Fredagslistan

Söndagslista: Jävla skitsiter!

Bekanta läsare känner förstås redan till att Svampriket är den bästa spelbloggen sedan skivat bröd. För att se hur förträffliga vi faktiskt är tog vi en tur bland våra konkurrenter och såg över innehåll och upplägg. Efter den här ärliga och balanserade undersökningen måste vi krasst konstatera; det finns ju för bövelen bara skit där ute!

Kolla bara på dessa

 

Xboxflickan & Nikke

Angelica Norgren, vem är det liksom? Visst hon har massor av år av erfarenhet som spelbloggare och har agerat spelambassadör för hundratals med spelare som vågat sig ut ur garderoben. Visst är hon programledare för P3 Spel, har skrivit för Level och jobbar för gamersgate – men hon kan ju aldrig va en riktig gamer ju. Angelicate? Vad är det för en gamertag. Gamers heter xX Pr0Sn1p3r Xx. Nä, Angelica saknar egentligen helt talang och har bara blivit d-kändis för att hon har en riktigt bra webbadress i “Xboxflickan”. Vem tusan är Nikke förresten? Har han några polare alls? Sitter ju för jämnan och spelar i 24 timmarsetapper. Tommy har räknat ut att han bara behöver spela i 40 år till för att spöa Nikkes gamerscore. True story.

 

Spelkriget

Spel-malmer och Familjenspel (och någon helt okänd brud) går ihop och startar en blogg som heter spelkriget. Jomen tjena, de ringde från redundansstiftelsen för redundans och ville ha årsavgiften betald. Vissa säger att Spelkriget står ut designmässigt. Hur då? säger vi! Vitt, vitt och mer vitt och sen lite bag-in-box-typsnytt på det. Bristen på blinkande svampar är dessutom löjligt uppenbar. Malmer skriver långa textväggar som ingen läser, Jockes “claim to fame” är en charmig dotter, men vi är inte ett dugg intresserade av vad en liten unge tycker. Det kan vara kul i en video, men sen har man sett föreställningen redan. Vem Frances Blaxell är vet ju ingen. Hon verkar knappt ha spelat något heller så vad hon gör på en spelblogg är för oss okänt. Token girl? Och vi väntar fortfarande på deras första kontroversiella inlägg som ska starta “kriget”, men allt vi ser är PK-texter.

 

EmmyZ

Gotland hit och Neela dit och träning däremellan. Tänker du skriva något om spel någon gång Emmy? Och vilken bragd har du tillfört spelblogosfären? En veckobaserad trivialitet där folk googlar fram tre slumpmässiga screenshots. Oj så intressant. Hon påstår sig också skriva objektiva recensioner. Jomentjena. Nej, istället för att lägga pengar på bröllop och annat världsligt föreslår vi en ordbok som nästa inköp. Förresten låter “EmmyZ” som ett jäkla dansband!

 

Discordia

Åsa Roos påstår sig vara spelutvecklare med tio års erfarenhet. Har du hört talas om henne? En uppenbar lögn, ingen kvinna skulle vilja utveckla spel! Har du hört något så befängt! Människan lägger sig dessutom i varenda diskussion om spelkultur på hela internet och verkar ha en besatthet av att göra minitiös research. Kompenserar du för sitt bristande alibi genom göra läxan nitiskt? Är du rädd för att bli synad?

Vi snackade om att Malmer skrev textväggar, men han har inget mot Åsas skyskrapor. Rad upp och ner och inte en bild i sikte. Hon redovisar sina källor i varje inlägg och det är ju fint, men ärligt talat – är inte också det bara ett alibi för att få påstå en massa dravel som hon “styrker” eftersom hon vet att ingen av oss kommer läsa rapporterna och syna henne?

