Efter att vi stoppade Gul’dans planer om att invadera Draenor är han tillbaka i Azeroth för att fullfölja sin plan där istället. I den sjätte expansionen flyttas vår flygande stad till den ö som Gul’dan lyft upp från havets botten och det är här kriget kommer att avgöras. Fast redan efter vår första attack står det klart att det inte är någon vanlig armé som vi ställs emot då viktiga karaktärer dör på båda sidor, denna gången räcker det inte att glömma gammalt groll och gå samman för att stoppa Gul’dan, vi måste först ena folket som bor på de närliggande öarna.

Bland nyheterna hittar vi först det självklara. Maxlevlen har höjts till 110 och Demon Hunter är den nya klassen. Vi får fem nya zoner, tio nya dungeons och en raid med sju bossar. Fyra av zonerna är nu dessutom dynamiska och anpassar sig efter din level, den femte zonen är bara för level 110. Sen har vår Garrison från förra expansionen bantats ner till Class Halls, en unik samlingsplats för varje klass där man får speciella uppdrag m.m., en klar förbättring. Fast de två riktigt stora nyheterna för expansionen är Artifact Weapons och World Quests.

captureNågot av det första som händer är att man väljer sitt Artifact Weapon, alla klasser har unika och ikoniska vapen, detta vapen bär man med sig igenom hela expansionen. Genom att göra quests, dungeons och raids samlar man sen på sig poäng som man kan uppgradera sitt vapen med, låser upp attacker och buffar för sin karaktär. Det finns även nya utseenden att låsa upp genom mer eller mindre kluriga uppdrag och utmaningar. Jag tycker detta är ett riktigt bra system som gör att man så gott som alltid har något att göra, om man vill förstås.

Nästa stora grej är World Quests, när man har nått level 110 och gjort större delen av varje ny zon så får man tillgång till dessa. Var sjätte timme ploppar det upp nya quests på kartan som varar mellan 12 och 72 timmar, och det är helt upp till dig vilka av dessa du vill göra. Det är bara att välja och vraka mellan de olika belöningarna. Förra expansionen fick ju mycket kritik för att man mest stod i sin Garrison och glodde, World Quests är lösningen på det. Nu är man nästan alltid ute i världen och gör något, och ofta tillsammans med andra spelare.

Fast allt är inte guld och gröna skogar, mitt största problem just nu är att jag tycker det går på tok för fort framåt. Redan efter 2-3 veckor så körde vi över alla dungeons på näst svåraste svårighetsgraden och nu efter ca. 2 månader så är den högsta svårighetsgraden inga som helst problem. Där finns dock ett system för att öka svårighetsgraden ännu mer, med hjälp av nycklar som man uppgraderar genom att klara den föregående nivån, men det är svårt att hitta grupper för detta då det ofta är kompisgäng som kör de här utmaningarna tillsammans.

Det var i samband med Cataclysm från 2010 som jag tog min första stora paus ifrån spelet, sen kom jag tillbaka mitt i Mists of Pandaria och spelade ifatt mina kompisar, sen blev det ännu en paus igen innan Warlords of Draenor. Där blev resan dock lite kortare och när Legion släpptes i augusti hade jag inte rört spelet på över 8 månader. Därför blir jag lite orolig när det går för fort framåt, får vi ännu en expansionsavslutning med nästan 1 år utan nytt innehåll? Fast det kanske är lika bra, då hinner man ju spela sånt man missat under tiden…

Hur som helst, nu är vi ca. 2 månader in i Legion och jag måste säga att detta är den bästa expansionen sen Wrath of the Lich King från 2008. Blizzard har tagit till sig av kritiken från de två senaste expansionerna och nu när den första stora uppdateringen har landat har vi fått en del nya saker att göra, bl.a. en ny dungeon och lite senare kommer det en mini-raid med tre bossar också. Jag brukar säga att jag spelar på så länge jag har något att göra och så länge det är roligt, vi får se hur länge det varar den här gången men just nu har jag verkligen roligt!

Text av Daniel Andersson

q_yz69rb Daniel är en 35-årig livsnjutande tjockis från västkusten som gärna äter gott och dricker öl. Spelar mycket både i och utanför datorn, men grottar gärna ner sig i ett spel åt gången. Älskar hemgjorda hipsterversioner av snabbmat och drömmer om att ha en egen foodtruck när han blir vuxen…