Nu har det gått ett helt år sedan Micosoft lanserade sin Kinect. Apparaten som enligt och för mig var dödsstöten för Nintendo Wii. I och med Kinect blev Nintendo överkörda och omsprungna. Missförstå mig inte här nu, jag menar absolut inte att Microsoft uppfann hjulet på nytt. Nej, det var det Nintendo som gjorde med sitt Wii. Det Microsoft tillförde till ”casual-spelandet” med sin Kinect var ett par riktigt schyssta fälgar.

Men precis som i fallet med Wii går det ett dussin skitspel på ett bra även när det handlar om vad Kinect har att erbjuda. Men det finns några pärlor och här är mina fem favoriter:

Kinect Sports

Det är väl ingen som höjer på ögonbrynen om jag säger att detta är en ren och skär kopia på vad Nintendo redan har erbjudit oss spelare, men i ärlighetens namn är det faktiskt en aning roligare att göra det framför en Kinect. Ja, om man inte räknar med bowlingen i Wii Sports eller bågskyttet i Wii Sports Resort, förstås.

 

YooStar 2

Bli filmstjärna för en kväll. Med Yoostar 2 låter din Kinect dig att axla olika roller från diverse mer eller mindre klassiska filmer. Det fungerar faktiskt förvånansvärt bra och lockar till en hel del skratt. Mest för dem som tittar på, när du försöker återupprepa Tom Hanks prestation från Forrest Gump.

 

Dance Central

Jag har svårt att tänka mig att det finns någon som äger ett Kinect, som inte även äger ett ex av Dance Central. Harmonix bevisade verkligen att de behärskar mer än bara rock n’ roll. Dance Central blev det nya Guitar Hero och det skulle inte förvåna mig om det blir ännu mera dansande i vardagsrummen runt om i vårat avlägsna land just denna vecka, då del två precis har släppts.

 

Rise Of Nightmares

Detta är inte världens bästa skräckspel. Att du hoppar till när du spelar beror till största sannolikhet på att du försöker hugga huvudet av en zombie. Det är heller inte helt felfritt. du kommer ofta stå och svära över att det aldrig går att hugga av ett huvud på en zombie. Men Rise Of Nightmares erbjuder något annorlunda till din Kinect. Bara för det tappra försöket, är det värt att provas på.

 

Child Of Eden

Ett spel som är bländande vackert. Ett spel som har ett underhållande gameplay. Ett spel som verkligen visar vad Kinect klarar av. När du spelar Child Of Eden för första gången lovar jag dig att du kommer bli förvånad över hur precis kontrollen är. Detta är det enda Kinect-spelet där jag inte kan skylla på kontrollen när jag misslyckas eller dör. Äger du ett Kinect är det din skyldighet att spela Child Of Eden.

 

 

Där har du mina favoriter. Vilka är dina?