GOTY 2011

Årets Stöld

Konstnärer lånar medan genier stjäl, brukar det heta. Men vad är man om man stjäl tillbaka något som redan stulits och sedan kallas härmapa av en kritikerkår som inte slängt på sig det korrekta paret nostalgiglasögon?

Bitter, skulle jag anta. Bitter och arg. Synd då för Warhammer 40 000 Spacemarine att ingen uppfattar deras monotona röstläge som ilska över att konstant jämföras med Gears of War, serien som i ärlighetens namn stal konceptet ladugårdsbreda män med sågautomatvapen först.

Två fel blir inte ett rätt, utan i Spacemarines fall enbart en brundassig massa som dessutom skulle kunna mått extremt mycket bättre av att ha stulit ännu mer av sin nemesis.

Bubblare:

Facehuggerskorpionerna i Skyward Sword: Det verkar som att Gordon och Link har mer saker gemensamt än sin oförklarliga stumhet.

 

Kommentarer

 1. Tobias skriver:

  Facehugger-skorpionerna är väldigt äckliga. Speciellt i en grotta när det ramlar ner ett 20tal från taket! :O

 2. T4 was here skriver:

  I dont get it.

 3. Quid skriver:

  Jag fick läsa om och om igen, men jag tolkar det som så att Gears of War har stulit “konceptet ladugårdsbreda män med sågautomatvapen” från Warhammer 40k fast inte många vet om det, och att Space Marine har stulit spelupplägget från Gears of War.

 4. Malin Söderberg skriver:

  Quid: Yes, det var en ganska het debatt när Space Marines kom, eftersom det kallades för en sämre kopia av Gears, medan Gears i sin tur från första början var inspirerat av bordsspelet Warhammer 40K.

Skriv en kommentar