En inte allt för ovanlig syn i en random spelbutik nu för tiden, är en 9-åring med sin pappa eller mamma i släpptåg. Allt som oftast är de där för att det skall inhandlas ett spel till barnet i fråga. Allt som oftast står det 18+ som rekommenderad ålder på fodralet.

Nu ska detta inte bli ett inlägg där jag dumförklarar dessa föräldrar, utan istället tänkte jag upplysa dem. För det finns faktiskt bra och vettiga alternativ, till de mest populära och blodigaste spelserierna. Därför är jag glad att kunna presentera Juniors nya bloggserie ”Mamma, pappa! Jag vill spela…!” I den här första delen är det ett väldigt populärt ”bilspel” som får ett alternativ. Håll till godo!

Mamma,pappa! Jag vill spela GTA IV!

Grand Theft Auto-serien, med dess fantastiska karaktärsgalleri, häftiga actionsekvenser och snabba bilar. Allt serverat i en stor öppen stad, där du kan, om du vill, härja fritt och prickskjuta poliser och knulla med horor. Du kan även bli aspackad och starta en krogslagsmål, om du så önskar. Visst låter det roligt? Det tycker iallafall jag, men särskilt lämpligt för en 9-åring är det kanske inte.

Istället tycker jag att 9-åringen ska förlusta sig med ett spel med titeln Toy Story 3. Som det låter är det baserat på filmen med samma namn. Det är ett 3D-plattformsäventyr (som då är baserat på filmen), men förutom det, finns det även något som kallas för Toy Box. Det är i sann GTA-anda en öppen stad, där du tar på dig rollen som sheriffen i den staden. Din uppgift är att göra alla invånare glada och nöjda, samt att bygga ut staden, så att den växer och frodas Detta gör du genom att klara av en ofantlig mängd uppdrag. Dessa uppdrag är väldigt varierade, vilket gör att det tar lång tid att tröttna på spelet. Du får göra allt från att hoppa fallskärm, jaga aliens och fånga banditer.

Det bästa av allt, förutom att det inte finns några horor att knulla, är att du kan uppleva spelet, både kampanjen och Toy Boxen, tillsammans med en vän. Det är ett fantastikt roligt spel att spela tillsammans och gör upplevelsen dubbelt så underhållande! Nämnde jag att spelet även är helt fritt från horor?

Det var allt för denna gång. Vid nästa tillfälle är det en jävligt arg krigsgud som kommer få sig ett vettigt alternativ!