Retroresan

Det är väl fan klart jag är bitter!

I en slags bitterhets har Anders slagits för att Battletoads ska tas upp i Retroresan och till slut gav Samson upp. Slutresultatet är ett långt och balanserat avsnitt där vi diskuterar Super Meat Boy, Turtles, Capcom, wrestling och en massa annat som inte har ett dugg med spelet att göra. Däremellan pratar vi också om Rares ökänt skitsvåra spel.

Musik

Kommentarer

 1. Tony Emmeborn (sbjihp) skriver:

  Yes, äntligen! Fredagen på jobbet räddad!

 2. Ivan skriver:

  Citerar föregående kommentar utan att klippa och klistrar. Säger istället att jag håller med!

 3. Mikael Brolin skriver:

  Oboy! Ett Battletoadskalas, det här kommer bli trevligt! 🙂

 4. Shotgun Facelift skriver:

  Fy fan Anders jag måste bara säga en sak ang. ett skitsnack-festivalavsnitt!! Du hyllade Infamous och kände dig ensam i hela världen med att älska det! Jag började spela det för några veckor sedan och har nu 100%:at det för att det var så JÄVLA BRA. Så förbannat seamless hur världen och Cole fungerar tillsammans, och bara sjukt nice att springa runt och “kötta” i total frihet! Det är typ det första spelet någonsin där jag bara sekunder efter att ha klarat det som god kör om HELA spelet igen som ond! Ser fett fram emot tvåan nu! Ville iaf tillägga att YOU ARE NOT ALONE 😀 puss. Nu blir det BattletoadsTIME!!

 5. ReDead skriver:

  Bra avsnitt, som vanligt! 🙂

  Har en fråga till er. Har ni några bra tips på handkontroller till PC? Måste verkligen skaffa en sådan, har ju bland annat Super Meat Boy liggandes sedan förra Humble Indie Bundlen, och jag vill helst spela det med kontroll. 🙂

 6. Trazh skriver:

  Bästa. Födelsedagshälsningen. Ever.

  Tack. <3

 7. Johan Jöneborn skriver:

  Bra jobbat! As usual.

  Gott att höra att det inte bara var jag som blev lite bitter över det här spelet, nära ett nervöst sammanbrott var man ju utan tvekan.

  “Indiana Jones! Greatest Adventures” har jag spelat förr.
  Minns inga varma känslor utöver att det var Indy och ett rätt så schysst Lucas-Arts spel men jag kan ju missminna mig.

  Får se om jag orkar ta mig an det, gör jag det så slänger jag upp en till kommentar i veckan.

  /JJ

 8. Scruffy looking skriver:

  Äntligen är allt tillbaka till det normala. Pappaledigheten är slut och jag får hänga med Retroresan igen. Hur skulle jag kunna veta att en sådan saknad kunde infinna sig så snart. Ujujuj, jag vet knappt hur många avsnitt jag har missat. Men nu är man back on track igen. Så skönt. Gött att höra era röster igen gubbar!

 9. oldgast skriver:

  Riktigt roligt avsnitt faktiskt. Skönt att veta att Krang är med även sista säsongshalvan!

 10. Bambilicious skriver:

  Äntligen har även jag lyckats hinna ikapp!

  * First things first: ni är bäst! <3
  * Jag hittade er efter att Samson gästat Spelklassiker Musik!
  * Ni har skänkt mej så många leenden och fina stunder så det finns inte.
  * Jag fällde _riktiga_ tårar, i kön i matbutiken, när jag lyssnade på säsongsavslutningen i säsong 2.
  * Jag skäms att jag inte var förbi RSM förra året, när jag ändå bodde alldeles i närheten..
  * Sist men inte minst, jeflar vad bra ni är! <3

 11. Ivan skriver:

  Detta är sista gången jag skriver att det var ett bra avsnitt…..börjar bli lite tröttsamt…..säger ist när det fanns något jag inte tyckte om 😛

  Ser fram emot Arkiv X-avsnittet 🙂
  Ser fram emot RSM
  Ser fram emot ett kramkalas med Anders
  Ser fram emot ett kramkalas med Samson
  Ser fram emot gruppkramkalas med Samson och Anders
  Ser fram emot att skåla jäger med Anders
  Ser fram emot att skåla whiskey med Samson
  Ser fram emot PS vita 😀

  KRAM

 12. Ivan skriver:

  Nu antog jag helt utan vidare att det blir någon slags tillställning i samband med RSM……. Kanske inte blir så men…

 13. T4 was Here skriver:

  Heh, i Nintendo Power serien av Battletoads så var det faktist producenten som var boven.(typ…) Se själv men denna reviewn av CR!
  http://blip.tv/familiar-faces/familiar-faces-43-battletoads-4422913
  Täcker även pilotavsnitet av teveserien.
  Hörde en skoj intervju men en av ders skarpare på Moonbase2 en gång by the way. He did not gave a fuck.
  Och SHIT, jag glömde helt bort att spela Final Fantasy IX i vintras.
  FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!

