Retroresan

Inget särskilt 4

Det här är varken en ny Retroresa eller en Skitsnack Festival. Se det här mer som en liten statusuppdatering från de två retronauterna då mycket har hänt i #livet men inte så mycket i vår feed. I denna pausunderhållning tuggar vi på med alla möjliga ämnen, med förhoppningen att det stillar något typ av sug, medan vi försöker landa.

Vi hoppas vara tillbaka med en Skitsnack Festival relativt snart, med ett avsnitt Retroresan strax efter. Må väl, vänner och själsfränder. Glad fredag.

Hämta här

Kommentarer

 1. Tompacc skriver:

  Utan lyssnat klart hela avsnittet så vill jag rätta båda herrarna angående aspartam och light läsk. Fitness skadad som man är.
  Det finns inge dokumenterat skadligt med att dricka light produkter. Däremot så finns det oändligt med bevis på att socker är otroligt skadligt och därför är Light läsk alltid ett bättre alternativ om man är sötsugen.

  För att göra det enkelt kan jag rekommendera att lyssna på podden kvalificerat hemligt poddradio – avsnitt 5 – aspartam.

  Socker är tyvärr idag ett av de större hälsoproblem så kände jag ville iaf rätta där ?

 2. Dave Lister skriver:

  Har hunnit lyssna en timme än så länge (resten blir under min långa tidningsrunda på ca 26 mil på Lördag morgon ^^), skönt att få höra båda era stämmor tillsammans igen 🙂

  Samson, har du inte kört The Taken King-expansionen för Destiny så har du verkligen missat något!
  Finns ju att köpa Destiny: The Collection numera som innehåller allt, Vanilla-Destiny + alla DLC’s (The Dark Below, House of Wolves, The Taken King & Rise of Iron) för ca 549 kr.
  Annars går det ju köpta The Taken King för 179kr (Xbox Store-pris, borde vara samma på PlayStation Store), sedan kostar Rise of Iron 269kr för sig, så totalt kostar dom två tillsammans nästan lika mycket som Destiny: The Collection tyvärr 🙁
  Gissar att du spelade det på PS4 (kör det själv på Xbox One)?

 3. Olov L skriver:

  Oj, vilken trött suck Samson lät höra när han talade om att jag ser GTA2 som ett cyberpunkspel. 😀

  Jag får erkänna att det var ett riktigt långskott att försöka sälja in GTA2 som cyberpunk och efter lite eftertanke får jag ge Samson rätt – framtiden i spelet ligger för nära. De inslag som kan kallas cyberpunkparodi är snarare strösslet än själva kakan och vad man tycker om dessa delar är förstås en smakfråga. Att påstå att GTA2 är den _bästa_ cyberpunkskildringen i spelvärlden, ja, det var inte bara ett långskott utan ett långskott i mörker med felvänd klubba…

  Det var iaf trevligt att ni tog min kommentar på tillräckligt stort allvar för att svara på den. Lika trevligt är det förstås att det kom flera tips på cyberpunkspel från armén, så att jag får en chans att hitta annat än GTA2 att spela! 😀

  Hittills är avsnittet jätteintressant. Otroligt att ni i princip kan köra off topicsnack i flera timmar och att jag ändå _längtar_ efter att fortsätta lyssna! Ni är så bra!

 4. Ruben skriver:

  Pläjnskäjp tåårmenth-sagosnutten: https://archive.org/details/05CommunitySagosnutt

  “…but why?”
  För att någon behövde göra det 🙂

  • Dave Lister skriver:

   Bara synd att det aldrig blev något slut på den, tyckte det funkade rätt så bra som Anders gjorde sagostund av det trots allt.

   Resan är Inget Särskilt, Målet är bara Skitsnack!

 5. Manuel skriver:

  Bra avsnitt!

  1. Vad gäller någon form av betalning; kan ni inte köra med en donera-knapp? Valet är fritt och man får lov att ge så mycket man vill/kan.

  2. Gick till Styrelsen med tjejen i helgen. OMG! Rökt oxmärg! Jag tror jag stönade lite väl högt i en ganska liten och välfylld lokal. Bra tips!

  Lev väl!
  Manuel

  • Manuel skriver:

   Har precis blivit färdig med Psychonauts och även om det kanske är lite sent kommer mina samlade tankar här.

   Överlag ett mycket underhållande spel med en simpel men effektiv story. Karaktärerna var inte väldigt vackra att titta på men det gjorde inte så mycket för de var desto roligare att lyssna på. Välskrivna smarta dialoger, det gillar jag skarpt!

   Tyvärr är kameran och kontrollen inte alltid super. Det finns parti då man svär sig hes för att man inte sätter det J**LA hoppet och man vill bara lägga ifrån sig spelet. Stället på Napoleon-banan där man skulle fälla ner gångbron… Jag dör.

