Retroresan

Draknästet

Efter förra veckans fadäs är vi nu tillbaka i full flärd med ett lilafärgat drakavsnitt. Vi pratar om röstskådespelare, drakar som fordon och får på styltor. Anders knatar dessutom vidare i Final Fantasy IXs sagostund och även där handlar det om drakar.

Musik

Kommentarer

 1. Ivan skriver:

  Jiippiii! Fredawgen ä räddad!!!

 2. Timmy Avgrundsvrål Sjöberg skriver:

  Jaså Svampriket får database error så fort ett avsnitt av Retroresan släpps, blev servrarna överbelastade eller? Det är då ni vet att podcasten blivit stor!

  Åhh! Ser Alex Kidd in Miracle World vid horisonten också! Åhh, åhh, åhhh! :O 😀

 3. SpeLinnea skriver:

  Vinna på level 7-motivering, födelsedag och nu nytt avsnitt med favopodden. Fan, nu har man det gött!

 4. Thunis skriver:

  Alex the kid… Den podden skulle jag kunna lyssna på.

 5. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Grattis Linnea! Låter som en rätt go dag 🙂

 6. gabbay skriver:

  Assasins creed är bättre än Infamous i alla fall. Infamous är för enformigt.

 7. Condictor skriver:

  Tjena Anders och Samson! Ny kommenterare här, har dock lyssnat på er ett bra tag och har nu lyckats hinna ikapp.
  Jag skrev faktiskt en iTunes recension för några månader sedan, som ni glömde läsa upp! Men det gör ingenting, jag försökte inte skriva en snygg och rolig recension som alla andra gör.

  Vill börja med att säga att avsnittet var bögbra som vanligt, och att det var synd att Samson inte ville försöka att läsa McKorvs kommentar som en gotlänning. Jag hade nämligen tänkt att be om just det.

  Jag växte upp med Playstation och Spyro-spelen. Vår familj lånade dock bara det första spelet ett tag, jag spelade mest andra och tredje spelet i serien, som jag tycker är bättre.

  Jag kan passa på att tipsa Anders om ett svenskt band vid namnet Rymdkakor som skriver låtar om tv-spel. Alla deras låtar finns på deras hemsida, så du kanske vill kika och se om du hittar nåt vettigt till musikpausen: http://rymdkakor.se/

  Ni gör tråkiga promenader och bussturer till skolan betydligt mer underhållande, tack för att ni finns!

 8. ReDead skriver:

  Riktigt bra avsnitt!

  Kommer ni köra en till vecka på säsongen nu då ni missade förra veckan? Eller blir det bara ett spel mindre? (Vet att ni inte gjort så tidigare, men ju mer Retroresan desto bättre nu när det börjar gå mot sitt slut!)

  Och Anders… Spelar du Final Fantasy, Secret of Mana, Retroresan-spelet/spelen, samt “vanliga spel” varje vecka? Är du tokig?! ;3

  Hade förresten en Retroresan-dröm härom veckan som jag tänkte berätta om! 🙂
  Jag var inne på en ICA Maxi-butik någonstans i Sverige då jag plötsligt fick syn på Samson borta i en gång. Jag tänkte gå fram och säga “kramkalas” men bestämde mig först för att kolla om det verkligen var Samson genom att fråga på Twitter. Jag hade tydligen min dator vid ingången till affären, så jag gick dit och skickade frågan.
  Då såg jag plötsligt Samson närma sig kassorna, så jag sprang genom butiken för att leta rätt på honom (Varför jag inte bara vänta på honom där jag stod vet jag inte…) men hittade honom inte, då han verkade ha gått därifrån utan att jag hunnit kramkalasa honom. 🙁

 9. Vargavaka skriver:

  Nutida Retroresan-avsnitt är så långa att jag nästan konstant har en backlog på en tre-fyra avsnitt. Vilket inte är helt fel i sig, men som även betyder att jag alltid ligger ett par veckor efter. Men på något sätt lyckades jag lyssna ikapp nu i veckan, så nu passar jag på att dra iväg en kommentar innan jag halkar efter igen.

  Den senaste säsongen har varit go’! Framförallt är det kul att ni då och då tar ut svängarna och kör spel som Syndicate, även om de ligger utanför er egentliga comfort zone. (Syndicate-avsnittet var för övrigt en av säsongens riktiga höjdpunkter, tillsammans med Starfox 2.) Platformare i all ära, men det finns liksom inte så mycket nytt att höra om ännu ett 16-bitars platformsspel som ni inte redan har sagt i ett (eller flera) tidigare avsnitt.

