TV-spelsvärlden är inte känd för sin förkärlek till praktisk design. Ofta går form före funktion, speciellt när det kommer till klädesplagg i hårda material avsedda till att skydda kroppen från diverse otrevligheter. Speciellt om sagda plagg sedan ska sitta på en kvinnokropp. Men det är inte bara kläddesign som kan tyckas en aning osmidig. Allt från vapen och fordon till husplanering kan falla offer för någons stilmedvetna tilltag och resultatet blir något så ofattbart opraktiskt att en samlad kår av fysiker och hantverkare ryser av obehag.

Årets minst funktionsdugliga utrustning IRL går till Enoch, huvudpersonen från El Shaddai: Accention of the metatron (som f.ö, också skulle vunnits årets pris för mest överambitiösa titel, om vi haft en sådan kategori).

Enochs rustning har fler hål än Sveriedemokraternas logik och dessutom någon form av axeldeokration som skymmer sikten åt sidorna. Den saknar helt underdel och är dessutom fullkomligt öppen i ryggen. Jag är ingen mästare i tornerspel, så jag kan bara ge en lekmans gissning, men en rustning som är öppen i ryggen verkar en aning… dumt. Till skillnad från många kvinnor i Enochs position har han åtminstone lyckats få på sig ett par jeans vilket är ett relativt slitstarkt tyg men som inte är direkt känt för att parera svärdshugg med någon större finess. Nu skulle någon kunna argumentera att Enochs rustning visst är funktionsdulig eftersom den är välsignad av Gud, men då tycks den personen glömma att den här kategorin avser tv-spelsutrustning i verkligheten, och här i vår värld har guds välsignelse, liksom jeans, historiskt inte kunnat parera svärd.

Bubblare:

Trafikanterna i LA Noire: Ingen står så länge vid grönt ljus och får behålla körkortet.