Retroresan

Professorn på väggen

Efter två Mega drive-spel, en handfull med filmer och oräkneligt med mängder serietidningar så känner sig retrokapten Anders och retromatros Samson redo att dissekera en värld full av mutanter. Till sin hjälp har de också kallat in Svamprikets X-Men expert; Malin Söderberg, som kontinuerligt fyller i med massvis med matnyttig, nördig information.

Musik

Professorn på väggen

Kommentarer

 1. Niklas skriver:

  Riktigt bra avsnitt! Tillsammans med förra veckans MJ-special verkar säsong tre bli riiiiiktigt jäkla bra! Jag gillar att avsnitten handlar om mer än “bara” spel. Underbara Malin funkar sjukt bra som allvetande faktaruta. Jag skrattar högt när hon dyker upp för femte gången och börjar sitt snack med “Oh my god … awesome!” 🙂

  MEN en liten brasklapp dock. Varför klippte ni inte bort den dryga halvminuten där det är tyst och Samson sitter och knappar på tangentbordet i jakt på information?

  Nu ser jag fram emot Gamex oerhört mycket då man äntligen får träffa Anders! Jag hoppas verkligen att det kommer finnas tid att dricka en öl eller två, eller Jäger i Anders fall. Och Samson, jag gillar dig väldigt mycket också, men dig har jag ju träffat flera gånger. 🙂

 2. ReDead skriver:

  Även om jag inte riktigt är det största fanet av X-men (Minns att jag såg lite av någon tv-serie om det som barn då och då, men aldrig ens sett någon av filmerna…) så var detta ett riktigt bra avsnitt!

  Det var roligt när ni började prata om Mario Kart! Skulle vara kul om ni gjorde ett Mario Kart-avsnitt någon gång! (Förhoppningsvis har ni väl inte spelat GBA-spelet då så att ni kan göra det…)

  Apropå tv-serier, som ni började prata om någon gång där i mitten någonstans, så vill jag bara rekommendera My Little Pony: Friendship is Magic. Förmodligen har ni väl hört talas om det på ett eller annat sätt (Eller kanske till och med sett den? Vad vet jag?), det är alltså en reboot på My Little Pony som är helt jävla awesome! Har inget med originalserien att göra alls. Det skulle vara riktigt kul om ni skulle kolla igenom första säsongen och sedan prata om det i något avsnitt av skitsnack (HINT HINT) eller något. :3

  Är ni tveksamma? Kolla på den här recensionen, så blir ni förhoppningsvis lite intresserade:
  http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/teamt/cr/ff/32594-episode-58-my-little-pony-retrospective-g4

 3. BG skriver:

  Kul, och framförallt intressant avsnitt. Jag, som inte är så insatt i X-men, kände att jag fick ut mycket av Malins fangirl-förklaring om karaktärerna och dylikt. Tycker också det är kul när ni har ganska olika åsikter om spelen.

  Synd att du missat Dreamcast, Anders (och kanske Samson också?), för det var en för jävla bra konsol (trots den tveksamma handkontrollen). Mycket innovativa spel för sin tid och en hel hop med perfekta arkadkonverteringar. Att PS2an slog ut den så tidigt som den gjorde är typ spelvärldens största skam.

  När ni säger att alla hade en SNES är jag skeptisk. Tror det beror mycket på vart man bor. I min lågstadieskola hade nästan alla ett Mega Drive. Alla spelade Sonic och lånade ut spel till varandra. När jag sen flyttade hamnade jag i en skola där det var lite mer uppdelat, och några hade tillomed Playstation som var det nya heta då.

  Kanske lite tidigt ännu att diskutera sagostunder, men lika bra att få det sagt innan jag glömmer. Har full förståelse om Anders vill sätta tänderna i FF9 eller 8 när tiden väl är inne, men personligen känner jag att Anders kan Square vid det här laget. Båda är mer eller mindre fantastiska spel, men samtidigt är det mer av samma vara. I synnerhet 9an som är ett enda långt kärleksbrev till seriens tidigare delar. Square har gjort majoriteten av dåtidens bästa rollspelen, men det finns fler smaker i godisbutiken.

