Såhär i början av året pratas det en massa om spelen vi ser fram emot under de närmsta tolv månaderna. Och av förhandssnacket att döma kan 2014 komma att bli ett riktigt toppenår. Det finns massor att se fram emot.

Men såklart kan jag inte riktigt nöja mig med att se fram emot spelet som kommer komma. Istället sitter jag här och längtar som en galning efter spel som jag antagligen inte kommer få ta del i år. Spel jag kanske aldrig kommer få prova, eftersom de kanske aldrig kommer komma.

 

last guardianLast Guardian

De hävdar benhårt att de fortfarande jobbar på den spirituella uppföljaren till Shadow of the Colossus. Det är minsann fortfarande på väg. Absolut. Själv börjar jag tvivla. Jag tror att vi säkert kan anta att det inte kommer i år och jag skulle inte satsa några vitala organ på att det kommer året efter det heller. Men jag fortsätter hoppas. Och längta.

 

HalflifeHalf-Life 3

Hade det handlat om någon annan än Valve hade vi gett upp hoppet om Half-Life 3 för länge sedan. Det är 10 hela år sedan Half-Life 2 kom nu och ett par korta mellanepisoder har inte gjort mycket för att stilla Half-Life-hungern. Jag behöver mer. Jag behöver få reda på vad det där jävla skeppet har med något att göra och vem G-man egentligen är.

Kom igen nu Gabe, få tummen ur.

 

SaboteurThe Saboteur 2

The Saboteur sålde inte särskilt bra, alls, och blev spiken i kistan för Pandemic Studios. Vilket är förbannat synd. The Saboteur var nämligen både underhållande som tusan och vackert som en sminkad dröm. 2014 får gärna vara året då studion reser sig ur graven och överraskar med en helt fantastisk uppföljare.

 

jetsetJet Set Radio Sequel

Jet Set Radio Future var ungefär så coolt ett spel kan vara och hade ett soundtrack så brutalbra att det är svårt att tänka på utan att börja dansa på stället. Det pratades ett tag om en uppföljare till Wii, som av oklara anledningar aldrig blev av. Så nu hoppas vi på att 2014 blir året då vi får se rullskridskor på nya generationens konsoler.

 

jakJak & Daxter 4

Överraskande, va? Jag vet att det redan finns både ett fjärde och ett femte spel i Jak & Daxter-sagan. Men de är ju inte riktigt riktiga uppföljare. Jag vill ha en ny plattformare från Naughty Dog. De får lägga av med sina sidospår nu och återvända till sina grunder. Tack på förhand.