   De flesta bossarna var helt ok men inte mer. Ibland önskade jag att de hade varit liiiite mer utmanande. Slutbossen/banan var inte jättesvår, mest lång och irriterande. (Den där jävla kaninen asså…)

   Trots sina brister är helhetsintrycket positivt. Jag hade väldigt kul med det här spelet och hade definitivt rekommenderat en genomspelning. Ser fram emot 2:an!

   3 snabba:
   Favoritbana – Lungfishbanan
   Bästa karaktär – Mr. Pokeylope
   Roligaste bossfight – Slåss mot lungfish i vattnet

 6. Tacksam skriver:

  Hejsan, tänkte passa på att tacka er för underhållningen ni gett mig under sommaren, hittade det första avsnittet av retroresan i maj (warriors avsnittet) samtidigt i samband med att jag börjat spela igen efter en tio femton års uppehåll och ville lyssna på lite snack om retrospel.

  Först undrade jag va fan detta var som inleddes med en timmes uppläsning av hyllningsbrev, urspårningar åt alla olika riktningar och tydligen innehöll ett segment där någon skulle läsa en saga men det var nåt riktigt mysigt som höll mig kvar och efter att flippat runt bakloggen ett par dagar så började lyssna på alla avsnitten från början och det var verkligen guld.

  Bland minnena som ständigt kommer upp när jag tänker på retroresan finns nu Anders hat mot Tintin, Samsons ciderflaska, Ludde som vrålar “Ken är kåt!” i cirka fem minuter samt tipset om filmen som innehåller en dialog om ömsint fisting.

  Så ett tack är på plats för alla timmar som ni lagt ner på detta under åren och den underhållningen som ni gett, det hördes på er att det tog ut sin rätt mot slutet och det är en mer rimlig takt som avsnitten kommer ut denna säsong.

  På tal om långt mellan avsnitten, accepterar ni fortfarande communityavsnitt? Verkar så synd att den delen dog ut och skulle vara kul att prova om det fanns någon annan villig.

 7. Dandagob skriver:

  Vad en saknat skitsnacket! Sjukt trevligt och det känns inte alls längre kämpigt att vänta en stund till för psychonauts!

  Förresten. BOR ANDERS I GÄVLE???

  Låter som en annan hyfsat nylig Gävlebo kommer leta Kramkalas som en andra letar Pokemans. Hört att just denna sällsynta och envisa figur ofta dyker upp på spelhak och pizzerior.

 8. Mrnintendo1981 skriver:

  ÄÄÄNNNNTTTLLLIIIIGGGEENNNNN!!!
  Nu har jag plöjt igenom alla avsnitt av retroresan från första programmet till detta och nu är jag pepp på nästa avsnitt som alla andra i armén.
  Jag är en ny medlem sedan juni i år men jävlar vad jag har lyssnat och förstått att jag missat mycket i mitt liv?. Inte bara massa spel utan spelträffar och allt därtill. Jag har otroligt mycket som jag skulle vilja prata om men det är gammal skåpmat för er så jag tar det senaste istället, topps och glassen sandwich där blev ni mina vänner på riktigt!! Jag har alltid toppsat öronen och för två veckor sedan hade jag vatten i örat och tänkte som vanligt: TOPPS IS THE SHIT! Tills pang blodet och trumhinnan rann ur örat och det blev bara en hörlur med retroresan i en vecka. Men nu är man ok igen och jag toppsar varje dag just för att det är sååååå skönt och inte för att jag har massa vax.

  Känns lite sent att komma in nu men jag hoppas verkligen ni kör ett tag till för jag har tipsat polare som är tv-spels om retroresan och det är lite backtracking om man vill ha allt i kronologisk ordning fram till idag men väl vört det.
  Jaja ha det gött och jag ska försöka hänga med på spelen och kommentera mera.

  • Mrnintendo1981 skriver:

   ….tipsat polare som är tv-spels fanatiker om retroresan….. ska det stå
   Och väl VÄRT det inte vört det haha är lite för glad att jag kommit fram till sista avsnittet tydligen.

 9. Linda skriver:

  När jag hörde avsnittet tänkte jag “hmm, undrar om Anders jobbar på EDV nära skolan son jag arbetar på?” Och idag var that akward moment när jag insåg att det stämde, haha. Förlåt för att jag störde på arbetstid och välkommen till Gävle! 🙂

 10. T4 Was Here skriver:

  Kom min review fram?
  Om inte säg till så skickar jag den igen.

 11. Tufa påjken skriver:

  Hej, jag saknar er. Vet ni när ni kommer att släppa nästa avsnitt (RR eller skitsnack)?

 12. zemus skriver:

  Finns nåt hopp om denna pod?

Skriv en kommentar