Så var det dags för den tredje delen i den här serien där jag försöker uppmärksamma skådespelarna bakom spelvärldens mest kända röster, och ibland berättar vilka andra spel ni kan ha hört dem i. Den som inte redan kikat på de två första delarna kan hitta del ett här och del två här.

ARMIN SHIMERMAN (Andrew Ryan, Bioshock)

 

LOGAN CUNNINGHAM (Rucks, Bastion)SUSIE BRANN (Alice Liddell, Alice: Madness Returns)ROGER JACKSON (The Cheshire Cat, Alice: Madness Returns)(Är även rösten i telefonerna i Scream-filmerna!)

 

ELIAS TOUFEXIS (Adam Jensen, Deus Ex: Human Revolution)ERIK DELLUMS (Three Dog, Fallout 3)DOMINIC ARMATO (Guybrush Threepwood, Monkey Island)CHRIS SUTHERLAND (Banjo, Banjo Kazooie. Announcer, Killer Instinct.)(C-c-c-combo breaker-rösten är samma röst som Banjo!)

 

CLAUDIA BLACK (Morrigan, Dragon Age: Origins)KATE MULGREW (Flemeth, Dragon Age: Origins)NOLAN NORTH (Personality cores, Portal 2. Turrets, Portal 2.)


(DEN jäveln, IGEN!)


STEPHEN MERCHANT (Wheatley, Portal 2)J.K. SIMMONS (Cave Johnson, Portal 2)ED BOON (Announcer, Mortal Kombat. Scorpion, Mortal Kombat.)MICHAEL IRONSIDE (Sam Fisher, Splinter Cell)JODIE FORREST (Jade, Beyond Good & Evil)JOHN LOWRIE (Sniper, Team Fortress 2. Citizens, Half-Life 2. Radio voice, Left 4 Dead.)


(Och han är gift med skådespelerskan som gör rösten till GLaDOS!)


QUINTON FLYNN (Raiden, Metal Gear Solid)ROBERT CLOTWORTHY (Jim Raynor, Starcraft II)