Retroresan

Capcom hjärta Disney 2

I säsongens andra avsnitt avhandlas två spel med extra mycket retrovibbar, då både Duck Tales 2 och Chip ‘n Dale: Rescue Rangers 2 placeras under lupp. Vi minns tillbaka på spelens föregångare, serierna som de baseras på och Anders minns sin tid på sjukhus.

Till nästa vecka spelar vi de två första delarna i Metal Gear-sagan till det lite udda MSX-formatet. Vi ser gärna att ni också följer med och spelar med oss, lämnar kommentarer och på det sättet deltar i resan.

Musik

Kalle Ankas släktträd

Retroresan: Capcom hjärta Disney 2

Kommentarer

 1. Ape skriver:

  Skitbra avsnitt, spelade Duck Tales(1) inför avsnittet och Anders minns rätt man måste trycka neråt när man ska hoppa på käppen så Samson – Anders 1-1. Ser framemot Metal Gear avsnittet.

 2. ReDead skriver:

  Ifall jag inte hinner lyssna färdigt idag och kommentera, så grattis Samson! 🙂

 3. Andreas skriver:

  Trodde faktiskt inte du hade en 360 Anders, bara därför jag inte ville bli din vän på det formatet. Tror vi är polare på PS3 dock.

  Och Samson, insåg faktiskt att jag redan var vän med nån mongobongo (eller vad du nu heter) på 360 men då var kommentaren redan postad. Minns att jag blev sur när du gick om mig i Super Meat Boys high-score-tabell, och det med råge dessutom. 😛

  Nu ska jag lyssna vidare på avsnittet… 🙂

 4. Anders Brunlöf skriver:

  Andreas: Ja det har ju varit lite till och från med det. Hade en förut, som blev bannad. Nu har jag skaffat en ny, fast väldigt begagnad och troligen på väg att ge upp. Men jag är tillbaka på Live, för stunden i alla fall.

 5. Kim Simonsson skriver:

  Tack för ännu ett bra avsnitt! Ska bli riktigt intressant att höra era åsikter om metal gear 1 & 2 nästa vecka.

  Angående värde på spelen kan jag flicka in med att jag sålde Chip ‘n Dale: Rescue Rangers 2 för 4200kr på tradera förra året. För att få denna summa måste spelet givetvis vara komplett, äckligt bra skick och SCN-märkt.

 6. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  Försökte spela med er denna veckan, dels brist på tid dels brist på motivation, testade Chip and Dale 2 tyckte det var för lätt och tråkigt, kom till 3e banan under 5 minuter.

  Ska lyssna med ett öra vad ni tyckte nu på väg upp till Gbg, i handen och det andra örat Zelda 3, för att hedra Samson på hans födelsedag! Grattis Samson! Hurra!

  Ska försöka hänga med nästa vecka dock ty jag också är en Kojimafan. Gar subsistance men vill inte öppna det, får nog fulspela det. HDremakesen släpps i oktober vill jag tro. Hejja Kojima!

  Hejja Retroresan

 7. Skitmysigt att ha er tillbaka grabbar. För min del funkar det perfekt utan sagostund. Helt fokuserat på spelen och sådär härligt snackigt, I digg!

  Såhär tycker jag retroresan är som bäst… minus kängan till “Strider” förstås, sånt gillas INTE!

  Puss

 8. T4 was Here skriver:

  Om jag mot all för skulle hänga med er så är jag den killen som sitt på sedan av och säjer bara mmm ja, öö nä och hmmm.
  Tills det kommer något som jag vill prata om och börjar spy ord.
  Och som en sypa blir det lite fel och överallt.

  So Ducktales! Where to start…
  Well jag tycker nog bätter om post-bubba eran mest after som det var då föräldrana började spela in Disney Dags på SVT.(med nalle pu och kort filmer som bonus)
  Tidrese arc-et är fotfarande en personly favorit.
  Den har allt(jag gillar)! Tidmaskin powered by isglass, dinosaurier, Ancient chinese secret giant robots(chicks dig ’em), grottmonster och avsluts med en diamantfontärn. Så boss!
  Min favorit avsnitt av Resuce Rangers är det där Puff byte plats med en ALIEN shapeshifter, inte det bästa äventyer kanske med det stoppar det inte från att vara en rolig historia. Höhö, Örk-bullar!

  Att Don Rosa är en av dom bästa är helt rätt.
  Och om du behöver några comic läsar tips så här får du några.
  IDW’s Teenage Mutant Ninja Turtles #1 från min förra post men också IDW’s The Transformers #22 där man får veta vad (IDW’s)Megatrons deal är. Och Boom Studios Disney grejer, kolla bara previewn på Rescue Rangers #2, om du inte får en fan/nerd-gasem så… I dunno know, bli besviken or something… Good skit still!

  And I wont join you on Metal Gear, jag har MGS3:SE subsistens men jag fyllde min stealh fix på nya Deus Ex. Men det är bra spel och jag hoppas ni har roligt.

  Lock on 4ever, dudes! LateR!

 9. ReDead skriver:

  Bra avsnitt! Håller med om att Rescue Rangers och Darkwing Duck inte var så där jätte bra, medan Ducktales alltid höll hög klass.

