Information

Secret of Mana Longplay: Introduktion

Jag måste nämna det viktigaste först; jag ber om ursäkt för att jag inte har hittat ett bättre namn på detta projekt. Finns det kreativa, fyndiga människor där ute som kan komma på ett bättre namn än “Secret of Mana: Longplay” är så är förslag varmt välkomna.

Min granne och gode vän Tobias Andersson har för en tid sedan införskaffat sig s.k. capture-utrustning, vilket möjliggör att filma det man spelar i vettig kvalité. Samtidigt har vi båda pratat länge om att spela igenom Secret of Mana till Super Nintendo, då jag endast har spelat ett par timmar och Tobias inte något alls, samt att spelaren i detta äventyrs-rollspel erbjuds att spela kooperativt med upp till två vänner. Så när vi lägger samman dessa två faktorer blir resultatet något i stil med det ni kommer få ta del av senare idag.

Vi kommer sedan föra detta projekt framåt i ganska långsam takt, då vi planerar att släppa en video per vecka, där varje video är mellan 45-60 minuter lång. Vi har båda rätt många projekt i luften redan så det är ett mycket medvetet val att hålla frekvensen på en låg nivå.

Senare idag kommer ni få ta del av vår första video, som renderas i detta nu. Fram till dess får ni gärna delge vad ni tycker om detta projekt, era egna minnen av spelet i fråga eller förslag på framtida longplays. Eller, som sagt, ett bättre namn på vårt projekt.

Kommentarer

 1. SpeLinnea skriver:

  Det låter som ett mycket fint projekt! Jag har inte heller spelat det. Jag vet, det kan heta Retrores.. oh wait. 🙂

 2. niklas skriver:

  Det är världshistoriens (subjektivt) bästa spel. Helt fantastiskt! När man slår på spelet känns det som att man förflyttats till en varm sommardag i högstadiet, och fan vet att jag kan känna smaken av min farmors havregrynsgröt. Dessutom är AI:n för ens allierade faktiskt inte så illa som vissa påstår. Vill man stöta på dålig AI i serien ska man testa Sword of Mana. Är det något spelet ska kritiseras för är det möjligtvis att storyn är tunn, eller att spelet tappar allting som kan liknas vid svårighetsgrad så fort man får möjligheten att nyttja magi. Kan hjälpligt avhjälpas om man undviker att levla i onödan, samt helt enkelt inte spammar magi på bossarna. Det får bland annat till följd att spelets överlägset svåraste boss kommer drygt två timmar in i spelet.

 3. Tommy Håkansson skriver:

  Secret of Manathon? Min åsikt: Grymt överskattat spel, och Seiken Densetsu 3 är mycket bättre. ;O

 4. Secret of Mana Långspel!

 5. Broyyen skriver:

  Låter väldigt intressant. Ska absolut följa detta 🙂

 6. Per Gustafsson skriver:

  Verkar löjligt lovande!! Ska definitivt bänka mig 🙂

 7. niklas skriver:

  Tommy: Sluta svära i kyrkan! Uppföljaren är ett jävligt skumt spel. Storymässigt är det väl kanske överlägset, men striderna är betydligt tråkigare och menyerna är krångligare. Allting är spretigare, medan Secret of Mana är en rätt bekväm resa utan större konstigheter.

 8. BG skriver:

  Är man en viktigpetter om man i förbifarten lite försiktigt påpekar att titelbilden kommer från Children of Mana, och inte Secret?

  High five, Tommy! Så otroligt överskrivet spel. Kul med action-rollspel för flera spelare, men hitboxen är ju stundtals galet ologisk, och magisystemet är fullständigt trasigt. Seiken 3 är klart bättre, men jag anser att seriens höjdpunkter är ju första spelet (Mystic Quest / FF Adventure till gameboy) och Legend of Mana.

 9. Ivan skriver:

  Fan va spännande :). Men vad är det för skillnad på let’s play och longplay?
  Stor eloge till Anders, Retroresan, Sagostund, socialt liv och arbetsliv och nu detta! Eller ska det kanske vara ett frågetecken efter socialt liv? Allt för oss iaf 🙂

  Ser fram emot det, kanske tillomed spela med parallellt eftersom detta är ganska förbisett.

 10. Henrik Blomgren skriver:

  Hm. En genomspelning av Secret of Mana. Uppdelade i episoder om 60min vardera?

  Då kan det vara intressant att se. Men samtidigt så hade det ju varit bättre om ni tagit ett mer outsider spel som Persona 4 eller någon annan titel från SMT biblioteket :p

  Nejdå, en bra tanke och jag ser fram emot att få se hur många delar ni delar upp den i.

  Glöm nu inte bort den mest effektiva buggen för bossar. 9999 i skada fastän man bara har lvl 1 på magierna i princip 🙂 Ni måste ju även sitta och räkna efter så att ni inte slösar med MP poängen.

 11. […] of Mana till Super Nintendo, och låter oss följa med från början till slut där de publicerar 45-60 minutersavsnitt en gång i veckan. “Spelnördsmys” och popcorn-vänligt så in i Norden. Det första […]

Skriv en kommentar