  Planescape är inget spel jag själv har orkat med, men när Anders berättade om det så var det ändå en frisk vindpust som jag uppskattade. Jag kanske är en minoritet i det här fallet, men jag skulle uppskatta något annat än ett FF. Capcoms Breath of Fire 3 till playstation, Segas Phantasy Star 4 till MD eller Skies of Arcadia till Dreamcast (eller gamecube om man är sån) är alla riktiga höjdarspel som jag tror du skulle uppskatta, Anders.

  Ser iaf fram emot nästa avsnitt. Dubbel-disney igen, fast med en twist.

 4. Lephyrius skriver:

  Jag har ingen relation till x-men. Den närmast relationen är Marvel VS Capcom 2 och X-Men vs Street Fighter. Däremot var Spiderman intressan. Jag hade en kompis som var x-men nörd.
  Har Anders helt tappat smaken? Mario Kart och Brutal Legend dåligt? Samson du får slå Anders nästa gång du ser han ifrån mig plus varje gång Anders använder bög som något negativt. Anders kan använda runkare istället för bög.
  Barbapappa? Räcker det inte kirby?
  Mario Kart 64 är ju det bästa i hela serien det kan jag hålla med om men att hela serien skulle vara dålig är verkligen inte fallet. Jag skulle nog säga att serien är nog bäst i split screen multiplayer och i lokal wifi på portabla konsoler.

  Jag skulle gärna utveckla ett spel med er. Problemet är att jag är bara en programmerare och jag är inte den bästa på varken pixelart eller 3d art. Däremot skulle jag tycka det vara riktigt roligt att koda en motor med “simulerade Mode 7 effekter”.
  “Retroresan the game” Hmmm… Det låter lite tråkigt. Måste komma på ett bättre namn.

 5. Lephyrius skriver:

  Jag minns när jag var liten så skulle vi(jag och mamma) hyra spel och jag ville ha Quackshot. Men då sa butiksinnehavaren att det är nog ett för svårt spel för mig. Det är först idag jag förstår varför det hade varit för svårt för mig. Det slutade med att jag hyrde Sonic 3.
  Quackshot (MegaDrive)
  1.Grafiken: Jag tycker det ser ofantligt trevligt ut. Dock ser han väldigt flummig ut när han hoppar eller när han hänger på fågeln på sydpolen. Troligen så hade de anlitat serietecknare och konverterat det till megadrivens färgpalett istället för att anlita pixelartist. Sydpolen hade enormt gulliga fiender med röda kläder. Det verkar vara samma fiender med lite olika dekorationer vilket är ganska smart av dem och mycket bättre än att ha samma fiender över hela spelet.
  2.Ljud: Jag gillar musiken den är riktigt bra på vissa ställen och inte dålig någonstans. Dock dränktes ljudeffekterna lite i bakgrundsmusiken.
  3.Kontroll: Det enda som jag har och klaga på här är att man inte kan bestämma hur långt man skall glida. Annars är det en ganska standard kontroll.
  4.Gameplay: Jag älskar att man fick använda “vaskrensaren” så mycket som man fick göra. Dock hade de kunnat komma på lite mera kreativa sätt att använda den på.
  5.Utmaning: Vad mycket text man hade varit tvungen att förstå för att klara spelet. Det var där jag hade misslyckats med att klara spelet när jag var “mini”. Jag hade sprungit runt som en blindbock och provat en massa items. Svåraste bossen var definitivt tigern. Fanns det något mönster på den?
  6.Slutsats: Det är ett ganska roligt spel om man kan förstå engelska i de stora hela men varför rikta sig till barn?
  7. Pizzan: Det är en pizza som det bara står på menyn: “Badankan”. I troende att det är en barnpizza så beställer du den. När man får in den så är det en pizza med anka, rödvinsås blomkål(jag gillar blomkål ända sedan jag var liten) och en blåmögelost. Allt av billigaste kvalité.

 6. ConraDargo skriver:

  Jodå, det här var en trevlig podcast vill jag lova! Javisst, det var ett _långt_ avsnitt och det blev sannerligen en hel del off-topic så till den grad att jag ibland nästan tappade tråden (i synnerhet när Metallica inte bara kom på tal utan rent utav verkligen _diskuterades_ från den ena bandmedlemmen till nästa), men på det stora hela kände jag mig faktiskt riktigt… ja, belåten när det närmare 4 timmar långa avsnittet väl kom till ett avslut. Och då är jag inte ens något fan av X-Men utan tvärtom har nästintill inga som helst kunskaper kring denna superhjältegrupp, så nog får man väl ändå säga att man som radiopratare har lyckats väldigt bra om man får folk att stanna kvar och lyssna till ett ämne som de inte har något egentligt personligt intresse av sedan tidigare?

