GOTY 2011

Årets minst funktionsduliga utrustning IRL

TV-spelsvärlden är inte känd för sin förkärlek till praktisk design. Ofta går form före funktion, speciellt när det kommer till klädesplagg i hårda material avsedda till att skydda kroppen från diverse otrevligheter. Speciellt om sagda plagg sedan ska sitta på en kvinnokropp. Men det är inte bara kläddesign som kan tyckas en aning osmidig. Allt från vapen och fordon till husplanering kan falla offer för någons stilmedvetna tilltag och resultatet blir något så ofattbart opraktiskt att en samlad kår av fysiker och hantverkare ryser av obehag.

Årets minst funktionsdugliga utrustning IRL går till Enoch, huvudpersonen från El Shaddai: Accention of the metatron (som f.ö, också skulle vunnits årets pris för mest överambitiösa titel, om vi haft en sådan kategori).

Enochs rustning har fler hål än Sveriedemokraternas logik och dessutom någon form av axeldeokration som skymmer sikten åt sidorna. Den saknar helt underdel och är dessutom fullkomligt öppen i ryggen. Jag är ingen mästare i tornerspel, så jag kan bara ge en lekmans gissning, men en rustning som är öppen i ryggen verkar en aning… dumt. Till skillnad från många kvinnor i Enochs position har han åtminstone lyckats få på sig ett par jeans vilket är ett relativt slitstarkt tyg men som inte är direkt känt för att parera svärdshugg med någon större finess. Nu skulle någon kunna argumentera att Enochs rustning visst är funktionsdulig eftersom den är välsignad av Gud, men då tycks den personen glömma att den här kategorin avser tv-spelsutrustning i verkligheten, och här i vår värld har guds välsignelse, liksom jeans, historiskt inte kunnat parera svärd.

Bubblare:

Trafikanterna i LA Noire: Ingen står så länge vid grönt ljus och får behålla körkortet.

Kommentarer

 1. Nidde skriver:

  Blev lite “Spelet ingen vill ha” där, men ah visst. Jag tycker fortfarande att en rustning bestående av axel-skydd, ringar runt brösten och ringar som håller ihop en bikini-trosa är värre rustning oavsett var.
  Fast det kanske inte var en faktiskt karaktär, utan något jag bara drömt =)

  Nu är jag väldigt dåligt politiskt insatt, men vad är det för hål i SDs logik du hänvisar till?

 2. Fancyface skriver:

  Jag skulle väldigt gärna vilja höra en subjektiv förklaring till varför SD bashas så mycket, är inte tillräckligt insatt själv för att kunna säga något om saken så det skulle vara roligt. Efter vad jag läst på deras hemsida om deras åsikter så verkar de inte direkt vara dumma i huvudet.

 3. Malin (från kontoret) skriver:

  Fancyface: Subjektiv? Jag kan ge dig subjektiva förklaringar till dödagar! Exempelvis; jag tycker falafel är gott.

  Nidde: Well, ska vi välja något kan vi väl ta “Vissa raser är mer benägna att begå brott än andra”

  Btw kommer jag inte diskutera SD seriöst i en GOTY-text. Jag tänker bara använda dem för ze lolz. Såattnivet.

 4. Nidde skriver:

  Jag ville mest veta om Malin bara ville göra sig allmänt lustig och tog första bästa mål, eller om det var något speciellt hon tänkte på. Men bra Samson, då vet jag, om jag vill veta något om SD så skall jag vända mig till en sida som inte verkar vara något annat än anti-SD propaganda. Jag skall även passa på att fråga muslimerna varför judarna har rätt.

  Men visst, låt den ligga.

 5. Samson Wiklund skriver:

  @Nidde: vet du inte vilka Expo är?
  Jag skulle säga att de ger den mest balanserade analysen av samtliga politiska partier eftersom de enbart arbetar mot rasism, inte mot SD.

 6. Malin Söderberg skriver:

  @Nidde: Vill man prata hål är ost första alternativet, Portal andra och SD tredje. Så första, HAH! Men ja, jag gör mig gärna lustig på deras bekostnad när de inte lyckas förträffligt med det själva.

  On a more serious “orkar uppenbarligen inte googla själv”-note kan jag rekommendera boken/avhandligen Ut ur skuggorna, som är en skildring om hur SD växte fram som parti, vilka värderingar som ligger till grund och hur deras propaganda låtit under åren. Finns på din lokala bibbla!

