För snart två veckor sedan avslutades årets upplaga av speedrunningvälgörenhetsstreamen (är inte svenskan ett fantastiskt språk?) Awesome Games Done Quick. Nästa gång det är dags är långt bort, ända till juli får vi vänta… Som tur är finns Youtube där alla runs går att titta på i efterhand. För er som behöver en crash course, eller helt enkelt inte orkar sålla bland alla hundratals genomspelningar presenterar jag härunder mina favoriter från denna gång.

Super Metroid

Ja, detta är det klassiska valet. Lite tråkigt, visst, men att se spelet krossas till 100% och samtidigt höra hur vågskålarna ”döda” eller ”rädda” djuren vägs fram och tillbaka med över 600 000 dollar i potten är inget annat än fantastiskt.

Alla events i Super Smash Bros. Melee

Är du som jag så har du spelat hundratals timmar Melee och kämpat hårt för att klara alla events som presenteras i spelet. Är du som jag så älskar du att se de 51 uppdragen totalt sönderspelas i denna video.

Paper Mario: The Thousand Year Door

Minns du Flavio, den uppblåsta och själviska piratkaptenen från spelet? Flavio gör succé i denna genomspelning och får både gå på månen och flyga i rymden. De dryga 3 timmarna är lite sega i starten, men är ändå mycket sevärda i min bok.

Fallout: New Vegas

Jag kan inte bara tipsa om Nintendospel, eller rättare sagt jag SKA inte tipsa om bara Nintendospel. I Fallout: New Vegas rör sig spelaren runt i öknen och bekantar sig med ett antal faktioner för att slutligen hämnas sin tidigare nära förestående död. Det finns många sätt att spela New Vegas, detta är ett onekligen annorlunda sätt.

Tasbot does Tasblock

För att hitta sjuka glitchar och buggar som kan kapa sekunder från de där näst intill ouppnåeliga världsrekorden används Tool Assisted Speedrun-bot. Nej, jag kan inte förklara riktigt vad i hela helskotta som händer på skärmen men någonstans så förstår jag att det är coolt, riktigt coolt. Omöjligt snabba knapptryckningar och söndertrasad programvara hjälper till att spela Portal… på ett SNES?