  Någonting personligt, det känner jag däremot för Quackshot (samt även Mickey Mouse men då Castle of Illusion) och därför kan ni kallt räkna med hur jag kommer att lyssna till nästa avsnitt också.

  Väl podcastat, tack för ett underhållande avsnitt som höll mig sällskap under denna städsöndag 🙂

 7. Scruffy looking skriver:

  Det är så jäkla fint att kunna drälla runt på jobbet och lyssna på två snillen som dividerar om mina barnsbens största serietidningshjältar. Wolverine är helt klart coolast av dem alla och den eviga frågan är väl egentligen vem som skulle kunna vinna över Wolverine. I vårt gamla filmforum hade vi en riktigt bra diskussion om just detta. Wolverine vs Hulken vs Stålmannen vs Dr Manhattan osv. Viktiga tankar som är till för att brytas ner och analyseras. Någonting som ni på retroresan förmodligen lättare än enklast skulle kunna göra under ett ögonblick.

  Må väl Samson & Anders!

 8. Careface skriver:

  Haha, jag vill se Samson i en tröja som det står “sexstjärna” på.
  Jag tyckte förövrigt wolverine: origins var bättre än first class. Dock så är jag inte speciellt insatt i xmen så karaktärerna berörde mig inte speciellt, minns bara att jag tyckte wolverine filmen var Awesome och att jag var besviken på first class efter jag såg den på bio.
  Btw. ANDERS! Du skulle ju ha valt pocky&rocky i den kommande specialen.. Det är så bra och du bara missar det. 🙁
  Puss&Kram!

 9. Careface skriver:

  Förresten så är castle of illusion mitt topp ett bästa minne till megadrive så gå inte ut för hårt Samson :$

 10. Kim Simonsson skriver:

  Samson, jag skrattar alltid högt när du läser upp japanska titlar på spel :). Kan du inte slakta mina två bidrag nedan? Eftersom det faktiskt är två titlar skulle du kunna imitera både den speedade japanska tonårspojken och original-retroresan-japanen? Det skulle verkligen göra min dag!

  Final fantasy crystal chronicles – Fainaru Fantajī Kurisutaru Kuronikuru

  Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty – Metaru Gia Soriddo 2 Sanzu Obu Ribati

 11. 4-LOM skriver:

  Fantastiskt trevligt avsnitt, som alltid.
  Jag håller delvis med er ang. ljudchippet på Mega Drive. Men jag tycker att ni borde kolla upp soundtracket till Thunder Force IV, och då framförallt spåren Lightning Strikes Again samt Stand Up Against Myself, som knäcker det mesta i musikväg. Suveränt spel förövrigt.

  Inga planer på att köra ett PC Engine-/Turbografx16-avsnitt under er sista säsong förresten? Ett par av maskinens bästa spel (Soldier Blade!!) finns ju dessutom tillgängliga på Virtual Console. Vilket borde underlätta.

 12. BG skriver:

  Vi börjar väl kronologiskt och tar Quackshot först. Middag, och sen toabesök om man vill kalla det så.

  Grafiken i Quackshot är väldigt bra för sin tid, men bleknar ganska mycket jämfört med senare 16-bit spel. Merparten av bakgrunderna använder väldigt varma färger som brunt och orange. Det här ger spelet en väldigt varm och mysig stämning, en stil som Sega även skulle använda i World of Illusion året därpå.

  Spritesen är snygga, men animationerna är inte alltid de bästa. Det märks att det är ett gäng spelgrafiker, och inte några animatörer från Disney, som har stått för spritesen. Typexemplet är väl Kalles spring-animation som är densamma som gång-animationen bara att den byter frame snabbare. Petters hantlangare är i princip helt utan animationer. Dock snyggt att de har vinterkläder på sig på sydpolen.

  Musiken är lite si och så. De första tonerna man hör i inledningen är ingen höjdare, men det blir bättre när man väl börjar spela. Höjdpunkterna ligger i Duckburg, Mexico, och Petters gömställe.