 

Gaminggrannar

Tre människor med uppenbarligen alldeles för mycket pengar att spendera. Med alla tusenlappar de samlar in efter att de sålde sina själar till Loading kan Gaminggrannarna fortsätta fylla sina hyllor med värdelösa plastleksaker som ingen av oss på Svampriket drömmer om varje natt. Får man ens kalla sig själv för en blogg när 95% av allt material är videoklipp, där alla tre dessutom ler konstant? Seriöst, har era ansikten fastnat sådär eller är ni bara jäkligt självgoda efter att ni stal prispallen och förpassade Svampriket till en sketen fjärdeplats i Level7s omröstning? Och förresten, är vi de enda som tycker Ekken och Dave ser ut att vara syskon? Hey, I’m just saying! Men det är ingen fara, för Hiro verkar aldrig lämna dem ifred ändå.  Gaminggrannar – för folk som inte kan läsa.

 

 

 

 

I intresset av att minimera missförstånd:

“A roast is an event in which an individual is subjected to a public presentation of comedic insults, praise, outlandish true and untrue stories, and heartwarming tributes, the implication being that the roastee is able to take the jokes in good humor and not as serious criticism or insult, and therefore, show their good nature. It is seen by some as a great honor to be roasted, as the individual is surrounded by friends, fans, and well-wishers, who can receive some of the same treatment as well during the course of the evening.”

Saxat från http://en.wikipedia.org/wiki/Roast_(comedy)

Kommentarer

 1. Holmberg skriver:

  Haha.. det här kan vara det första inlägget på Svampriket där jag håller med om precis allt 😉

 2. Spel-Malmer skriver:

  Som roastad ser jag det som min rättighet och skyldighet (i sann roast-tradition) att komma med ett elakare svar tillbaka som slutreplik. 🙂

  *host* *harkel*

  Jag är förvisso ingen talare, men jag skulle kunna komma med ett försvarstal om PK-texter och hur några av dessa ändå tydligen är nog för att ständigt reta upp vissa på Svampriket och jag skulle kunna säga något om att det är brist på kreativitet att gå på en stackars 9-årig flicka i en roast av en vuxen man, men så lågt skall jag inte sjunka. *host*. Så jag kör på en ren och skär tillbaka-kaka i bekant format:

  SVAMPRIKET

  Några bannade forumiter och några surgubbar (och någon föredetting från gameplayer) går ihop och startar en blogg som heter Svampriket. Jomentjena, de ringde från…eller vänta, ingen ringde. Därför startade de Svampriket. Vissa säger att Svampriket har nån form av design. Hur då? säger vi! Plotter, plotter och mer plotter med ett leksakstypsnitt. Det halvhjärtade utförandet av hand-me-downdesignen är dessutom löjligt uppenbar. Tommy skriver artiklar – förlåt, “krönikor” – som är kontroversiella bara för att dra trafik. Luddes “claim to fame” är att han har en charmig ölmage, men vi är inte ett dugg intresserade av att se ett fyllo snubbla omkring på film. Det kan vara kul i en video, men sen har man sett föreställningen redan. Vad Malin Söderberg spelar vet ju ingen. Hon verkar ju mest läsa serietidningar så vad hon gör på en spelblogg är för oss okänt. Token girl? Och vi väntar fortfarande på deras första inlägg om svampplockning som skall visa oss “riket”, men allt vi ser är HBT-texter.

  🙂

  Kram,
  Malmer på Spelkriget

 3. Nicke skriver:

  Så nu ger vi oss på barn, också? 😉 Svampriket är lite som Gamereactor = något man tar med sig in på dass.

 4. Samson Wiklund skriver:

  Haha =) Klockrent Malmer!

 5. Marcus Olsson skriver:

  Hehe, om man kollar noga i källkoden här på Svampriket så ser man ju vem det är som har gjort den här sidan också? ; )

 6. Spel-Malmer skriver:

  Marcus: Eller om man söker på “Main screen turn on”…

 7. Anders "Mckorv" skriver:

  Malmer är Elit, otroligt träffsäkert!