  Inför det här avsnittet kom jag på att man kan lägga in mp3-filer på 3DS (Har ju inte haft någon mp3-spelare på ett par år, samt en mobil från stenåldern som inte stöder mp3-filer…), så nu kunde jag äntligen lyssna på er någon annanstans än vid datorn! Det finns en rolig funktion i 3DS:en som gör att man kan höja och sänka hastigheten på era röster, utan att rösterna förändrades till slowmotion-röster eller “Piff och Puff”-röster (Går även att göra slowmo. eller piffpuff röster om man vill), vilket gjorde att ni lät antingen som efterblivna alkisar eller sportkommentatorer från 60-talet. 😀 Mycket underhållande!

 10. Samson Wiklund skriver:

  @redead: iphones har också hastighetsfunktion som ändrar pitchen så man slipper låta som smurfar. Lyssnar på alla podcasts, skulle aldrig hinna annars =)

 11. Scruffy looking skriver:

  Två barfota tv-spelsnördar satt i vårt avlånga land.
  Genom sin podcast de till sina lyssnare knöt starka band.

  Att betygsätta med pizza är ibland inget välbehag.
  Vilket leder till att retroresan måste ta slut en dag.

  Men misströsta inte pixlar och kamrater.
  För grabbarna kommer ta avsked med bomber och granater.

  Så tills detta inträffar jag för er vill berätta.
  Av era betygspizzor vi lyssnare aldrig kommer gå mätta.

  Så gå nu ut i världen med er huvuden högt.
  För hellre en pizza i handen än en ocarina i häcken tröckt.

 12. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Får väl ta tag i Twitter nu…hm…ok…sådär! Heter ozzy__88 på twitter. Fixat så att det skickas en tweet när jag går live nu med. Tack för tipset Samson!

  Anders, tack för fistbump, den hördes =D

  Känns som att ni redan är varma i skorna och gått tillbaka till lagom mycket utsvävningar. Riktigt fint avsnitt även om spelen inte kanske var de mest intressanta.

  Va sugen man blev på pizza nu då. Ser fram emot nästa avsnitt, ha det gött.

 13. Careface skriver:

  Men Samson, jag är inte sur, jag älskar ju er..

 14. Samson Wiklund skriver:

  @Careface: Vi älskar dig tillbaks =)

 15. Anders Brunlöf skriver:

  Careface: Och sagostunden kommer återvända i en storartad comeback inom en snar framtid 😉

 16. MSX Pibb skriver:

  Hallå! Trevliga avsnitt ni börjat er sista säsong med måste jag säga. Och ännu bättre verkar det bli, med retroresans första MSX-spel. 🙂

  MSX är en dator jag växt upp med och spelat massor av klassiker på. På den konsolen regerade Konami fullständigt med sina spel. Jag har fortfarande kvar min MSX och spelar den nu och då. Prestandamässigt skulle jag inte säga att den är jämnstarkt med C64, och därför lååångt långt ifrån Amiga 500.

  Om ni inte har några fler MSX-spel på gång så har jag annars några bra tips här, som ni gärna får klämma in i sista säsongen om ni hinner.

  The Maze of Galious. Det absolut bästa spelet till MSX. Ett minst lika bra actionäventyr som första Zeldaspelet.
  Knightmare. Föregångaren till ovanstående spelet. Sjyst actionspel.
  Goonies 2. Bästa versionen av Goonies.

  Har inte hunnit spela något med er ännu denna säsong, hoppas jag får mera tid snart. Det är ju roligt att spela “med” er. Hade börjat spela Cave Story i somras, men hann aldrig klart innan första avsnittet släpptes tyvärr. Men men, så småningom så!

  Ha det gott! Och njut av MSX ljuva musikchip!

 17. Tensora skriver:

  Ojoj, ni anar inte hur spännande det var för mig att få min kommentar uppläst i programmet sist. Jag satt och var nervis under hela programmet. Jag skulle vilja jämföra det med att skriva en låt och få den uppspelad av sin favoritartist på en livekonsert. Tänk er det! Hur skulle ni känna!?

  Jag blev förvirrad av vilket spel ni spelade egentligen denna vecka? Det finns ju ett duck tales (1) till mega drive också som jag hade när jag var liten och ni nämnde att transylvanien fanns med i Duck Tales 1 till super nintendo vilket också finns med i mega drive spelet? Funderar på om det är samma spel eller någon portning eller något. Men det är mycket bra i varja fall tycker jag och jag kan rekommendera det till duck tales fans 😉 Finns ganska mycket roligt i det spelet och en genomgående spänning också (läskiga bossar också!)

 18. Niklas skriver:

  Anders: Det måste ju nästan vara Amazon-låten som är den där tredje bra låten i Duck Tales du inte kommer på, eller?

  http://youtu.be/NQtRnc1D7YY

 19. Costas skriver:

  Rörande Ank-loren och Anders epiphany. I ett nummer av Kalle Anka & Co kan man läsa om när Knattarna träffar Joakim för första gången och han säger något i stil med “egentligen är jag er gammelmorbror men ni kan kalla mig farbror för det gör alla andra.”
  Minns tyvärr inte vilket nummer det rör sig om.

 20. Tobias skriver:

  Hallå! Sitter och lyssnar på det här avsnittet just nu efter att ha snubblat över er på itunes för någon vecka sen eller så. Jag tänkte bara säga att jag blev överlycklig när Samson nämnde Don Rosa som sin favorittecknare av Kalle Anka. Helt rätt, Carl Barks kan slänga sig i väggen.

Skriv en kommentar