  För det mesta gör Kalle som man vill, men det finns ett par punkter som irriterar. Att man konstant glider ner för en backe om man inte traskar uppåt gör att jag ofta får en smäll som jag borde kunnat undvika. Värst är väl det att Kalle inte kan hoppa direkt efter att han skjutit. Att rekyl-animationen spelas upp är charmigt, men den borde inte låsa spelaren på plats.

  I överlag ett kul spel som börjar enkelt men snabbt trappar upp i svårighetsgraderna. Förståeligt då spelet är ganska kort om du vet vilken ordning du ska ta banorna. Utdelningen av mat är bra, men spelet snålar lite med extraliven. Ganska jobbigt då 90% av gångerna du där är det för att du faller ner i en avgrund, och då spelar det ingen roll om man har max hälsa eller inte. Tack och lov för oändligt antal continues.

  Och så var det den tråkiga biten kvar…

  Mickey Mania suger. Det är synd att säga det, för det hade inte behövt göra det. Hade killarna på Traveler’s Tales bara lagt manken till så hade det kunnat bli ett helt ok spel, kanske rentav ganska bra. Tyvärr kunde aldrig TT riktigt avgöra vad som gjorde ett bra och dåligt spel. De vill så gärna sitta vid samma bord som Sega, Capcom och Konami, men de fattar bara inte varför de inte får det. Ibland händer det att de spottar ut sig Puggsy, men oftast får vi bara Mickey Mania.

  Presentationen är ju helt jävla underbar med en första bana som börjar i svart-vitt och avslutar i färg, grymma 3D-effekter när man springer runt ett torn, och några av de lenaste animationer Musse någonsin har fått uppleva i sina spel-dagar.

  Ljudet går inte häller av för hackor. Musiken sätter stämningen för platserna bra, och Musse fäller ur sig en mängd kommentarer i diverse situationer.

  Tyvärr är det omöjligt att avgöra vart Musses hitbox ligger, och fiendernas likaså. Det här i kombination med en odödlighetsperiod på en fjärdedels sekund gör att man ofta tar en två-tre träffar i samma andetag. Liven ryker fort, och självklart har man bara en continue. I slutändan står det klart att spelet suger.

  Jag har lirat MD-utgåvan, och vet att SNES utgåvan är snäppet sämre på grund av lat portning. Om Playstation-utgåvan är bättre skulle jag gärna prova den, men jag förväntar mig absolut ingenting.

 13. Robert Elander skriver:

  Jag går just nu sista terminen i en YH-utbildning och utbildar mig till webknackare så jag sitter en hel del framför datorn, vissa dagar är jobbigare än andra då det är en hel del grejer man måste hinna med på en kort tid. Men ett stort tack till er för att ni förgyller mina timmar utav hårdpluggande med era underbara röster! Riktigt intressanta spel ni pratar om, speciellt så uppskattade jag Chip and Dale då det är ett av mina absoluta favvospel. Jag är ledsen att höra att ni lägger ner däremot men då TVINGAR jag dig Samson att ta upp Savepunkt igen! =).. Och en dum fråga då ni kanske har pratat om det tidigare men kommer Samson och Anders att fortsätta med skitsnacksavsnitten? Får man requesta lite spel föressten? Gabriel Knight spelen till pc vore grymmt om ni gick igenom, försök gärna att hinna med några skräckspel till då jag älskade erat Silent Hill avsnitt! =) Kram på er goa gubbar!

 14. Tobias Andersson skriver:

  Jag har ingen relation till Xmen förutom filmerna men det här gjorde Svampriket bra. Jag kom dock på en sak när jag lyssnade; med all engelska Malin slänger sig så MÅSTE det ju vara hon som är T4 was here! 🙂

 15. Mayhemic skriver:

  Skiiiiiitbögigt avsnitt. 😉

  Det är säkerligen inte bara jag, men visst har väl Brunlöf varit extremt trotsig i de senaste avsnitten? Det är iofs stor underhållning i denna tvärsura uppsyn, vad har Samson att säga om detta och Anders att säga till sitt försvar?

  Och så lite uppläxning, sångaren i Depeche Dave Gahan, och Twiggy är sen 2008 återigen fullödig medlem i Marilyn Manson. Har för mig att ni diskuterade det i detta avsnittet, eller så blandade jag ihop det med senaste skitsnack, yrt hur som.

