Som ni säkert är medvetna om så fick Playstation 3-versionen av Mortal Kombat en exklusiv karaktär i form av Kratos. Den grekiske gudadödaren passar perfekt in i universumet med sin brutala personlighet och förmåga att sprida blod med vassa saker. Xbox 360 saknar däremot en representant. Men jag tror vi kommer få se en Xbox 360-exklusiv karaktär i framtida DLC, och det är det jag tänker spekulera kring nu. Vilka karaktärer är mest troliga att passa in i Mortal Kombat? Och hur många är egentligen Xbox-exklusiva på riktigt?

 

#10 – Liten pojke (LIMBO)

Den lilla pojken som agerar huvudkaraktär i den danska indiehitten LIMBO tillhör bottenskrapet i karaktärstunnan. Han lär inte vara mer än en sista utväg, och frågan är om Ed Boon inte hellre bara struntar i att ens ha med en 360-exklusiv karaktär. Hur skulle en strid med LIMBOs protagonist se ut? Den skulle förmodligen innehålla en hel del snubblande, en hel del fallande, en hel del långsamt springande och en hel del obarmhärtig död. Men vi ska minnas att det här är pojken som dödade flera blodtörstiga jättespindlar, mordiska krigarbarn och hjärnsugande parasiter med hjälp av kluriga fällor. Så det kan vara möjligt för honom att utnyttja Stage Fatalitys till sin fördel. Det vill säg om han först lyckas att lugnt, långsamt och metodiskt placera ut en björnfälla mitt på arenan och helt enkelt ber till Gud att motståndaren råkar trampa i den – fjorton gånger.

#09 – Ilo och Milo (Ilomilo)

Ännu ett par hopplösa kandidater. Bokstavligt talat, eftersom de här två olikfärgade spröttummarna inte ens kan hoppa. Anledningen till att de placeras högre upp än LIMBO-pojken är på grund av det faktum att Ilo och Milo är två, vilket i teorin bäddar för tag teaming och double slamming. Men med tanke på deras totalt urusla lokalsinne och förmåga att hela tiden tappa bort varandra är ett genomtänkt samarbete inte att hoppas på. Lägg sedan till deras otroligt korta ben och helt meningslösa stumpar till armar och det är snart uppenbart att de två inte har något i spelet att göra. Enda chansen de har är om de rider på det äppelätande mustaschblocket, och råkar slåss mot ett äpple.

#08 – Pinatas (Viva Pinata)

Alla fightingspel måste ha ett träningsläge där man kan öva upp sina slagkombinationer. Vilken karaktär är bättre lämpad som slagpåse än en av de färgglada varelserna från Viva Pinata-serien? Men Tommy, kanske ni gnäller fram, Viva Pinata passar INTE in i Mortal Kombat. På det svarar jag att ingen annan fightingserie har haft fler missanpassade deltagare än just Mortal Kombat, och att Viva Pinata därför passar in helt utmärkt! Om de små pappersfigurerna har en chans i verkliga strider är en annan sak. Å andra sidan är det ju känt att de ÄTER VARANDRA i Viva Pinata, så nog allt finns det både brutalitet och kannibalism i dem. Om vi bara ersätter allt godis med fiskrens blir det nog ganska lyckat.

#07 – Alan Wake

Alan Wake stiger in i ringer med sin kavaj över luvtröja och ficklampan i högsta hugg. Han har en revolver med begränsad ammunition, men försöker mestadels besegra motståndaren genom att lysa ficklampan i ögonen på dem. Efter en minut blir Alan Wake trött, och söker skydd under en lampa där han tror sig vara säker. Ibland lyckas han undvika slag och sparkar när han böjer sig ner för att plocka upp manuskript, men oftast får han väldigt mycket stryk. Om Alan Wake mot alla odds skulle få tillfälle att utföra en Fatality, tänder han en röd flare och utbrister irriterad ”damn it, I’m on vacation!” Men i slutändan är Alan Wake långt ifrån en trovärdig kandidat.

#06 – Sam Fisher (Splinter Cell: Conviction)

Trots att vissa av hans tidgare spel nu finns på andra konsoler är Xbox hans hem. Ändå är han en smått tråkig karaktär. Visst, hans nackbrytande kommer väl till hands med Mortal Kombats nya x-raysystem. Och ja, han kan se i mörker med sina ikoniska night vision goggles. Men precis som Alan Wake är Sam Fisher är inte den ”bigger than life”-karaktär som Mortal Kombat kräver. Sam Fisher är dessutom alltid försenad till matchen. Han ringer sin motståndare och säger att han är där om en timma, men efter två timmar är han fortfarande inte där. När han väl dyker upp inser han att det inte är så lätt att smyga i ett sidoscrollat spel, och Fatalitys kan han inte utföra så länge det inte finns ett handfat i närheten. Fisher är dock extra kapabel mot kvinnor, eftersom han gärna läxar upp det motsatta könet med handflatan.

