Playstation VR har nu funnits tillgängligt ett par veckor. Jag personligen har spenderat en himla massa tid med dessa glasögon på mitt huvud. Då illamåendet inte har trätt in har jag faktiskt haft otroligt skoj. PSVR är ,som jag tidigare nämnt i videos och podcast här på Riket, min allra första kontakt med VR. Jag har sett andra spela Oculus och en Vive har jag inte ens varit i närheten av. Så det finns säker flera av er där som kanske tycker att jag har banne mig inte kört riktig VR, men för mig har det verkligen varit på riktigt. Känslan av att befinna sig inuti ett spel är så otroligt häftigt. Märk då att jag inte än har haft möjlighet att spela spel med Move-kontroller, utan har fått klara mig med att styra min VR-upplevelse med min Dualshock. Detta har funkat riktigt bra, men längtar till jag får hårdköra med två Move-kontroller.

Vid lanserings av PSVR så släpptes det en uppsjö av titlar till den. Jag har haft möjlighet att testa den största delen av dessa spel. Därför ser jag mig själv, utan någon som helst ironi, som lite av en PSVR-expert. Därför tänkte jag nu att jag skall dela med mig utav denna expertis och helt enkelt lista för er de 5 bästa spelen till PSVR och de spel som jag anser är ett måste!

5. Playstation VR Worlds

1Denna samling av korta spel och VR-upplevelser är perfekt att plocka fram för att visa för folk hur ballt det är med 3D. Min fru hade för en tid sedan sina arbetskamrater hemma för lite fredagsmys. De fick testa att sitta i en hajbur och bli nedsänkta i havets djup. Något som uppskattades något helt otroligt. I VR Worlds finns det något för alla och det är en samling med upplevelser som på ett bra sätt visar upp vad PSVR kan komma att göra i framtiden.

4. Batman Arkham VR

2Det är ett Batman-spel. I VR. Du är Batman. I VR! Det skulle kunna räcka som anledning för att du ska spela detta. Men faktum är att det är mer än bara ett Batman-spel i VR. Det är lika mycket som en häftig upplevelse som ett spel. Att för första gången åka hissen ner till the batcave är helt sjukt ballt. Jag satt och gapade och blev helt mållös. Jag befann i den värld som Rocksteady i tre spel redan fått mig att älska. Jag befann mig där på ”riktigt”. I inledningen ovan skrev jag att jag ännu inte spelat med Move-kontroller vilket jag, utan att testa det själv ännu, vet att det här spelet behöver för att verkligen bli så bra som det faktiskt är.

3. The Playroom VR

3Det här spelet erbjuder något som de andra titlarna på denna lista inte gör, nämligen spel för flera personer. Det är lite som ett Nintendoland, där VR-glasögonen har samma roll som gamepaden har på Wii U. Det vill säga att det är minispel där det är fyra personer med handkontroller som spela mot personen som befinner sig i VR-världen. Det finns även andra mini-spel där en skall samarbeta med varandra. Det som är viktigt att påpeka här att att det hela tiden är skitkul. Det här är en samling partyspel som bör göra Nintendo gröna av avund.

2. Headmaster

4Först av allt måste jag informera er om att Headmaster har ett gameplay som lämnar alldeles för mycket att önska. Det du gör är att du nickar fotbollar (och andra saker) genom att helt enkelt nicka med huvudet. Det är noll precision och det känns allt som oftast bara som ren tur när något råkar hamna i mål. Tidigare i veckan så kom det faktiskt en uppdatering, men jag har inte hunnit testa spelet med den ännu.

Men, med det sagt, så känner jag att det spelar inte egentligen någon roll. För Headmaster är så otroligt toppen på så många andra plan att det ganska dåliga gameplayet kommer undan. För det är verkligen något speciellt med det här spelet och jag anser att det är något som alla med ett PSVR bör upplev

1.Thumper

5Det är inte ett renodlat PSVR-spel. Du kan spela det helt och hållet utan en ett par glasögon, men frågan är varför en skulle vilja göra det? För det här är så sjukt jäkla häftigt i VR. Du är en skalbagge som far fram länge en förbestämd bana. Du skall ta kurvar rätt och undvika annat på banan. Låter kanske inte alls häftigt på papper, men jösses så häftigt det är. Bossfighterna, ja det finns sådana, är några av de häftigaste bossfighterna jag haft på länge. Känslan när en lyckas ta ned en boss är alldeles, alldeles underbar. Det här är utan tvekan det PSVR-spel jag har tillbringat mest tid med. Det beror också mycket på att det här är ett sådant spel där illamåendet jag kan få av andra spel lyser med sin frånvaro.