  Iövrigt två tummar upp för Malins “oh my god”

 16. Lephyrius skriver:

  Mickeys wild adventure (PSX)
  1.Grafiken: Jag tycker det ser fint ut och animationerna är väldigt mjuka och inblandningen av 3d objekt stör ingenting. Helt enkelt 2D grafik när det är som bäst. Något jag saknar är när de gick över till PSX med CD borde de ha haft en hel del utrymme över och det hade de kunnat utnyttja till kanske små klipp ifrån filmerna vilket hade gjort spelet mycket bättre. Jag gillar älgarna men det kan bero på att jag är norrlänning.
  2.Ljud: Man hör att det är musse pigg. Det finns inget ljud i spelet jag stör mig på.
  3.Kontroll: En ganska standard kontroll och musse beter sig som han ska.
  4.Gameplay: Finns inte så mycket att säga är ett väldigt standard spel. Sekvenserna där man blir jagad av en älg och en jätte var enormt tråkiga och kändes bara som utfyllnad.
  5.Utmaning: Här får spelet största minus. Vilket svårt spel! Jag tyckte det var extremt utmanande och dessutom känns det som att allt kan döda en man blir lite paranoid.
  6.Slutsats: Bra men svårt.
  7. Pizzan: Är en ‘väldigt mild calsone’ men när man väl får den så tar man en enorm slice och då upptäcker man att någon har använt extra stark chilisås istället för tomatsås.

 17. Tensora skriver:

  Hjälp nu blev det för mycket gamla godingar på en gång.Ska bli mycket intressant. Har spelat båda och det var faktiskt just quackshot jag försökte rekommendera till er när jag råkade skriva duck tales till mega drive för nån vecka sem så jag vill vara med och recensera denna gång 😀

  Quackshot:

  1.Grafiken: väldigt 16-bitig megadrivig grafik, ganska stora tydliga figurer, tycker dock fienderna ser så sega och livlösa ut så man blir paff, lite som pappkartonger som spikats upp nästan tycker ni inte?

  2.Ljud: låten på första banan är svängig och sistabosslåten är mycket cool och passande till stämningen också! Tror kompositören är mycket skicklig o vet vad han håller på med på något sätt men att han är lite begränsad av chipet. Transylsvania låten är extremt skrämmande. Den innehåller både riktigt höga provocerande gungande toner för att skrämma samtidigt som den har en slags mycket sinister och deprimerande känsla, av en avslagen plats där man verkligen inte vill befinna sig (man mår riktigt dåligt av att lyssna på den om man som jag var extremt rädd för transylvaniabanan som liten) Låtarna är extremt passande i överlag och det får dom väl 7/10 för.

  3.Kontroll: tycker faktiskt kontrollen är extremt bra och efterföljsam. Man ser exakt när sista chansen och hoppa ut för ett stup är osv och fysiken i rörelserna är ju mjukt accelererande och fina oavsett vad man gör. Finns inga hinder i kontrollen som stoppar en från att spela ju.

  4.Gameplay: stort pluss för bossarna tycker jag i alla fall även om ni brukar klaga på de flesta bossar så måste ni väl ändå tycka att dessa ger en fin variation och spänning. Jag var sjukt rädd för detta spela när jag var liten för nästan alla bossar är ju monster eller spöken och hela spelet har en lite ruggig stämning över sig, håller ni med? I övrigt så har ju spelet många olika moment i sig vilket gör att man sällan gör samma sak på två banor. Sen så har jag en fråga till samson, tycker du detta spel utnyttjar de olika lokationerna som tex egypten osv? Du brukar ju vara emot meningslösa teman i spel i vanliga fall 🙂 Hehe Anders, grattis till en labyrintbana, dock långt ifrån lika svår som revenge of shinobi.

  5.Utmaning: Tar väl en två timmar att klara av tror jag. Men det är ju precis lagom. Det är ju inte så jättesvårt i o med att jag klarade det ganska lätt som liten. Några försök och så sitter det ju i princip va 😮

  7. Pizzan: En färgstark pizza med både grönsaker och rödsaker som samtidigt har många olika smaker. En bit är lite bränd och en annan är överfull av ingredienser och samtidigt som en quatro stagioni fast med ingredienser som verkligen smakar olika.Den går ned bra och tillbehören såsom pizzasalladen och besticken till att äta upp pizzan är stora och fina och detta gör ätandet till en fröjd. En helt god pizza med ganska mild smak men ändå varierad.

