Gamla Nintendo 64-shootern GoldenEye kommer få en HD-uppgradering till Xbox 360 och Playstation 3 under hösten. GoldenEye – Reloaded kommer denna version att heta. Jag skriver denna version då det faktiskt finns en annan uppdaterad version av GoldenEye, men många verkar ha missat den. Det är kanske inte så konstigt. Den släpptes på en konsol som bara spelas på av barn eller fulla vuxna, om man får tro herr Berglöf från Radiogamer.

Jag pratar så klart om GoldenEye till Wii, som kom ut förra hösten i samband med James Bond 007: Bloodstone (en tredjepersonskjutare som jag uppskattade). Eftersom det kom till Wii fick det förstås inte den uppmärksamhet jag tycker det förtjänade. Distributörer verkar inte vilja lägga mycket möda på att göra folk uppmärksamma på Wii-titlar – om det inte handlar om ett nytt Mario-spel förstås.

Jag tycker det är riktigt synd. Spelet är en riktigt kompetent shooter och kontrollen fungerar otroligt bra. Jag skulle nästan säga att det, ur en kontrollsynpunkt, är ett bättre FPS än vad Metroid Prime 3 är, men bara nästan. Det var en fröjd att åter få uppleva James äventyr som jag gjort så många gånger förut (fyra för att vara exakt) på mitt N64 fast med lite bättre grafik (ja, bara lite, det är Wii vi pratar om, eller hur?) och på en avsevärt större TV-ruta.

Så långt var allt frid och fröjd, men så var det då det här med multiplayer, den absoluta största behållningen med 007:s gamla konsolsuccé. Självklart kan du spela med delad skärm, som på den gamla goda tiden, men det går även att göra det online! Tyvärr var det inte vidare lyckat. I ärlighetens namn fick jag inte igång en enda match, det enda tillfälle jag försökte. Detta beror förmodligen på att det enbart är jag som äger detta spel. För det kan väl knappast bero på Nintendos onlinetjänst?

Så ni kan nog förstå mig att jag är upp över öronen pepp på att äntligen kunna få spela GoldenEye över nätet när det väl hamnar i min krysslåda. Jag är ingen onlinespelare egentligen, men hallå det är Golden-jävla-Eye vi pratar om. Vi syns i höst – pax för att vara Oddjob!

Fotnot: Ludde Lundblad är väl medveten att han i denna text är ovanligt hård mot Nintendo och Wii, vilket inte alls hör till vanligheterna. Detta, hälsar han, beror på den frustration han känner över att inte fler uppmärksammade GoldenEye till Wii, när det släpptes. Egentligen är han således arg på den stora massan som inte införskaffade det och gjorde det omöjligt för honom att spela det enda spel han vill spel online