Till skillnad från lördagens gästkrönikor så fortsätter Söndagslistorna även under denna intensiva GOTY-månad. Under tre söndagar framöver kommer vi börja lista Svamprikets egna Topp 10, med avtäckningen till årets bästa spel lagom till julafton.

Idag förtäljer vi listans tre första positioner, vill ni läsa mer om spelen i fråga länkar samtliga rubriker tillbaka till texterna vi skrev om spelen när vi först bedömde dem.

Håll till godo

10. InFamous 2

Mina armbågar är på gränsen till blodiga. Så mycket har jag fått fightats för att få in InFamous 2 på den här listan. Detta beror givetvis till stor del på att ingen av mina kollegor här på Svampriket faktiskt har spelat spelet, men även jag håller helt och hållet med om att spelet har tydliga brister och knappast kan ses som det absolut bästa spelet i år. Men med på den här listan, det skulle det utan tvekan. Jag råkar nämligen gilla sandlådor. Och superhjältar. Och bra berättande. Och i InFamous 2 får jag en riktigt fin busgrogg av alla de tre.

Del två i sagan om Cole McGrath berättar mer med enklare medel och detta är något som jag faktiskt uppskattar även om jag in i det längsta hade svårt att avgöra om uppföljaren var bättre än föregångaren. Idag vet jag att det är bättre, idag ser jag spelet som en riktig sleeper-kandidat till årets spel.

Anders Brunlöf

9. L.A. Noire

Jag är en relativt lättstressad spelare, som vid press blir en aning artikulär. Den mening som oftast ekar mellan väggarna i mitt hem är ”Men DÖ! DÖ DÅ!”, men i LA Noire fann jag mig själv allt som oftast skrikande ”Men kör då DET ÄR GRÖNT!”. Även om Team Bondis deckarthriller med tiden blev en aning repetitiv måste man hylla ambitionerna som ligger bakom spelet. I en tid då allt ska ha multiplayer, zombielägen och enorma explosioner blir det en härlig avstickare då ett spel vågar vara påkostat lågmält.

Malin Söderberg

8. Gears Of War 3

Med den tredje och avslutande (?) delen i Gears Of War-sagan gör Epic Games allting rätt. I de tidigare delarna har jag upplevt partier som rent ut sagt varit tråkiga, men absolut inte här. Det är full fart från första stund, ända tills eftertexterna börjar rulla. Som lök på laxen fick Epic Games mig att till och med bli tårögd och känna något för karaktärerna. Det har de försökt med tidigare, då med resultatet att jag har har hånskrattat istället. Gears Of War 3 är ett av det mest actionfyllda spelen i år och en otroligt värdig avslutning på sagan om Marcus Fenix!

Ludde Lundblad

Kom tillbaka nästa söndag, för ytterligare tre positioner i vår lista!