  Även årets upplaga av Sagostunden är även den riktigt fin. FF9 har för mig alltid varit ett tekniskt kompetent, men extremt konservativt och stundtals slentrianmässigt FF-spel och jag hade mina tvivel i början. Men se på fan, det passar utomordentligt som sagostund. Kanske bättre än det gör som spel. Det lutar åt att Final Fantasy 9 blir en av de allra bästa sagostunderna.

  Att önska spel till den beryktade “högen” nu känns väl lite tveksamt med tanke på hur lång tid ni har kvar och att den redan nu börjar svikta av sin egen vikt. Men jag måste ändå slå ett slag för Guardian Heroes. Treasures co-op RPG/brawler i fantasymiljö till Saturn som förbisågs totalt när det fick ett nysläpp till Live Arcade förra året. Ett av ganska få Treasure-spel som jag själv inte har spelat än, men som jag har liggande på min egna “när jag får tid…”-hög. Kör det och jag är på!

  Sedan måste jag bara fråga; är jag helt ute och cyklar eller var det en liten hint om en kommande peka-klicka-specialare som ni släppte när ni snabbt pratade förbi motivationen till varför ni valde SNES-tappningen av Indiana Jones över Lucas Arts äventyr? If so, yay!

  PS. Fighting-specialare blir awesome! Jag hade själv kört på Mark of the Wolves om jag bara skulle ta ett spel ur SNKs bibliotek men what the hey, det är fortfarande SNK. Kul med Guilty Gears. Jag spelade mest PS2-spelen, men det var/är riktigt heta.

  Ha det! o/

 10. T4 was Here skriver:

  Sorry dudebros, in får nog inte avsnitt av mej, jag är ju skygg to the point av folkisken, har lazyness och rövburgare, men injokes(fråga så länkar jag videon med svaret) aside så ser jag inte fram mot att få “um… var heter det nu igen…” till fångafras.
  But anyway FIGHTING GAME var det!
  Jag älskar när ni ska spela games som jag redan har som Gultiy Gears that jag köpte på en PSNrea.
  Synd bara att jag inte har mycket att säja om det… Hmm, en till to the varför listan…
  Förutom att det är skoj även om jag inte har nån att spela med utom farsan som blir sur för att jag vinner oftas och den datafuskande d-bag that lives in my PS3.
  And att jag gillar dom som man spelar för jag läste en fånig webcomic och sedan wikin.
  Men fighting är ju som bäst när man spela med vänner som ligger runt samma level sen gör det igen att spelet suger, men har roligt än då.
  Då kan man bara skratt åt hur JÄVLA CHEAP Styigimoloch är I Jurassic Park: Warpath.(HATE den fan!)
  Also Justice is Dizzys mom and M. Bay tror att Turtles är Aliens.
  Har ingen pizza för jag har ingen smak, bara Vesuvio, ibland med korv. Men har börja med Kebab. Och mackor varje dag! På listan med det!
  Och jag called att Sagostunden skulle leva vidare som Lets play.
  Anders har ju så roligt. Även om jag glömmer att titta på det hela tiden. (jag blir så arg på mej själv!) Det finns så många spel du kan testa, som Digimon World 2003, HINT HINT! Mest för att har du reation på alla konstiga monster i det spelet.
  Och Samson, Adventure Time finns som serietiding nu, det vet du säket redan men jag playar it safe.(ALSO IDW’s TMNT IS STILL AWESOME! Old Hob ftw.)
  Men nu har jag hitta porr som jag faktist vill köpa, en stor sak för dom av piratbay genrationen, så nu ska jag också ha roligt, hej.

 11. Thalin skriver:

  Riktigt längesedan som jag kommenterade. Känner att det är på sin plats att säga att jag verkligen tycker att ni har höjt er flera snäpp under säsong 3. Slutar ni nu så kommer ni verkligen sluta på topp.

  Angående Spyro så är det ett spel som jag alltid sneglat på eftersom jag har varit Sony trogen sedan playstation ett. Tyvärr har jag aldrig kört igenom något Spyrospel. Men det är alltså tvåan som ska vara russinet i Spyro kakan?

  Tråkigt att höra att FF9 blir den sista sagostunden. Hade en förhoppning om att sagostunden skulle kunna få leva vidare efter retroresans slut. Men jag har full respekt för att Anders inte fortsätter och att det måste vara tidskrävande. Sagostunden är verkligen något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har lyssnat igenom både ff7 och chrono trigger 3 gånger var. Skulle även vara kul att höra hur ff7 och ff9 placerar sig på Anders topp 100 lista.

  Är i Göteborg helgen som retrospelsmässan äger rum så har jag lite tid över så ska jag försöka kika in och ropa “kramkalas”
  Kör hårt nu! ända in i kaklet!

 12. Ztyx skriver:

  Såhär i efterhand måste jag säga att Samson antingen förutsåg eller inspirerade till Goat Simulator.

Skriv en kommentar