Vi har lite skåpmat över. Som alltid innebär det tre snabba omdömmen, håll till godo!

Ninja Gaiden Sigma Plus (Vita)

Jag vet inte riktigt vad jag hade för förhoppnigar när jag drog igång detta äventyr på min Vita, men av någon anledning blev jag besviken. Det kan bero till stor del på att jag innan hade avslutat Golden Abyss och kanske hade förväntat mig att även Ninja Gaiden Sigma Plus skulle ge mig en ”stationär upplevelse” nerbäddad i min säng, precis som Nathan Drake hade gjort. Så blev alltså inte fallet. Det är helt okej Ninja Gaiden-äventyr, men som sagt, jag hade förväntat mig mer.

Quizball Goal (PS3)

Någonstans i världen satt någon snubbe och tyckte att det kunde vara en ganska fräck idé att skapa ett frågesport-spel där man samtidigt spelade fotboll. Slutresultatet blev Quizball Goal där man gör mål, eller som målvakten räddar bollen, genom att svara på en fråga. Frågorna centreras givetvis kring fotboll och idén kan säkert vara skojig en kort stund mellan två inbitna fotbollsnördar. Men för mig, och resten av världen är den här idén precis så tråkig som den låter på papperet. Kanske hade konceptet fungerat bättre i bärbart format, för jag inga större problem att hitta roligare spel att underhålla mitt Playstation 3 med.

Wipeout 2048 (Vita)

Jävlar vad fort det går! Satan vad bra det flyter! Oj, så snyggt det är, men ack så mycket roligare det är att spela Mariokart 3D! Missförst mig nu inte. Wipeout 2048 är ett riktigt underhållande racingspel, men jag har så förbannat svårt att motivera mig, att sitta med det, när jag lika gärna kan spela Mariokart 3D. Men om jag för en stund låtsas att jag inte äger Mariokart 3D, är Wipeout 2048 det spel som kan skänka mig (nästan) lika mycket spelglädje. Tillsammans med Uncharted: Golden Abyss är Wipeout 2048, de två spel du måste äga till din Vita.