Retroresan

Han har onda ögon, nu måste vi besegra honom!

Ocarina of Time – I säsongens sista spelavsnitt tar vi oss an den nyaktuella klassiskern från 1998. Vi har ridit på Hyrules öppna fält och simmat i de mörkaste av vattentempel. Anders har också spelat en rejäl bit i Final Fantasy V till sagostunden som gör sitt längsta segment hittils. Som grädde på moset har vi dessutom en liten överraskning. Lyssna och njut!

Musik

Retroresan: Han har onda ögon, nu måste vi besegra honom!

Kommentarer

 1. Angående snacket om hamburgare i förra avsnittet så tycker jag så här.
  1. Burger King (håller också med Norrbaggen om att Pommes Fritten är godare på BK)
  2. McDonalds
  3Max (Max är de enda av dem som inte har 100% nötkött i sina burgare)

  Och om ni vill ha en riktig lyxburgare kan ni ju alltid göra som Gamereactor-Petter och köpa entrécote och högrev och allt vad han gör av och mala egen köttfärs som ni steker egna burgare av. Då blir det nog riktigt gôttigt.

 2. Samson Wiklund skriver:

  @Peter: Här är de bästa jag smakat
  http://www.tusenoch2.se/

 3. ReDead skriver:

  Riktigt riktigt bra avsnitt! 🙂 Alltid kul med gäster, något som ni borde ha mer av nästa säsong, tycker jag!

  Apropå nästa säsong, då har jag en liten fråga. Nu när Nintendo 3DS är släppt sedan några månader, och PSVita kommer till hösten, räknas Game Boy Advance som retro nu? Man brukar väl säga två generationer bakåt, vilket GBA nu är. Skulle ni kunna tänka er att ta upp GBA-spel i nästa säsong? Eller känns de fortfarande lite för nya?

  Tack för en underbar säsong, när ni åter igen drar igång till höst så ska jag försöka vara med på så många resor som möjligt! Ha det bra! 🙂

 4. Lightforce skriver:

  Riktigt bra avsnitt och tack för den här säsongen ser framemot mer i höst!<3 🙂

  Mvh Marcus

 5. Tobias skriver:

  Sitter och lyssnar på när ni snackar om Transformers 3 och måste säga att det är den största besvikelsen av alla! Det är alldeles för mycket fokus på människorna, vem fan bryr sig om dem när man ser en film som heter TRANSFORMERS! Sen kan man fråga sig hur man man kan låta Ironhide dö så kort in i filmen? De kunde väl skjuta en av de där Nascar-bilarna som knappt blev presenterade istället? Sen kunde de haft med så många coola transformers som tex Insecticons, Dinobots eller varför inte Omega Supreme?!
  Kändes verkligen inte som en film om transformers. Usch!
  Det var lite om det.. hehe. Måste även säga att fan vad gött det är att lyssna på er och Anders har till och mer fått mig att börja med Final Fantasy 4. ha de!

 6. Kong skriver:

  Synd med säsongsavslut, men ni behöver väl som alla andra lite ledigt. Ni avslutar med flaggan i topp, bra avsnitt med toppengäster också. Bra längd på avsnittet dessutom! Nu laddar vi upp oss så fortsätter vi att bråka i höst!

 7. Fobb skriver:

  Tack för ett toppenbra avsnitt och en riktigt bra säsong 🙂 Har nu lyssnat på Retroresan i snart ett år, då jag började lyssna mot slutet av förra sommaren.

  Funderar på att ta mig an Final Fantasy 5 nu under några ljumma sommarnätter i stugan på landet. Är mest sugen på 5:an för att den är aktuell i podcasten nu, men funderar på om jag inte borde börja med 4:an? Spelar det någon roll?

  Håller annars med T4 om att Link’s Awakening är ett fint spel. Var länge sedan jag spelade det ska sägas, men minns att jag gillade den lite mer melankoliska känslan i spelet. Får önska er och alla andra lyssnare en riktigt trevlig sommar!

 8. Marcus Svensson skriver:

  Ett mycket underhållande avsnitt! Och som Zelda-fantast blev det en ännu kryddigare avslutning på säsongen:) Kul att höra lite ingående diskussion kring ett spel man själv så enögt alltid höjer till skyarna! Till nästa säsong ser vi ut att förbereda en tråd på vårat forum enbart för Retroresan-that’s how good you guys are:) Ta lite skön ledighet så hörs vi till hösten igen!