 18. Oldgast skriver:

  SuperBra höhö. Blev lite sugen på att läsa serier själv. Har inte hunnit kommentera på ett tag så passar på att avhandla några punkter.
  1. Seinfeld ÄR världens bästa tv-serie. Varje avsnitt är välkomponerat karaktärerna grymma och igenkänningsfaktorn fortfarande hög. Bor nu i korridor tänk att dela korridor med typ Kramer eller Newman (världens bästa badguy). Seinfeld är alltså bäst. Alla som tycker annorlunda har fel. En poäng till Anders där.
  2. Metal Gear HD Collection kommer även till 360 av vad jag sett. Funderar själv på att testa.
  3. Grattis i efterskott till Samson.

  Har för övrigt en fråga detta får ni väl korta ner eller skita i. Funderar ibland över uttryck eller ord som man borde använda mer. Mustigt är ett ord. Över min döda kropp ett bra uttryck. har ni nåra goa? Kanske passar bättre i skitsnack.

  PS lovar att köpa en tisha om de dyker upp en som refererar till Strimlaren.

 19. Tensora skriver:

  visst är det mickeys wild adventure?

  Mickeys Wild Adventure:

  Grafiken: Har för mig att grafiken inte skiljer sig så mycket från varandra på de olika formaten. Den kan ju kännas lite lite gammaldags för att vara på playstation-eran men den är ju rolig på det sättet att det ser väldigt tecknat ut vilket ger den en fin dimension. Älskar att det ändå är det här livfulla disneystuket på karaktärerna och deras animationer i spelet jämfört med stela quackshot.
  Tycker extremt mycket om att man färdas genom musses olika världar. De känns så genuina på något sätt. Tex när man helt plötsligt kommer till spökhuset så är det en mycket behaglig variation.

  Ljud: Mycket mycket bra musik på vissa ställen. Första två banorna är kärlek. I övrigt ger de helt okej stämning till banorna. Tex när man blir jagad av jätten,(mycket sparsmakad och det är inte mycket till musik i sig självt) men, låten ger ett obehag av att man är jagad av nåt slags övervuxet retard som inte kan kontrollera sin styrka och som ska slå ned en av nån okänd anledning vilket ger ett riktigt pirr i magen som gör att man desto mer vill komma i mål så fort som möjligt. Hahaha, kom på en sjukt obehaglig grej. Tänk er den scenen i en lååång feberdröm där man blir jagad och springer med tunga extremt ansträngande steg med dimman/musiken och allt som bara körs på i en evig loop xD verkligen inte okej.

  Kontroll/gameplay: Lite slirig och tycker att man ofta blir träffad av saker som det inte gjorts möjligt att akta sig för. Kontrollen hjälper en inte med det i alla fall. Tex svinga sig i repen hos the mad doctor med alla fladdermöss och eldbollar är ju garanterade hits. Finns ju inte mycket till bossar men jag diggar “the mad doctor” han ser ut som en jubelidiot och han låter som en riktig derp derp (vad sade du samson? kromangjon?om jag får låna det ordet) kromangjon när han blir träffad vill addar mer till humoreffekten xD Det ljudet alltså. Resten av bossarna är ju ganska bleka. Och gällande bossfightgameplayet så är ju alla bossar mycket svaga kort egentligen. Finns inget underhållningsvärde i dessa fighter.

  Utmaning: ganska svårt spel tycker jag om inte mycket svårt just pga dessa små träffar som man tar hela tiden. Spelet tar livet av en långsamt men metodiskt 😛 Så man får ju minst spela en tio ggr på raken för att komma igenom det och minnas exakt allt man ska göra på alla platser så att man gör det rätt också. Personligen tycker jag svårighetsgraden höjer spelglädjen en hel del.

