Emily är inte som du och jag. Emily är lite annorlunda, lite coolare. Hon är 13 år. Hennes bästa vänner är fyra katter vid namn Mystery, Sabbath, Miles och Nee Chee. Hon hatar rosa, den färgen är hennes värsta mardröm. Hon klär sig i samma svarta klänning varje dag. Hon älskar matematik och vetenskap. Hon lyssnar helst på gammal punk och rock. Som sagt, Emily är lite coolare än vad jag var, när jag var 13 år, eller som det står på hennes hemsida: Emily is an artist, an inventor, a scientist, a skater, a rocker and an individual! Skulle det ha gjorts en liknande beskrivning av mig när jag var 13 år hade den sett ut ungefär så här: Ludde är talanglös och bröstfixerad!
Men förutom alla Emilys coola intressen och hennes olika talanger, finns det en sak som gör att hon är mycket, mycket tuffare än både dig och mig. Hon har nämligen fått ett alldeles eget TV-spel, rättare sagt ett spel till Nintendo DS. Ett spel med titeln Emily The Strange – Strangerous.

Emily behöver din hjälp!

När jag för första gången fick nyss om att det skulle komma ett spel baserat på ”varumärket” Emily The Strange, blev jag förvånad och undrade hur sjutton någon skulle kunna göra ett spel av denna, visserligen väldigt coola tjej? Hon kändes helt enkelt inte som ett bra spelmaterial. Nu när jag har spenderat ett flertal timmar med Emily i min hand kan jag ärligt säga att mina farhågor var felaktiga. Det har gått alldeles utmärkt att göra ett spel av och med Emily i huvudrollen. Inte helt oväntat styr du Emily, allt med hjälp av stylusen, i bästa peka och klicka – anda. Ditt uppdrag är att ta reda på vad som har hänt med dina fyra bästa vänner, alltså dina katter. Det verkar nämligen som om de har blivit kidnappade. Som jag tidigare nämnde styr du Emily med hjälp av stylusen och när hon passerar/kommer nära något av värde/intresse märker du det genom att det blir små kugghjul där du håller pennan. Detta innebär även att det blir dags att integrera. Detta sker antingen genom ett mini-spel eller ett pussel. Genom att klara av och lösa dessa tar du dig vidare i spelet och vidare i din jakt på din fyra vänner. Ju längre in i spelet du kommer, desto klurigare blir pusslen och mini-spelen, men som tur är kan du under din resa hitta godsaker, som du kan använda för att ”köpa ledtrådar”, som jag lovar att du kommer att behöva.

Förutom att Emily The Strange – Strangerous bjuder på ett rätt så underhållande gameplay (om du gillar peka och klicka äventyr) så levererar det även en helt underbar atmosfär. Kanske rent utav en av den bästa jag fått med ett DS i min hand. Den grafiska stilen i samklang med det härligt skruvade soundtracket gör att det är en fröjd att både titta och lyssna på detta spel. När det råder en så otroligt spelbrist till Nintendos bärbara just nu (läs: 3DS) kan jag varmt rekommendera dig att ta en närmare titt på Emily The Strange – Strangerous. Tror inte du kan hitta en bättre kompis att göra dig sällskap i hängmattan i sommar!

Fotnot: Är du helt bakom flötet och inte har en aning om vem Emily The Strange är, råder jag dig att besöka hennes hemsida