 9. Trazh skriver:

  Varning, här kommer en wall of text!
  Som så många gånger tidigare, så måste jag tacka er. Tack för ett enastående avnsitt och så skönt att få höra er prata om en del från min favoritserie Zelda. Det var magiskt att sitta mitt i natten jag och en kompis och inte höra något annat än erat Zelda-snack tillsammans med roliga gäster.
  Men en liten grej riktad till Anders angående att han föredrog Metal Gear Solid på den tiden. Precis som dig angående Zelda, så har inte jag spelat MGS, men spelade Ocarina of Time då. Så ska ta mig an Metal Gear Solid snart, kolla om det är så bra som du säger, fast med dagens ögon och skriva om det. Ska bli intressant. 😀

  Ni nämnde lite kort om vad ni ska ta upp i säsongsavslutningen, men detta skulle jag vilja höra:
  Säsongens bästa retroresanspel
  Säsongens sämsta (Tintin..?)
  Något spel som överraskade i säsong 2?
  Höjdpunkter i säsong 2 av retroresan?
  Hur ser framtiden ut?

  Säsong 2 var bättre och jag vill tacka för ni förgyllt varje fredag genom året. Ser fram emot nästa säsong redan, men nu får ni ha en skön och väldigt välförtjänt semester.
  Kramkalas från Trazh!

 10. Avgrundsvrål skriver:

  Enastående episkt avsnitt. Retroresan med Spelradion kombinerat, det är som en dubbel inbakad kebabpizza!

  Lite sen kommentar att skriva nu kanske, men Ganon i Ocarina of Time gör den snyggaste entrén av alla slutbossar någonsin. Under hela spelet har alla bossar en undertitel, som Volvagia: Subterranen Lava Dragon och även Ganondorf: Great King of Evil. Men när Ganon till sist dyker upp så presenteras han bara som Ganon, han är för cool för undertitlar! DET är facking hardcore!

 11. Oldgast skriver:

  Ohohoo mest episka jag har hört i en podcast när Spelradions intro tonade in. Undrade först vad som hände. Detta avsnitt kvalar sig in bland de absolut bästa podcast-avsnitt någonsin tillsammans med exempelvis avsnitt 90 med föravsnitt av Spelradion.

  Kul att ni gilla mina flip flop. Och Anders!
  just det, Just Det, JUST DET!!!

  Förresten sista avsnittet för säsongen plus att jag har lämnat iTunes-recension. That calls out for a:
  STRRIMLAREEEEN!!!

 12. metalslime skriver:

  men damn vad ni höjer denna.. får nästan ta å lyssna in på vare är för någe..

 13. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Max är nummer 1, BK 2 och McDonalds sist för mig…

  Aldrig lyssnat på Spelradion men det var trevliga gäster det där!

  Min version av Final fantasy V har börjat bugga! Om de pengar jag får efter en strid överstiger det jag redan har innan striden så dras det bort i stället för att läggas till. Men om jag får pengar i en kista så brukar det vara så mycket att jag kan springa bort och spendera det någonstans innan jag blir av med det. =/ (Om detta trots allt inte är en bugg utan jag som gör något fel så skulle det vara trevligt om någon kunde skriva något om det)

  Kommer nog inte hinna klart med FF5 innan sista avsnittet, skaffat 2 av de 4 föremål man ska ha för att kunna plocka på sig de 12 coola vapnen. Har också den ultimata vita och svarta magin nu.

  Just nu så gillar jag fortfarande 4:an mer, men jag känner att 5:an skulle vara roligare att köra om lite mindre seriöst, så man får testat alla olika klasser ordentligt.

  Ha en trevlig “semester” 😉

 14. Jickel skriver:

  Tack grabbar för ytterliggare en grym säsong! Jag installerade till slut iTunes för att äntligen kunna lämna en recension till er. Kanske inte hinner dyka upp innan sändning men förhoppningsvis kan den pusha upp er liiiite under sommaren så någon retronörd i garderoben upptäcker er och vågar komma ut. 🙂

  Jag tyckte om Ocarina of Time när det begav sig men har svårt att riktigt höja det till skyarna. Det klickade liksom aldrig riktigt. Några månader senare var jag hemma hos en polare och såg Metal Gear Solid, det dröjde inte länge innan det stod en ny konsol i mitt rum och N64:an började samla damm.
  Med det sagt tycker jag ni ska ge Majora’s Mask en chans, det är ett mycket mer intressant spel både spelmekaniskt och handlingsmässigt. Själv MÅSYE jag verkligen sätta mig ner och spela genom A Link to the Past, denna gång utan hundar-som-kan-trycka-på-reset-efter-två-osparade-timmar i närheten. Tycker ni GBA-versionen gör spelet rättvisa?