#05 – Meat Boy (Super Meat Boy)

Självklart ska huvudpersonen i förra årets blodigaste spel vara med och leka i Mortal Kombat! Super Meat Boy är inte bara konsolexklusiv för Xbox 360 nu när Wii-planerna gått i stöpet, han är även supersnabb och hoppar mycket högre än någon av Mortal Kombat-karaktärerna. En enorm nackdel är dock att Super Meat Boy är katastrofalt dålig på närkamp, då han gång på gång får stryk av ett litet aborterat foster i en glasburk. Eftersom han helt och hållet saknar skinn och ben är han oerhört sårbar. Det krävs bara ett enda slag för att hans innehåll ska dekorera väggar, golv och tak. En fördel är dock att Super Meat Boy kan återupplivas ett antal gånger, och under sin Fatality dyker alla tidigare inkarnationer av honom upp för att tillsammans attackera motståndaren med enorma sågklingor.

#04 – Frank West (Dead Rising)

Dead Risings otroligt fula Frank West är lite av en potentiell joker bland de mest uppenbara kandidaterna. Trots att han nu även går att hitta på PS3 så är Dead Rising fortfarande 360-exklusivt. Ja, spelet finns även på Wii, men för det första gills det inte eftersom det sög, och för det andra gills Wii inte som en riktig konsol. Så håll käft. Även om hans klädval och otränade fysik inte riktigt passar Mortal Kombat, så har han trots allt en väldig talang för blodiga slagsmål mot blodtörstiga och spektakulärt extravaganta galenpannor. Med motorsågar, basebollträn, stolar, flaskor och parkbänkar som vapen känns det nästan som att han hör hemma mer i Super Smash Brothers. Frank West kommer klara sig bra i ringen, och har en hel uppsjö av kapabla Fatalitys att välja mellan. Eller vad sägs om att slå huvudet av motståndaren med en godisautomat, för att sedan fotografera det slaktade liket och skicka bilderna i ett kuvert till offrets mamma.

#03 – Master Chief (Halo)

En riktigt ikonisk Xbox-representant om det någonsin fanns en, och mer rutinerad än Kratos. Master Chief är både en ståtlig och skräckinjagande uppenbarelse tack vare hans storlek, men även på grund av hans Mjolnirdräkt som tillåter honom att hoppa högre än alla de andra. Utrustningen får honom även att smälta in bra i Mortal Kombat tillsammans med karaktärer som Cyrax. Även om laserpistolerna inte orsakar mycket splatter kan Master Chief ändå bli brutal med hjälp av två energisvärd som han dualwieldar med lätthet. Spartanen faller dock lite på sin Fatality, där han helt enkelt bara teabaggar sitt fallna offer, för att sedan åka iväg i sin buggy som sedan kraschar i ett träd.

#02 – Marcus Fenix (Gears of War)

En fruktad motståndare som är expert på tunga meleeattacker, och förmodligen en av de allra mest uppenbara karaktärerna att trycka in i ett Mortal Kombat som konsolexklusiv karaktär. Marcus Fenix är ingen främling för övervåld, då han till exempel för nuvarandre redan befinner sig i ett spel där man både kan stampa sönder motståndarens huvud, samt slita av en av offrets armar och slå ihjäl honom med den. Sin Fatality utför han såklart med sin älskade lancer, med vilken han sågar sönder sin motståndares inälvor tills det inte finns något kvar av dennes torso, för att sedan sätta sig under ett träd och tjura i slow motion till tonerna av en nedstämd pianoslinga.

Och den jag helst vill se…

som konsolexklusiv karaktär…

i Mortal Kombat…

till Xbox 360…

är ingen annan än…


#01 – Steve Ballmer (CEO, Microsoft)
 

Hell. Fucking. Yeah! Ingen fuckar med Microsofts verkställande direktör Steve Ballmer. Inte Master Chief, inte Marcus Fenix, inte Sam Fisher och inte Frank West. Steve Ballmer är inte bara deras chef, han är även fucking loco. Tror ni mig inte? Titta då på ett klipp av Ballmer på scen, och ha i åtanke att han beter sig sådär trots att han inte har någon motståndare på scenen att utkämpa en kamp på liv och död med. Sådär aggressivt studsar han omkring när han håller föredrag inför en vänligt inställd publik där ingen hotar hans liv. Skulle ni vilja stå på den scenen med honom, och veta att han tänker göra allt för att avsluta din tid här på planeten? Nej, just det. Det vill inte jag heller. Steve Ballmer är den hårdaste, coolaste, blodtörstigaste och helt jävla sinnessjukt galna motherfuckern av alla Microsofts karaktärer. Därför vill jag se honom som Xbox 360-exklusiv slagskämpe i Mortal Kombat.