale
spelar två stycken tuffa brudar i rymdrustning — Samus Aran och Shepherd. Hon hörs även i Brutal Legend, som Ophelia.


Anna Torv
är rösten till Nariko i Heavenly Sword, och gör en trovärdig rödhårig prestation.

Sam Witwer är rösten till Starkiller i Star Wars: Unleashed, men även Darth Sidious och Emperor Palpatine. Det är en av få spelröster där man verkligen ser likheten med karaktären de spelar.

David Gasman är bundis med både UbiSoft och David Cage, för honom kan vi höra som grisen Pey’j i Beyond Good & Evil, Rayman, Lucas Kane i Fahrenheit samt Mad Jack i Heavy Rain. Phew! Och då tog jag inte ens med Hassan och Paco Mendez — också från Heavy Rain.

James Arnold Taylor har en röst vi älskar att hata när han spelar Tidus och klämmer fram otroligt krystade skratt. Vi kan även höra honom som den mindre irriterande Ratchet.

Michael Shapiro gör mig ganska besviken genom att inte se ett dugg farlig och hotfull ut. Men det gör inte hans rollprestation som G-Man i Half-Life mindre beundransvärd.

Karen Dyer är ännu en sån där röstskådis som har likheter med karaktären hon spelar. Men hon är Sheva snyggare, måste jag nog säga.

Patrick Stewart är inte bara världens kanske sexigaste 70-plussare, han är även rösten till Elders Scrolls IV: Oblivions Uriel Septim samt Castlevanias Zobek — som ju också är spelets berättarröst.

Mark Hamill gick från Luke Skywalker till Batmans ärkenemesis Jokern. Han dök även upp i förra årets Darksiders, där han spelade The Watcher med ungefär exakt samma röst.

Kevin MacKidd är en hunkig snygging som många kvinnor svärmar för i Grey’s Anatomy, men han spelar även Soap i Call of Duty. Sen kanske någon minns honom som Jezz Torrent i GTA: San Andreas.

Haley Joel Osmend förser oss med ännu en röst vi älskar att hata när han gör Kingdom Hearts nyckelkaraktär (höhö) Sora.

Gunner Wright är ett jävla coolt namn, och det här är ett exempel på när spelkaraktären borde byta namn med skådespelaren. Isaac Clarke är inte ens i närheten av att vara lika coolt.

Liam O’Brien låter hes och tuff när han spelar en av apokalypsens ryttare — War — i förra årets Darksiders.

Och sist men inte minst har vi min personliga favorit, Stephen Fry. Det finns ingen ingamebild av rösten han spelar, för han är nämligen den mysiga berättarrösten i Little Big Planet-serien. Älska Stephen Fry!

Som trogna veteranläsare av Svampriket vet så är det här en uppföljare till ett tidigare inlägg, och för er som inte redan läst det tidigare inlägget så kan ni klicka här för att göra det. 🙂