  Ser fram emot säsongsfinalen, men mest att få höra er igen, fräscha och utvilade, efter sommaren! 🙂

 15. T4 was Here skriver:

  Jag börjar med att säja: McDonalds är bäst på grund av den underbara Ostdippen.
  Och att Transformers 3 är i comic form, tack vare John Barber, guld medalj till karn säjer jag!
  Så, in ville ha The Origen of TeeFour, huh?
  Well, it all started när jag var liten och ett nick till spel och sajter.
  Men när Raptor4 visade sej var upptagen byte jag från min favorit dinosaurie får min favorit bok till min favorit Digimon, Tentomon, robot nycklepigan!
  Min lyckotal fyra fick såklart stanna och jag använde mitt nya nick Tentomon4 till all från Steam till PSN som jag använder än i dag när jag spelar mitt favorit multiplayer spel: WAR FOR CYBERTRON.(Men in har det till 360 antar jag så…)
  Men när jag blev stor nog att börja trolla +4chan tyckte det var litte… *host*
  Så jag kortade ner det till graffti-aktiga tagen T4 was here.
  Jag kör med filosofin “unik and lame over generic and cool”.
  Så det var det, hoppas det räcker eller måste jag rita en comic about it?
  Also min nörd typ är Samlare. Gammalt, nytt, spel i alla former, leksaker, tidningar, mest Ninja Turtles och Transformers men också anime, manga, Tintin, mecha, retro reklam, Green Lantern, film jag aldrig har tid att se, Kamen Rider, bilder, böker, saker jag laddar ner, you know, Stuff!
  Och jag måste slåss med mina smålänska gener varje gång.
  Men det stoppar inte mej får att var en hardgamer också.
  Well det var all jag tänker säja om mej, över till er.
  Skoj med litte crossover, som den gången Spiderman slogs mot Megatron. Alltid välkomet.
  Men jag trodde faktist att ni skulle prata om hela serien som i andra avsnitt om Megamen, igelkottar och rörmokare, vilket gör att min Link awakening rant hela fel ute. Nåja jag får reposta den igen när ni spelar det nångång.
  Och jag är en av dom konstiga pervos som faktist gilla Navi och Ruto.(men Midna är bäst!)
  Sagostunden är lika bra som alltid även om den känns litte rushad av natuliga andledningar.
  Kommer hålla en låga för FF9 tills du/ni spelar det.
  Det var all jag har att säja till detta näst sista avsnitt.
  GLAD SOMMAR, har det bra och hoppas att ni klara er undan solbrännan, maneterna och mördaraljerna när ni badar eller nått.
  TeeFour out.

 16. T4 was Here skriver:

  PS. Tack för att ni grattade mej och förlåt för alla stav fel.

 17. Avgrundsvrål skriver:

  Sitter här och skakar av abstinensbesvär nu, ska det vara så? E det så? Ska det vara på det här viset? Va, va, va?!

 18. Anders Brunlöf skriver:

  Avgrundsvrål: Ja vi blir försenade, som vanligt 😉 Vi utannonserade på Twitter och Facebook, men det är inte alltid man ser sånt.

  Troligtvis har du avsnittet på söndag.

 19. Avgrundsvrål skriver:

  Jo jag erkänner, det jag såg faktiskt. Ni är förlåtna, ni är generellt riktigt bra på att hålla tiderna för podcasten måste medges, men vad hände med Skitsnack för juni då? Enligt den här sidan så är den mystiskt försvunnen. :O

 20. Anders Brunlöf skriver:

  Det är också på väg. Vi har haft sjukt mycket att pyssla med och förhoppnings mättar säsongsavslutningen en del (det blir långt).

  Skitsnack ska sedan spelas in när tid finns, men vi prioriterar vanliga avsnitt i nuläget. En rolig nyhet, som jag kan berätta exklusivt för dig, är dock att ni kommer få Skitsnack även under vår semester. 🙂

 21. Avgrundsvrål skriver:

  Åh, det är ju kalas! 😀

  På tal om Skitsnack, ni brukar ju inte ha gäster (säger ni) men ni borde fan ta in Mckorv som gäst i ett Skitsnack avsnitt nån gång. Speciellt nu när han ändå börjat podcasta (Korvcast kallade han det tror jag).

  Anyways, hoppas ni får en grym semester! 🙂

 22. Anders Brunlöf skriver:

  Woot! KorvCast, here I come!

 23. Lephyrius skriver:

  Jag förstår dig inte alls Anders. McDonalds är det sämsta som har hänt!
  Max funkar och är bäst av dom tre.

  Links awakening eller A link to the past? Omöjligt val!

  Det kan vara så att eftersom Insomniac, Sucker Punch och Naughty Dog har samma utgivare(SONY) så vill inte SONY konkurrera med sig själv precis som EA inte vill släppa alla sina spel samtidigt.
  Dessutom har dom olika spelmotorer men vissa saker är samma i dem så de kör inte med samma motor för Ratchet Clank som Infamous eller Uncharted men många komponenter är samma.

  Kul att Kristian och Johan var.

Skriv en kommentar