Många drar sina GOTY-listor innan året är slut. Även Svampriket gör sig skyldiga till det här misstaget, och det innebär att sajternas nomineringar ibland missar några riktiga pärlor. För vet ni en sak? Det släpps faktiskt spel i december också! Jag vet, knasigt va? Därför tänkte jag lista spelen som släpptes för sent för att ha en chans att komma med på många av våra GOTY-listor. Det är inte säkert att de här spelen hade kommit med på några listor, och jag listar dem först och främst efter personlig smak. Så här är de fem titlarna som kom för sent till GOTY-festen.

5 —  Joe Danger: Special Edition

(XBLA) Eftersom det släpptes på XBLA i mitten av december föll det mellan springorna för många. Å andra sidan är det ett spel som funnits på PSN ett bra tag nu, och då kanske det inte gills ändå.  Det är även därför det bara får en femteplats på den här listan, då jag egentligen inte vill ha med återutgivningar och remakes. Men Joe Danger är så bra, och passar egentligen inte in som varken återutgivning eller remake, så jag har med det i alla fall!

4 – Pullblox

(3DS) Pullblox är ett spel som inte bara släpptes när många GOTY-listor redan var klara. Det är även ett genialt litet pusselspel som flög under radarn för väldigt många. Nintendo borde verkligen ha marknadsfört det bättre, och jag hoppas många upptäcker det ändå. Pullbloxs är förmodligen årets bästa pusselspel (om man inte räknar Ilomilo), och går ut på att bestiga ett berg av block genom att dra och knuffa de olika blocken. Tänk Catherine, fast med olikformade block och mycket, mycket, mycket, mycket bättre. Det går även att göra sina egna banor, och ladda hem andras!

3 – Trine 2

(PC/PSN/XBLA) Trine 2 hade funnits ute till PC sedan början av december, men släpptes inte på XBLA förrän så sent som tre dagar innan julafton. Inte nog med att många GOTY-nedräkningar redan hade startat vid det laget – många var till och med avslutade. Trine 2 hade utan tvekan kunnat kamma hem några nomineringar för kategorier som bästa nedladdningsbara och bästa presentation. Väldigt få spel når upp till Trines skönhet, och i framtiden kommer det här vara ett spel som refereras tillbaka till när man talar om vackra visuella presentationer i spel.

2 – Mario Kart 7

(3DS) Jag älskar Mario Kart 7. Det är det näst bästa spelet i serien om man frågar mig, och det ska man eftersom jag är en av Sveriges främsta Mario Kart-experter. Ludde gillar det också, men inte riktigt lika mycket som jag. Men så gillar han ju att köra omkring med stela tvådimensionella suddiga sprites på alldeles för breda banor i Mario Kart 64 också. Men Mario Kart 7 släpptes i början av december, och kom inte med på så många listor som det borde. Även om det kom med på många av dem.

1 – Star Wars: The Old Republic

(PC) Med över en miljon prenumeranter nästan på en gång är Star Wars: The Old Republic ett av årets största releaser. Spelet är inte perfekt, men borde lyckats komma med i några kategorier. Men eftersom det släpptes bara fyra dagar innan julafton såg jag det inte någonstans alls. Det är dessutom ett MMORPG, vilket innebär att det tar väldigt lång tid att bilda sig en uppfattning. Det är ingenting man kan spela igenom på en dag och sedan veta hur det är. De flesta kritiker har hyllat det, medan många konsumenter har skarp kritik att komma med. Till skillnad från listans övriga spel har jag inte spelat The Old Republic, men hur man än vrider och vänder på det är det förra årets största av spelen som inte hann med i GOTY-hysterin.