 8. Marcus Olsson skriver:

  Sorry Malmer – missade att det var så obvious =)

 9. Chris skriver:

  Haha. Det enda som är bra i det hör inlägget är Spel-Malmers kommentar 🙂

 10. Anders Brunlöf skriver:

  Sen när blev detta Malmers fan-club? Förstå hur stort hans ego kommer bli nu. Han kommer typ be till sig själv innan läggdags.

 11. Malin Söderberg skriver:

  Jag tycker jag får försvara mig lite eftersom jag faktiskt inte är medförfattare till den här listan;

  @Malmer: Oii! Bara för att jag har ett vidare kulturellt perspektiv utöver den senaste shootern! Jag kan åtmindstone variera mina textväggar, som ett schysst inredningsprogram, medan du håller dig till dina spel likt en 60-talist som desperat hävdar att furupaneler är väggarnas konstanta svarta! Jag tror förövrigt inte Frances Blaxell är inkvoterad, utan påhittad! Det hörs ju att namnet är något man paniktagit från ett microvågsungsmärke. Är mellannamnet Hitatchi eller? Och det heter HBTQ. Och varför ger sig ingen på Brunlöf och Wiklund? Spelvärldens svar på Anders & Måns och de senare utgåvorna Filip & Fredrik? Två “sköna snubbar” som gjorde något kul för flera år sedan och nu mest bara drar samma skämt, fast med vassare teknik.

  Vänta… vems sida var jag på igen?

  Edit, för att jag är lite feg: Jag älskar ju naturligtvis Brunlöf och Wiklund, samt är avundsjuk på Frances Blaxell för att hon har ett coolt internationellt namn, vilket jag alltid drömt om.

 12. Samson Wiklund skriver:

  @Chris: Spel-malmers kommentar är inte i inlägget. Det är bland kommentarerna. Är du full eller?

 13. Emmy Z skriver:

  Eftersom det är under min värdighet (i.e jag är kass på) att roasta så säger jag bara: Träning är lika viktigt som som själva spelandet om man vill bli bra. Fysisk styrka ökar din mentala styrka, din koordinationsförmåga och ditt psyke. Så gissa vem som tillsammans med Neela kommer att spöa skiten ur anyone of you, anytime, när vi är färdigvuxna och färdigtränade.

  WORD!

 14. Spel-Malmer skriver:

  Malin: Jag som trodde att den som (utan ens blivit tillfrågad) blir roastad skulle få sista ordet. Antar jag hade fel. Men ang. brist på Brunlöf och Wiklund var helt enkelt att hela min text var (obviously) en rak omskrivning av det ni skrev om oss, då passade det inte in med två personer till.

 15. Malin Söderberg skriver:

  @Spelmalmer: Men jag blev ju rostad utan att bli tillfrågad. Jag har inget alls att göra med den här texten, jag var för upptagen med att läsa X-men för att ens notera den innan idag. Vi är båda oskyldiga åskådare här.

 16. Spel-Malmer skriver:

  Svampriket är avsändare och står som byline. Att då förvänta sig något annat än att hela svampriket då står bakom är inte rimligt. Särskilt när det är ett inlägg som hypats i nästan en vecka på twitter. Om inte alla kan stå för det som publicerats är inte mitt problem.

 17. Samson Wiklund skriver:

  Så, bylinen ändrad. Jag skrev merparten av inlägget så jag tar det på mig (Tommy och Ludde har hjälp till).

 18. Tommy Håkansson skriver:

  Vad tråkiga ni är nu. -_-

 19. Nidde Nedelius skriver:

  Näh, jag går nog med i Spel-Malmers fanclub efter detta; sorry Anders.

  @Malin
  Roast är inte en fråga om att försvara, det är meningen att slå tillbaka. Shatner gjorde det nog bäst; “Who are you people?”

  Som ett sidospår så är Roast på Berns uselt.

 20. Anders Brunlöf skriver:

  @Nidde: Du är ju känd för att trolla sedan tidigare så 😉

Skriv en kommentar