  Pizza: En riktigt god barnpizza på något sätt. Också färgglad fast inte pga färska fina ingredienser utan mer som att de spiceat upp färgerna med lite karamellfärger för att ge ögat mera fröjd och för att dölja en ganska medioker smakupplevelse om man börjar gå in på djupet av ingredienserna(smaklöst bröd, dassig skinka osv, fast det funkar ändå bra pga att det ändå är en pizza hur man än ser det) Barn äter ju bara liksom the basic good food som alla gillar. Delvis är det lite kort men jag kallar det också för barnpizza därför att den är barnsligt god i en positiv bemärkning också om ni förstår. Går egentligen knappt att misslyckas med pizza(om man inte gör det hemma själv) Kanske att man till och med fick nån liten klubba eller leksak med pizzan som ger den lite mervärde i form av fin barnslig undehållning (också i positiv bemärkning). Men det är ju inte riktigt en fullfjädrad normal pizza i och med det men ändå mycket (barnsligt)god att uppleva!

 20. gorbatjov85 skriver:

  Jag är en av “de” som inte gillar X-men, trots detta lyckades jag plåga mig igenom detta avsnitt ändå!! Skämt å sido ;-D, grymt bra avsnitt trots mitt lack of interest för X-men (kanske borde tilläggas att jag bara sett 10 min av en av filmerna, vilken vet jag inte:-p) som vanligt med er grabbar:-D. Btw så tillägnar jag de engelska orden i meningen till Anders;-P.

 21. Tensora skriver:

  En poäng till GB här uppe som tycker att FF9 är mer av samma vara på något sätt(där ser ni att det finns fler som håller med mig). Därför tycker jag Anders att du ska ta en till funderare på att om du ska spela mer FF så är det 8an som gäller och inget annat 😀 (mitt 1a spel)

 22. Ludde Lundblad skriver:

  Jag tycker om er, vill bara att ni ska veta det <3

 23. Tensora skriver:

  Förlåt att jag spammar nu men kom på ett speltips som jag velat ge er:

  -Bugs bunny lost in time (psx) det skulle nog ge upphov till en av de mest underhållande podcastavsnitten att lyssna till. Spelet är speciellt för det finns så skilda meningar om det. Visa tycker nog inte om det men det är samtidigt så episkt härligt på något sätt och underhållande. Ni kunde ju ta den i något looney toons tema avsnitt? Finns ett par bra just till playstation faktiskt.

  -Alundra (1 el 2) bra variation i rollspelsträsket, västerländskt i japansk stil om jag inte minns fel.

 24. Fippel skriver:

  Hej på er grabbar! Jag vill bara hälsa att ni har förgyllt mina senaste veckor på jobbet med er podcast. Jag har lyssnat genom 25 avsnitt nu och har definitivt tänkt fortsätta.
  Jag har efter hört Samsons topp 100 lista gett mig på A link to the past för första gången i mitt liv. Han antydde att man inte kan kalla sig en riktig tv-spelare utan spelat det, så…

  Sen om ni inte redan testat det kan jag rekommendera
  Blue Shadow till NES. Ett sidskrollande co-op spel i fullt med action och någon slags klo om jag inte minns fel.

  Ha det fetgött! / Ludwig i Borås

 25. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  Ja hej hej

  Fan va gott och härligt avsnitt, gillade upplägget skarpt. Malin kan verkligen sin grej, lite störande att hon alltid började med att säga “ohhh my god!” men antar att det var med flit :P. Ni kan som alltid er grej ! 🙂

  Ja, Ivan Komsic är mitt riktiga namn. Nej, jag är inte serb, spelar bara i ett serbiskt division 6 lag i Halmstad. Född och uppvuxen här av kroatiska föräldrar, ja en kroat i ett serbiskt lag låter konstigt men det är sant.

  Har spelat ett av spelen denna veckan och det blev Quackshot (läs nedan).

  Grafik/presentation:
  Fina miljöer, Kalle ser bra ut men rör sig lite hackigt, fienderna kunde varit lite mer varierande än massa mini Svartepetter i olika utstyrslar, de flesta kunde även haft lite finare animationer.

  Musik/Ljud:
  Ojojoj, så vacker och stämningsfull musik, speciellt Transylvanienbanan. Ljudeffekterna drunknar lite i den dock som Lephyrius sa men tycker ändå att den funkar och gör sitt jobb.

  Kontroll:
  Oj ännu en gång fel placering på hoppknappen! Men denna gången letade jag mig fram till Option-menyn :P. Den är responsiv och fungerar men jag hade problem ibland, speciellt i hoppen. Jobbigt att det inte är någon större skillnad i fart när man rushar. Glidfunktionen fick jag aldrig ordning på riktigt.

