Jag måste nämna det viktigaste först; jag ber om ursäkt för att jag inte har hittat ett bättre namn på detta projekt. Finns det kreativa, fyndiga människor där ute som kan komma på ett bättre namn än ”Secret of Mana: Longplay” är så är förslag varmt välkomna.

Min granne och gode vän Tobias Andersson har för en tid sedan införskaffat sig s.k. capture-utrustning, vilket möjliggör att filma det man spelar i vettig kvalité. Samtidigt har vi båda pratat länge om att spela igenom Secret of Mana till Super Nintendo, då jag endast har spelat ett par timmar och Tobias inte något alls, samt att spelaren i detta äventyrs-rollspel erbjuds att spela kooperativt med upp till två vänner. Så när vi lägger samman dessa två faktorer blir resultatet något i stil med det ni kommer få ta del av senare idag.

Vi kommer sedan föra detta projekt framåt i ganska långsam takt, då vi planerar att släppa en video per vecka, där varje video är mellan 45-60 minuter lång. Vi har båda rätt många projekt i luften redan så det är ett mycket medvetet val att hålla frekvensen på en låg nivå.

Senare idag kommer ni få ta del av vår första video, som renderas i detta nu. Fram till dess får ni gärna delge vad ni tycker om detta projekt, era egna minnen av spelet i fråga eller förslag på framtida longplays. Eller, som sagt, ett bättre namn på vårt projekt.