 7. Fancyface skriver:

  Expo är inte direkt kända för att vara mer än åsikter?
  Om man som sagt kollar på SD’s hemsida så är det inte direkt mer rasistiskt än alla andra partier?
  Jag röstade inte SD men jag tycker ni överdriver.

 8. Samson Wiklund skriver:

  OK. Du vill ha svart på vitt:

  1. “Vi tror inte på idén om ett mångkulturellt samhälle eftersom det är en ideologi som leder till splittring, utanförskap och segregation.”
  http://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/det-sverigevanliga-partiet/

  2. http://sverigedemokraterna.se/files/2011/03/header-Ansvarsfull-invandringspolitik1.jpg

  Tog 1 minut att hitta dem.

 9. Caroline skriver:

  jeans? Seriöst, en rustning med jeans? Holy Shamoly Batman – kunde dom inte kommit på nåt över-naturligt tyg som magiskt repellerar svärdshugg? Det hade åtminstone varit… logiskt 😛

 10. Malin Söderberg skriver:

  @Fancyface: Expo är inte tillräckligt okritiska med SDs egen hemsida är oerhört objektiv? Allt låter bra på papper, ya know. Samt; avpixat 1) Finnansierat av SD (se, oh i don’t know, ekot under oktober/november då det var en stor nyhet) 2) Inte direkt kända för att föra en objektiv journalistik, det är lite grann som att gå in på Miljöpartiets hemsida och förvänta sig hitta ett försvarstal för kolkraft.

  @Caroline: Nästa gång vi har en tävling på sajten ska du vinna alla priser per default, för att du kommenterade on-topic! Yay dig!

 11. Timmy Avgrundsvrål Sjöberg skriver:

  Va? Vilka hål som finns i SD’s logik? Seriöst? Partiet som mer än alla andra alltid påpekar vilken massa problem Sverige har i form av hög brottslighet och samtidigt vill ha åtgärder som står helt i motsats till de åtgärder som föreslås inom kriminologin. “Fuck forskningen, vi vet bättre”. Och partiet som inte tar minsta hänsyn till socioekonomisk situation utan börjar lalla om “kultur” så fort samhällsproblem kommer på tal. Sorry för att driva vidare den här diskussionen i kommentarerna men jag är för glappkäftad för att kunna hålla igen när jag ser såna frågor.

 12. Tommy Håkansson skriver:

  Jag fortsätter OT-trenden. Förlåt, Malin!

  Hål i SD-logiken? Ska väl inte vara så svårt att hitta om man någonsin lyssnat på vad de faktiskt säger. Vi kan ju ta hur Åkesson i en debattartikel talade om hur Sverige har flest våldtäkter i hela Europa, och tar fram muslimerna som orsaken till det. Men att länder som har fler muslimer än Sverige (som Turkiet) har lägre siffror är ett logiskt hål som SD väljer att ignorera. Det är lättare att skylla på muslimer än det är att inse att länder har olika lagar, där Sverige sedan 2005 skärpte våldtäkslagarna så att det som i andra länder kategoriseras som sexuellt ofredande här kan kategoriseras som våldtäkt.

 13. niklas skriver:

  SD-troll gör sig alltid dummare än vad de är, och det kommer aldrig något bra ur en diskussion som de väljer nivån på. För övrigt bör man nog snarare beskylla glada politiker från de sju äldre riksdagspartierna, tillsammans med den ekonomiska överklassen, för dagens spridda rasism, snarare än SD. Jag har en svag (ho ho) aning om att misären i förorten jag bor i (min gata kallar flashback:are för typ somalievägen) beror på nedskärningar och klassklyftor, snarare än något annat. Förstår inte varför folk envisas med att diskutera mångkultur, det är i princip en icke-fråga.

 14. niklas skriver:

  Nu kan man inte redigera kommentarer, men får be om ursäkt för deluxe-OT, och måste nog tillägga att man rent historiskt överlag inte kombinerat svärdshugg och jeans särskilt mycket, i vår värld 😉

 15. Fancyface skriver:

  Min enda poäng var bara att det är klart man kan hitta random åsikter på vilken hemsida som helst.. Jag är som sagt inte tillräckligt insatt, jag undrade mest om just era åsikter.

Skriv en kommentar