  Avslutningsvis så tycker jag att det är ett kul och enkelt spel, man blev aldrig sådär överdrivet irriterad på det men ibland så balanserade det på en skör tråd som tex vid Egyptenpusslet jag visste vad jag behövde göra men fick inte riktigt till det. Kul med uppgraderingsystemet och hur man öppnade upp de nya områdena. Bör nämnas att Mexico och Egypt var skrämmande likt, berodde väl på lathet i designteamet. Ibland så ville jag skjuta på en fiende medan han var stunned för att förlänga tiden han var stunned utan att lyckas, tycker de borde programmerat det så. Kort och gott ett typiskt regnighöstsöndagsspel. Eh Kalle käkar grillad kyckling?! WTF?!

  Pizza:
  Vi utgår ännu en gång från en Margaritha denna gång med en smarrig tzaziki vid sidan av, alltså mmmmm fan va gooooo! På pizzan ligger grillade marinerade kycklingklubbor. Det blir lite jobbigt att äta men fan va gott, god pizzasallad med.

  Blev bara detta, enklast att få tag på, jag gillar Kalle mer än Musse och dessutom så är jag uppväxt med Mega Drive såatthe. Är ifs en PS-fanboy men va fan, ibland så får man göra ett undantag.

  Keep it up!……..The work you’ve been working on……You know the good work you’ve been working on for two years now……You know the podcast work…….

 26. Anders Brunlöf skriver:

  Tack för din kommentar Ivan. Tyvärr kom den inte med i avsnittet eftersom vi redan spelat in det segmentet nu.

 27. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  oj, såg på facebook att jag var 2h sen 🙁

 28. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  Nästa vecka spelar jag båda bara för det! och kommenterar i tid dessutom!

 29. T4 was Here skriver:

  Okay, den här gången ska hålla mej I skinet med postandet.
  Förskinet~
  *Klassist trum ljud*
  Tackar, tackar!
  Och ja, polly spelet var bra, hade själv.
  Skoj med gäster . Och vända bladljud. Oh my god liksom.
  KRAVEN the hunter var det. Som blev en lejonmutant i Spectaular Spider-man.
  Men jag tycker nog att Logan är litte väl överspelad för att tycka att han är bäst. Bra frilla dock.
  Och Scotts heel turn i Evolution var inte left fält, han ville ju hänga med brosan sin.
  Och jag blev Beast också. Det minns jag fotfarande.
  Och(x3) nej, jag tänker inte börja kolla på True Blood eller Sons av Anarki utan kolla om på X-men Evolution. SÅ DE SÅ! (för att inte tala om alla annat som ligger och samlar dam här hemma…)
  Quackshot > Mickey Mania, that was all.
  Also FRAG YEAH, JAZZ JACKRAPPIT 2! Har redan börjat spela! (när jag har tid. Spelhöst ni vet…)

  Och i veckans “T4 tipsar”: Spelshoppa i second hand affärer.
  Man vet aldrig vad för spel klassiker man kan hitta för sjuka priser som Mario Kart Double Dash för tio kronor förra fredan. Eller Planescape Torrmet i låda med allt i för femton och Toonstruck, peka & klickar spelet med Christoffer Lloyde som serietecknare fast i cartoon landet. Recomenderas starkt.
  (Och sorry om det låter att jag skryter, ni kan säket hitta lika bara deals, tro att jag såg en Toonstruck box till i nybros kuppan… Anyway!)
  Så gå in på en second hand (eller loppmarkand för den delen, för att man vet aldrig vad men kan hitta.
  Samma sak gäller anime. Vampyer Hunter D och Cyborg 009 med svenskt tal på VHS till standad pris FTW!

  Lycka till! T4 out!

 30. T4 was Here skriver:

  Oh shit, nu ser jag att jag glömmde det viktigast tipset.
  Kolla ALLTID att det är rätt skiva i!(vid disken är det okay att öppna)
  Or you get a sub par bilshoter när du trodde att du köpte bröstfysikens urmorder…
  *sigh*
  Also sorry att jag var litte för hård mot Tv-showerna, jag är litte iriterad over allt jag inte hinner see…

 31. Gormbit skriver:

  OMG!

Skriv en kommentar