 14. T4 was Here skriver:

  Ja just det, jag glömde.
  Battletoads vs Double dragon.
  Nu det är ett skoj spel, lättar att spela och mera våld.
  Testa det om ni kan nån dag.

  T4 out

 15. Ebriusum aka Ebbeföfaen skriver:

  Min relation till Indiana Jones är ju inte sådär att jag dyrkar filmerna sönder och samman, snarare så att varje gång jag hör Indiana Jones så gör mitt huvud om namnet till In Diana Jones (Dålig porrparodi) då jag som finnig snorvalp såg dessa förbjudna filmer i en väns gillestuga. Men filmerna är väll trevliga samtidigt som jag med all säkerhet hade gillat spelet mer om jag tyckte bättre om filmerna.

  Presentation:
  Ser ut som Star Wars spelen till samma maskin, låter lika bra som Star Wars spelen till samma maskin, licensen är lika bra omhändertagen som i Star Wars spelen till samma maskin. Det ser bra ut, sprites som rör sig snyggt, varierade miljöer som hela tiden gör throw-backs till filmerna, saker som rör sig överallt men som samtidigt inte stör och helt ok bakgrunder gör det rent visuellt till en trevlig upplevelse.

  Greppet att föra berättelsen framåt med stillbilder från filmerna är ju smidigt men samtidigt så håller ju inte de lågupplösta bilderna alls med dagens mått mätt, det är dock förlåtet då spelet inte är gjort med dagens mått i åtanke.

  Ljud:
  Låter väll ok, OST från filmerna är ju med även om det inte låter jättebra och repeterar sig själv lite väl ofta stundtals. Ljudeffekterna funkar väll men inte mer, skulle vilja ha lite mer oomph i piskljudet samtidigt som jag tycker just det ljudet låter bättre här än i Super Castlevania 4.

  Kontroll:
  Kontrollen är bra, lite bökig att komma underfund med bitvis men gör det som den ska på helt godkänt sätt. Det tog mig ett liv eller två innan jag kom på att man kunde rulla och av någon anledning satte sig aldrig pisksvingandet i ryggraden men det kan jag ju även beskylla mig själv för. Saknar dock funktionen att piska nedåt när man hoppar och vart är showoff moves från Super Castlevania? Trodde dem var ett krav i alla spel med en piska.

  Gameplay:
  Hoppa, piska, skjuta sig igenom ett lagom antal banor är kul, spelet är roligt helt enkelt. Det finns ju dock en del större brister, bland annat så tycker jag bossfighterna saknar känslan av episkhet (Detta kan ju också bero på min egen brist på intresse för film-serien) och alla banor som självscrollar förstör så inihelvete för spelet att dem borde tas bort helt och hållet.

  Banan där man springer från den stora stenen (typ bana 3 eller nått) dog jag på 3 gånger, sen blev jag förbannad och höll helt enkelt in höger och spammade hoppknappen. Detta resulterade i att helt felfritt klarade banan, samma sak funkade även under min andra genomspelning på en svårare svårighetsgrad. Jag kan ju tycka att en bana som “ska” klaras på detta sett helt enkelt borde strykas från spelet.

  Hitboxen på Indi och hans fiender funkar heller inte helt 100%, herr Jones själv är ju i bästa hacker manér helt immun mot headshots och kan piska genom väggar. Om man hade spelat som Herr Jones i valfritt modernt FPS hade alla noobs anklagat en för att fuska. Men man vänjer sig snabbt och hitbox problemet stör inte nämnvärt efter ett par banor.

  En sista sak angående gameplay … använder man någonsin pistolen om man samtidigt bär på piskan? I mitt fall är svaret i alla fall NEJ.

  Utmaning:
  Lättare banor än i Star Wars spelen, lättare bossar än i Star Wars spelen (de få bossar som finns), lättare och bättre “special banor” än i Star Wars spelen.

  Pizza:
  Detta är en pizza från den där pizzerian man gick till när man hade paus på sitt helg lan som ung. Man känner pizzabagaren, han känner dig och dina vänner och vet också vilka pizzor ni normalt beställer. Men just idag känner du dig lite dålig i magen och väljer således bort tabascon och den färska chilin från din pizza.

  Det du då får är visserligen en bekant köttfärs pizza med god ost och en söt och god lök på men den är inte lika bra som de tre andra gångerna du ätit samma pizza, mycket på grund av din egen dåliga mage som tvingade dig att välja bort två viktiga komponenter.

 16. Ebriusum skriver:

  BTW, har fortfarande inte klarat Battletoads …

Skriv en kommentar